Snygga festskor för män – här hittar du bästa modellerna för sommaren!

snygga finskor herr sommar 2022
Bild: Crockett & Jones

När du klär dig till sommarens fester har skorna en viktig roll att fylla. Sommarskor får gärna också vara av annan typ än vad du använder under resten av året. Här tar vi fram det bästa inom kategorin snygga finskor herr sommaren 2022.

Vi har skrivit en hel del om festmode för män sommaren 2022 tidigare. Där har fokuset varit rätt så mycket på klädseln och accessoarerna. Men även om snygga sommarskor för män har vi skrivit om tidigare. Här kommer en fördjupad artikel i ämnet med speciellt fokus på finskor för fester.

Snygga finskor herr sommar 2022

snygga finskor herr sommar 2022
Den tidlösa modellen Cavendish från Crockett & Jones

Vad betyder egentligen finskor? Det är ett samlingsnamn på skor som vi tar fram när något utöver det vardagliga finns på schemat. Det kan handla om allt från julfester och nyårsfester till bröllop.

Traditionellt har skotyper som Oxfords setts som de mest formella bland alla skor och det självklara valet då klädkoden är mörk kostym. Men det finns många alternativ speciellt under sommarhalvåret. Hit hör loafers som är väldigt snygga att använda även till kostym under sommaren.

Att tänka på vid valet av finskor

snygga finskor herr sommar 2022

Bland det vanligaste misstaget som vi män gör är att vi väljer för tjocka sulor på skorna. Du bör fästa speciell uppmärksamhet vid designen och se till att skon smälter in väl med helheten på din klädsel. Därför är det en bra idé att satsa på någon av modellerna från klassiska skotillverkare som Crockett & Jones eller Loake 1880.

Alla spetsiga skor går också helt bort sommaren 2022. Det var kanske acceptabelt att bära i början av 2000-talet, men nu när det klassiska herrmodet är tillbaka på allvar finns inget utrymme för kompromisser.

Snygga loafers till kostym

Vi börjar från vår favorit bland finskor till sommaren, nämligen loafers. Om du hör till den skara som alltid bär oxfords till festligare tillfällen är det hög tid att bryta cirkeln. Speciellt om du väljer att bära en sommarkostym i linne är loafers det självklara valet.

Du kan både välja att bära Penny Loafers eller Tassel Loafers. Båda är lika snygga till sommaren. Både loafers i läder och mocka är gångbara alternativ gällande loafers till sommarfester.

Välj helst strumpor som inte syns utanför skorna. Bara anklar är stiligt även till kostym, även om vi kan förstå att det finns en viss motvilja att blotta anklarna bland äldre gentlemän.

Läs mer: Snygga loafers för män

Stiligaste oxfords till kostym

snygga finskor herr sommar 2022
Oxfords från Crockett & Jones

Bland oxfords är det svårt att hitta mer stilrena modeller än de som tillverkats i ett stycke kalvskinn av finaste kvalitet. Modellen Alex från Crockett & Jones är tillverkade för hand i deras fabrik i Northampton har bland annat setts bäras av Daniel Craig i rollen som James Bond i Skyfall.

Även Loake 1880 har en snarlik modell i Parliament. Dessa är mycket stiliga alternativ oavsett säsong och tillfälle.

Snygga oxfords i mocka

En annan väldigt populär modell av oxfords är den i mocka. Mocka ger en speciell lyster till din outfit, oavsett vilken färg på kostymen du bär. Här är två stiliga modeller från Crockett & Jones och Loake 1880. Båda modellerna har stilren design och har randsydd lädersula.

Snygga finskor till smoking

Det är märkbart att intresset för smokingar ökat markant denna sommar. Om du bär smoking finns endast två alternativ gällande festskor. Antingen bär du lackskor i oxfordmodell eller så kallade Albert-tofflor i sammet. Det senare alternativet är stiligt speciellt till mer informella smokingfester.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *