Med fokus på det italienska byxhantverket

snyggaste herrbyxor och shorts vår sommar 2021

Om du söker snygga byxor och shorts till sommaren 2022 bör du definitivt kolla in utbudet hos italienska märken. Det finns några märken framför alla andra på marknaden som tillverkar högklassiga byxor med snygg silhuett och en detaljrikedom som urskiljer sig från mängden. Här tar vi en närmare titt på de främsta italienska tillverkarna av byxor just nu.

Italienskt herrmode är alltid aktuellt när vi går över till sommarhalvåret. De flesta som är intresserade av klassiskt herrmode är bekanta med den italienska skärningen på kavajer. Okonstruerade kavajer utan fordring är ett utmärkt val för den som vill ha en lätt kavaj till sommaren. Men också gällande byxor finns det flera framstående märken.

Snygga byxor och shorts för våren och sommaren 2022

Italienarna är stolta över sitt hantverk då det gäller att tillverka kläder. Passform och tygval är viktigt, men även detaljerna. Det finns många snygga herrbyxor våren och sommaren 2022. Håll koll på detaljer lite högre midja och dubblla frontveck, samt uppvik/slag på byxorna. En detalj som var en självklarhet på byxorna under första delen av 1900-talet och som nu kommit tillbaka i allt högre grad till herrmodet.

Här är våra val bland framstående italienska byxmärken våren och sommaren 2022.

Briglia 1949

Briglia 1949 är ett italienskt märke som helt specialiserat sig på byxor. Detta är ett märke som är djupt rotat i skräddartraditionen. Varje detalj på byxorna är viktig för att bäraren skall älska och värdesätta plaggen. Byxorna är huvudsakligen tillverkade i Italien.

I vårens och sommarens kollektion hos Briglia 1949 hittar du mängder av stilrena byxmodeller för män med alla detaljer som kan önskas. Välj ett par short med dubbla frontveck och slag vid byxlinningen om du vill klä dig snyggt denna sommar!

PT01 – Pantaloni Torino

Pantaloni Torino, även känt som PT01, är en byxspecialist från Turin som har målet att bli världens bästa byxtillverkare. Varje par byxor sys upp av de finaste italienska tygerna. Även hos dessa byxor märks en detaljrikedom som är värd att bekanta sig med.

Byxorna är tillverkade i en följsam och stretchig ullväv i ett elegant utförande. Bär helst inte bälte till dessa byxor. Om du behöver hjälp att hålla upp byxorna rekommenderar vi isåfall flätat läderbälte eller snygga hängslar.

Incotex

Incotex grundades 1951 i Venedig och har ett rykte om sig att tillverka världens bästa byxor. I många år var företaget underleverantör till Ralph Lauren och Ermenegildo Zegna. Så sent som 2003 blev Incotex ett eget varumärke under Slowear-koncernen. Incotex är det närmaste du kommer skräddarsydda byxor, med både estetiskt tilltalande passform och snygga detaljer.

En snillrik detalj som du hittar på flertalet byxor nuförtiden är de sidospännen med vars hjälp du kan justera midjans vidd och det hittar du även hos många av modellerna hos Incotex. Byxorna kommer levererat i rålängd och är avsedda att läggas upp hos skräddare. Ett tips är att passa på att lägga till uppvik samtidigt som du låter sy upp din rätta byxlängd.

Lardini

Lardini är kanske lika kända för sina okonstruerade kavajer, som för sina snygga byxor. Om du byxor med hög midja och dubbla frontvecka är Lardini ett utmärkt val. Byxorna är tillverkade i Italien och är designade med inspiration från gurkhabyxan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *