Snygga herrkläder – var köper män kläder våren/sommaren 2022?

snygga herrkläder 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Nu är våren äntligen här och de flesta nätbutiker har uppdaterat sitt utbud av vår- och sommarkläder. Därför har det blivit dags att ta en närmare titt på var du hittar snygga herrkläder 2022.

Den 20:e mars är det officiellt vår på våra breddgrader och våren har rivstartat på många orter detta år. Det har också gjort att många nu uppdaterar sina garderober med fräsha vår- och sommarplagg. Vi har redan tidigare uppdaterat vår sida med snyggaste herrmode för våren och sommaren 2022 och nu finns nya stiltips på sidan.

Snygga herrkläder 2022

snygga herrkläder online 2022

Vi har en förkärlek till kvalitet här på Gentlemannaguiden. Men det innebär inte att det inte finns något för alla smaker och plånböcker på nätet. Här tar vi fram våra favoriter bland nätbutiker som erbjuder snygga herrkläder 2022. Samtidigt tar vi fram några favoritstilar bland kläder du hittar på dessa nätbutiker.

Care of Carl – Sveriges ledande onlinebutik för herrkläder

Det råder ingen tvekan om att Care of Carl är en av våra favoritbutiker bland herrkläder på nätet. Här finns samlat de flesta av världens toppmärken under skilda avdelningar. Du hittar bland annat en avdelning för brittiskt herrmode och italienskt herrmode sajten. Det finns även en skild avdelning för handgjorda skor på sajten.

Tips! Kolla in den italienska avdelningen till våren och sommaren. Här hittar du många stiliga ostrukturerade kavajer, tillsammans med snygga byxor från världens främst byxtillverkare.

Asos – störst inom billiga herrkläder

Asos är definitivt en av de mest populära sajterna bland billiga kläder för män online. Speciellt under deras egna märke ASOS Design finns mängder av billiga herrplagg.

Tips! Du hittar många plagg med unik design hos märket ASOS Design.

Zalando Lounge – Shoppingclub för kläder online

kläder herr 2022

Shoppingklubbar har blivit allt populärare på nätet de senaste åren. Det är något som kan liknas vid en outlet för kläder med exklusiva erbjudanden på olika märken. En av de absolut största inom detta område är Zalando Lounge som erbjuder fler än 2500 varumärken på sin plattform. Här kan du spara upp till 75% varje dag genom unika erbjudanden.

Tips! Det kan vara värt att hålla utkik efter exklusiva erbjudanden från märken som Polo Ralph Lauren, Versace och Dolce & Gabbana för riktiga kap.

MQ Marqet – Uppdaterad konceptbutikskedja inom mode

MQ gick som bekant under en rekonstruktion för några år sedan och återuppstod under namnet MQ Marqet, med en fräsch ny webbsida. Här kan du med jämna mellanrum hitta riktigt snygga herrplagg i säsongens trendfärger. Speciellt under vinter- och sommarrean är det värt ett besök på sidan.

Tips! MQ Marqet hade flertalet stiliga accessoarer i sitt utbud förra våren och sommaren. Även till denna säsong kan vi se snygga scarves som nyss kommit in.

COS – Minimalistiska och snygga herrkläder

COS har länge varit destinationen för män som gillar minimalistiskt och stilrent herrmode. Kläderna har en unik futuristisk design som tilltalar många. Prislappen på plaggen på plaggen är också skälig i förhållande till kvaliteten.

Tips! Om du är storväxt är de kläder du hittar hos COS definitivt att rekommendera. Med en något lösare passform är det enkelt att få till en stilren helhet.

NLY Man – För modemedvetna killar

Nelly är en väldigt populär sajt för kvinnor. Den manliga motsvarigheten NLY Man är också den populär bland yngre män. De har uttryckligen inriktat sig på kategorin ”killar mellan 18 och 30 år”. Det är något som även syns i utbudet.

Tips! Håll speciellt utkik efter kvalitetsmärken som J. Lindeberg och Tiger of Sweden i utbudet. Du hittar ofta rea på plaggen och då är det ett bra tillfälle att fynda hos NLY Man.

Grandpa – Snygga vintage herrkläder

Livsstilsbutiken Grandpa är en något udda fågel i sammanhanget. Här hittar du både unika och annorlunda märken som Brixtol Textiles – ett märke som är väl värt att bekanta sig med. Speciellt om du letar efter stiliga vårjackor.

Tips! Grandpa är butiken för dig som vill hitta unika plagg för att spetsa till stilen. Nämnda Brixtol Textiles är ett märke vi rekommenderar. Håll även utkik efter unika inredningsprylar på sidan.

Oscar Jacobson – Klassiskt och stiligt herrmode

Detta är visserligen ett eget märke, men med tanke på utbudet kan vi rekommendera ett besök hos Oscar Jacobson. Speciellt för dig som är intresserad av klassiskt herrmode. Du hittar ett utmärkt utbud av nyckelplagg som kostymer, kavajer, ytterrockar och pikéer i utbudet. Kvaliteten är också utmärkt hos de kläder som Oscar Jacobson erbjuder.

Tips! Dubbelknäppta kavajer är eftertraktade inom herrmodet denna vår och sommar. Hos Oscar Jacobson hittar du det bästa utbudet av kostymer och kavajer av denna typ. Även utbudet av linnekostymer och i stretchig bomull är stort hos Oscar Jacobson.

Eton – Sveriges främsta bland skjortor och accessoarer

Ytterligare ett märke som kräver ett specialomnämnande är Eton. Traditionellt sett har Eton främst varit känt för sina kvalitetsskjortor och slipsar. Även om dessa två plagg ännu är i fokus, har vi även sett många andra innovationer träda fram de senaste åren. Hit hör ytterplagg som skjortjackor och även stiliga pikéer. Speciellt då det gäller nya material på plaggen ligger Eton i framkant.

Tips! Vita Business-skjortor från Eton är ett måste i varje mans garderob. Satsa på en tidlös modell från deras Signature Twill-kollektion.

Arket – Snabbt nätbutik växande med stiliga herrkläder

H&M-ägda Arket lanserades under 2017 och har snabbt blivit ett märke att räkna med. Här märks ett större fokus på kvalitet och tidlösa herrplagg i jämförelse med H&M. Naturligtvis ligger också prislappen på en högre nivå. 

Tips! Olika typer av västar är ett vårens och sommarens nyckelplagg. Hos Arket hittar du en riktigt snygg quiltad modell.

Uniqlo – Minimaliskt japanskt herrmode

Japanska Uniqlo är säkert bekant för de flesta svenskar i nuläget. Märket har öppnat upp flertalet butiker i Sverige under de senaste åren och har även tagit fram kollektioner för flera svenska landslag inom olika idrotter. Den stilinriktning som kännetecknar Uniqlo är rena linjer och minimalism. Inte helt olikt de kläder som COS erbjuder, men i bredare skala.

Tips! Uniqlo lanserar flera unika samarbeten med välkända designers under våren. Det är i regel snygga kollektioner med unik design. Vi kan också rekommendera deras sportkollektioner t.ex. för dig som spelar padel och tennis.

Mr Porter – Exklusiva snygga herrkläder

Bland de aktörer som erbjuder exklusiva herrkläder internationellt är Mr Porter den största aktören. Här hittar du världens lyxigaste märken inom de flesta kategorier av herrkläder. Det finns också en speciellt avdelning för lyxklockor hos Mr Porter. Du får också en snabb leverans med lyxiga paket (valbart).

Tips! Kolla in byxor i Ghurka-stil från italienska Rubinacci. Du hittar också bland det bästa utbudet online av exklusiva kostymer från Tom Ford hos Tom Ford.

Farfetch – Internationell jätte med svensk sida

Farfetch är inte helt olik Mr Porter då det gäller utbud av märken. Det finns dock några skillnader. För det första hittar du också en svensk sida hos Farfetch. Det finns också ett bra utbud av vintageur hos Farfetch.

Tips! Det finns ett alldeles utmärkt utbud av byxor och shorts med frontveck och hög midja hos italienska märken som Lardini, PT01 och Briglia 1949 hos Farfetch.

Miinto – Nätverk av fristående modebutiker

Miinto är en samlingsplats för över 900 fristående modebutiker online. Det gör att du hittar ett enormt utbud av exklusiva herrkläder på sajten. Enligt Miinto själva är målet att utnyttja de resurser som redan finns, istället för att få varumärken att producera ännu mer för att besvara efterfrågan. Det skall skapa en mer miljövänlig modebransch genom att minska överproduktionen och samtidigt hjälpa de fristående modebutikerna. 

Tips! Miinto är en utmärkt nätbutik för dig som letar unika lyxplagg online, men även deras vintage-avdelning är utmärkt. Här hittar du ett bra utbud av t.ex. vintageur från Rolex och designerväskor från Louis Vuitton. Något som är svårt att hitta på andra håll.

Vanliga – snygga herrkläder

Vart köper män kläder 2022?

Det finns ett stort antal nätbutiker som erbjuder herrkläder online. Vi har samlat de populäraste butikerna för herrkläder på nätet i denna artikel.

Vart kan man beställa fina kläder 2022?

Då det gäller fina herrkläder finns det några modebutiker på nätet som sticker ut. För herrkläder av hög kvalitet är Care of Carl störst i Sverige. Internationellt är Mr Porter och Farfetch ledande.

Vart köper man kläder billigt 2022?

ASOS, H&M och Zalando är stora gällande billiga herrkläder på nätet. Även shoppingklubbar som Zalando Lounge har under de senaste åren blivit populära bland de som söker förmånligt herrmode online.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *