Snygg på kontoret: Fem snygga stilar

snygg kontorsstil herr höst 2022
Bild: Oscar Jacobson höst/vinter 2022

Nu när skolorna startat runtom i Sverige har det även blivit dags för många att återvända till jobbet. Då kan det också kännas bra att ha en fräsch ny outfit till hösten. Här tar vi fram idéer för snygg kontorsstil.

Snygg kontorsstil för män

Beroende på vilket typ av jobb du har finns det många olika sätt att klä sig. De flesta arbetsplatser har numera en rätt fri klädkod, även du på vissa platser fortfarande förväntas bära kostym. En populär klädkod just nu är business casual, en trend som bara blivit populärare i samband med pandemin.

Bland de sajter som nu har tagit fram speciella avdelningar för snygg kontorsstil märks Care of Carl med sin avdelning Business & Beyond och Oscar Jacobson med sin Signature Collection. Där hittar du mängder med inspiration för hur du kan klä dig stiligt till jobbet denna höst. Men även här tar vi fram några förslag till snygg kontorsstil för män:

Uppklädd i kostym

Trots att klädkoderna inte är lika strikta som förut, så är det ännu många som föredrar att klä sig i kostym. Och det finns faktiskt inget stiligare än en kostym. Det gäller även för kontoret. En kostym i navy/mörkblått är det mest mångsidiga valet och något du kan bära med många olika stilar.

Bär den med skjorta, slips och loafers för en stiligt helhet under hösten. Kostymen ovan kommer från Morris Heritage, i en ullväv signerad Vitale Barberis Canonico, en italiensk vävproducent. Det som gör denna kostym speciellt stilig är den kroppsnära passformen och uppslagen på byxorna. Vi kan också rekommendera en mörkblå dubbelknäppt kostym från Oscar Jacobson om du letar efter stiliga kostymer.

Ledigt med kostym

Om du föredrar en lite mindre formell är t-shirt eller tröja tillsammans med vita sneakers ett utmärkt val. Även en kort- eller långärmad piké är oerhört stiligt att bära med kostym.

För denna stil kan vi rekommendera en kostym i stretchmaterial och med en något mer kroppsnära silhuett, som denna från Shaping New Tomorrow.

Stilig i overshirt

En overshirt ger oändligt många alternativ för olika outfits. Du kan bära den knäppt eller öppen tillsammans t-shirt och sneakers. Du kan också bära en overshirt som ersättning till kavaj om du så önskar.

En av höstens och vinterns stora modefärger är olika nyanser av grönt. Olivgrönt är alltid snyggt, men också denna murgröna nyans är riktigt stilig att bära tillsammans med jeans eller chinos.

Enkelt och snyggt med skjorta

En minimalistisk stil som aldrig går ur modet är en vit skjorta tillsammans med blå chinos. Då det gäller denna stil rekommenderar vi att ni lägger speciell uppmärksamhet vid passformen. Välj en skjorta och chinos i stretchmaterial som ger de exakt rätt proportionerna. Sneakers är det naturliga valet till denna klädsel.

Ju mer minimalistiskt du klär dig, desto mer fokus blir det på accessoarerna. Ett stiligt och prisvärt alternativ bland automatiska urverk är Seikos nya modell av Presage.

Den mångsidiga västen

Ett annat måste-plagg för hösten är den vadderade västen. Under tidig höst kan du bära den över en tunn tröja eller skjorta. Det går även alldeles utmärkt att göra som italienarna och bära den utanför kostymen för extra värme.

Var uppmärksam vid detaljerna när du införskaffar en vadderad väst. Vi gillar bland annat Stenströms modeller med bröstficka. Du bör även se till att den är tillräckligt tunn för att smälta in med en stilig helhet. Bär aldrig en tjock vadderad väst tillsammans med chinos som har pressveck. Tillsammans med byxor med smal passform bör också västen vara tunn.

Vi är speciellt förtjust i bruna och sandfärgade nyanser på vadderade västa denna höst.

Var hittar man snygga kontorsstilar herr online?

Vi avslutar med att tipsa om var du hittar snygg kontorsstil herr online just nu. Då det gäller kvalitetskläder online finns det några givna kandidater för dig som vill klä dig snyggt. Här är våra favoriter:

  • Care of Carl: Den givna destinationen för kvalitetsplagg online. Här finns ett stort antal märken från världens främsta märken för män.
  • Oscar Jacobson: Bland enskilda märken är Oscar Jacobson en av de främsta för dig som letar efter högklassig kvalitet bland stiliga herrplagg. Här hittar du allt från jackor till kostymer och overshirts med stilig design.
  • Shaping New Tomorrow: Med Business Casual som en av de stora herrmodetrenderna är Shaping New Tomorrow ett måste att ta en koll på. Här hittar du mängder av plagg i bekväma stretchmaterial och snygg design.
  • Stenströms: Om du letar tröjor, skjortor och vadderade västa är Stenströms ett absolut måste att besöka. Märket är känt för sin höga kvalitet på sina plagg och i höst- och vinterkollektionen hittar du många stiliga plagg.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *