Snygga sommarskor för män 2023 – här är alla modeller du behöver!

snygga sommarskor herr 2022

Skorna är definitivt i en nyckelroll då det gäller att få till en snygg outfit. Trots det är det många som glömmer bort denna viktiga detalj när de klär sig. Här guidar vi dig fram till de bästa modellerna av skor för sommaren och ger dig snygga sommarskor herr 2023.

Som vi kunnat nämna gällande skomodet 2023 finns det en del modeller av skor att satsa på detta år. Speciellt för sommaren gäller det att vara uppmärksam på vilka skor du bär. Skorna är nämligen i en nyckelroll då det klädseln. Genom att använda rätt skor kan du helt förändra din outfit.

Snygga sommarskor herr 2023

Snygga sommarskor herr 2023

Här tar vi fram alla modeller bland snygga sommarskor herr 2023. Vi kan konstatera att vi ser rätt små förändringar från år till år då det gäller vilka skomodeler som är populära. Men vi kan dock se att män under de senaste åren blivit mer modemedvetna och lägger större uppmärksamhet vid att hitta rätt skomodell till olika outfits.

Loafers – det självklara valet för stilig sommarklädsel

snygga sommarskor herr 2023

En skomodell som blivit allt populärare för varje år är stiliga loafers. Som sommarsko är det den optimala modellen för dig som vill klä dig stiligt. Det gäller oavsett om du satsar på Penny Loafers eller Tassel Loafers. Det är framförallt silhuetten på denna skomodell som gör den så snygg att bära till sommaren.

Du kan också variera mellan olika nyanser av färger och material då det gäller loafers. Både loafers i läder och mocka är klassiker som aldrig går ur mode.

Vi rekommenderar speciellt någon av de engelska skomärkena som Crockett & Jones, Loake 1880 eller Edward Green om du vill ha snygga modeller av loafers för sommaren. Även italienska Santoni är ett märke vi kan rekommendera tack vare deras stilrena modeller av loafers.

Stiltips för loafers:
När du bär loafers är det speciellt viktigt att du undviker att bära längre strumpor till sommaren. Satsa på så kallade ”no-show strumpor som blottar anklarna.

Sneakers – mångsidigt val oavsett årstid

Sneakers är en modell av skor som ökar i popularitet för varje år. Det oavsett vilken årstid det handlar om. En av de stora fördelarna med sneakers som sommarskor är att du även kan bära dem med shorts. Vi ser ibland män bära loafers med shorts, men det är något vi avråder från.

Vi kan speciellt rekommendera märken som Axel Arigato och Common Projects om du letar efter snygga herrsneakers av bästa möjliga kvalitet till sommaren 2023.

Stiltips för sneakers:
Satsa på en helvit modell i läder om du vill ha en så mångsidig modell som möjligt till sommarhalvåret. Du kan bära denna modell oavsett vilka färger på kläderna du väljer att använda.

Sandaler – snygga sommarskor för varma dagar

Sandaler och tofflor är ofta förknippade med lediga dagar på stranden. Vi kan dock se att detta under de senaste åren blivit en sommarsko för herrar som används alltmer mångsidigt tillsammans med många olika stilar.

Tillsammans med linnebyxor är stilrena sandaler närmast optimala att använda sig av. Att bära sandaler tillsammans med jeans är inte enbart skönt, det ger dig också en avslappnad och snygg sommarstil.

stiliga sandaler herr sommar 2023

Bland de märken som vi rekommenderar finns alltid aktuella Birkenstock. Även Church’s och Ancient Greek Sandals är två märken vi kan rekommendera om du söker snygga sommarskor 2022.

Stiltips för sandaler:
Satsa på en mer dressad variant av sandaler, som gladiator- eller fiskarsandaler sommaren 2022! Detta ger dig oerhört många alternativ när du klär dig. Du kan bära denna skomodell med allt från shorts, till jeans och linnekostym.

Espadriller – ökad popularitet bland män

En annan modeller av snygga sommarskor herr 2022 är espadriller. Denna modell har blivit allt populärare för varje ny sommar tack vare sin ”vintage appeal”. Det är också en modell som är optimal att använda tillsammans med typiska sommarplagg som shorts och linnebyxor för en avslappnad, men stilig sommaroutfit.

Espadriller från Castañer är ett självklart val och borde finnas i varje sommargarderob bland män.

Stiltips för espadriller:
Espadriller används främst under lediga stunder och passar bäst till shorts, jeans och linnebyxor.

Bilskor – avslappnad men stilig modell av sommarskor herr

Vid sidan av loafers är kanske seglarskor och bilskor de vanligaste modellerna av sommarskor som vi förknippar med uppklädd sommarstil. Vi tycker ändå att det är loafers som regerar då det handlar om uppklädd stil. Till naturen är bilskor en mer avslappnad skomodell som gör sig bäst tillsammans med shorts och chinos.

Även om Tod’s Gommino är originalet som de flesta refererar till, finns i dagsläget många olika märken som tillverkar bilskor i dagsläget. Car Shoe, Polo Ralph Lauren och Gant är bara några av de märken som har stiliga bilskor i sitt utbud.

Stiltips för bilskor:
Då du bär bilskor är det ännu viktigare än hos loafers att du absolut inte bär synliga strumpor.

Bästa strumpor för sommarskor

Ovan gav vi i våra stiltips råd om att inte bära synliga strumpor innanför några av skomodellerna. ”No-show strumpor” har blivit allt populärare de senaste åren och numera hittar du strumpor som är speciellt utformade för bland annat loafers.

Falke är ett av de märken som har ett bra utbud av högklassiga osynliga strumpor sitt utbud. Även Amanda Christensen har en del strumpor av denna modell i utbudet.

Även i detta sammanhang är det oerhört viktigt att du satsar på kvalitet. Det behöver vara strumpor som hålls uppe utan att hasa ner under hälen. Det är nämligen få saker som är så irriterande som detta när du vandrar i dina sommarskor!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *