Hur du klär dig italienskt – Stilstudie från italienska märken vår/sommar 2021

italiensk herrstil herrmode vår sommar 2021

Italiensk herrstil handlar om att våga bära plagg som vanligen inte kombineras tillsammans. Här tar vi fram snygga italienska herrstilar för våren och sommaren 2021.

Italienskt herrmode är alltid högaktuellt till våren och sommaren. Den lediga silhuetten med lättburna kavajer och byxor tilltalar många. I kombination med att många män numera också uppskattar hantverket och klassiskt herrmode gör italienska märken speciellt intressanta.

italiensk herrstil herrmode 2021

Italiensk herrstil vår/sommar 2021

Om du önskar klä dig elegant italienskt finns det en mängd olika framstående märken i olika prisklasser vi kan rekommendera. Dessa finns samlade hos Care of Carls Italienska avdelning. Här tar vi en närmare titt på herrstilar från några av dessa italienska märken – med ett speciellt fokus på livsstilsmärket Brunello Cucinelli.

Söker du de snyggaste plaggen för män 2021? Ta en titt hos vår modeguide!

Brunello Cucinelli – lyxigt italienskt herrmode

Brunello Cucinelli är ett av de mest framstående bland italienska märken på herrmodescenen just nu. Det som började som ett företag som på 1970-talet främst inriktade sig på kashmirplagg, har idag växt till ett livsstilsmärke med allt från kostymer till heminredning i premiumklassen.

italienskt herrmode stilinspiration

I vårens och sommarens kollektioner från Brunello Cucinelli ser vi mycket av det som kommit att känneteckna Cucinelli-looken. Här går färgskalan främst i jordiga naturfärger, med beige, olivgrönt, vitt och grått samt vinrött.

italiensk herrstil klassiskt herrmode

I vårens och sommarens kollektioner från Brunello Cucinelli ser vi mycket av det som kommit att känneteckna Cucinelli-looken. Här går färgskalan främst i jordiga naturfärger, med beige, olivgrönt, vitt och grått samt vinrött.

klassiskt herrmode stilinspiration

Inom det formella syns många exempel på mer klassiska silhuetter hos Brunello Cucinelli, med den typiska italienska ostrukturerade kavajen i framkant.

italiensk herrstil jordiga färger herrmode
italiensk herrstil matcha färger herrmode

Utmärkande för Brunello Cucinelli är kostymer är deras kostymer i exklusiv lin- och ullblandning med inslag av mjukt silke. En speciell detalj som du ofta ser italienare använda sig av är skjortor i denim. Den passar speciellt väl till naturvita byxor och beige kavaj.

italiensk herrstil färgmatchning inom herrmode

Jordiga färger av beige och naturvitt har alltid haft en framstående plats i Brunello Cucinellis kollektioner. Exempel på hur du kan använda dig av olika nyanser av brunt, beige och vitt för en stilig helhet. Skor i mocka passar utmärkt att kombinera med jordiga färger. Färgmatchning har alltid haft en framstående plats för att få till en snygg helhet.

Herno – snygga italienska ytterplagg

italiensk herrstil

Olika typer av yttervästar är ett nyckelplagg i den italienska garderoben. Detta har såklart delvis att göra med klimatet. Det är ett mångsidigt plagg att använda under såväl senhöst, vinter och vår i Italien. Även för det svenska klimatet är det ett stilrent och mångsidigt plagg för stora delar av året.

Herno är ett av de italienska märken som erbjuder högklassiga ytterplagg för män. Här hittar du såväl jackor som västar av högsta kvalitet.

Var kreativ vid användning av ytterväst. Den går att använda såväl över tröja som t-shirt tack vare den värmande effekten.

Lardini – traditionellt hantverk med innovatitet

italiensk herrstil

En av de trenderna inom klassiskt herrmode är återgången till högre midjor med dubbla frontveck. Något som vi kan se hos flera av nyckelplaggen hos Lardini.

Silhuetten är lös och ledig, med bekvämlighet i fokus. Även här märks en återgång till herrmodets gyllene era från 1930-talet. Okonstruerade och ofodrade kavajer är några av nyckelplaggen i kollektionerna från Lardini.

Boglioli – okonstruerade kavajer för sommaren

italiensk herrstil Boglioli

Ett märke som alltid kommer in som en fräsch vårvind inom herrmode är Boglioli. Det är speciellt i vår- och sommarkollektionerna du hittar de riktiga pärlorna, med kavajer i linne och bekvämt jerseytyg.

Italiensk herrstil – Hur du klär dig italienskt

Här har vi i några punkter sammanfattat det som du kan tänka på om du vill klä dig italiensk till våren och sommaren.

Hur man klär sig italienskt?

 1. Våga kombinera annorlunda stilar

  En viktig del i att klä sig italienskt handlar om att våga bära plagg som vanligen inte kombineras tillsammans. Dunväst över kavaj eller jeansskjorta under kavaj – det är endast fantasin som sätter gränser.

 2. Använd okonstruerade kavajer

  Ett av nyckelplaggen i den italienska garderoben är okonstruerade kavajer. Det innebär att kavajerna saknar axelvaddar och även i övrigt saknar de uppbyggnad du hittar inom t.ex. traditionellt brittiskt herrmode.

 3. Passformen i fokus

  När du studerar den italienska stilen kommer du att märka att passformen på kläderna är i fokus. Det är inte endast av bekvämlighetsskäl många italienare använder sig av konstruerade kavajer. Dessa ger nämligen ett perfekt ”fall” och en kroppsnära passform. Det gäller oavsett plagg.

 4. Lägg märke till detaljerna

  Använd dig av några enskilda accessoarer för att lyfta stilen. Det kan handla om solglasögon i en uppseendeväckande färg som orange för att bryta med en jordig färgskala. Även bröstdukar används ofta i samma ändamål.

 5. Använd färger med måtta

  I huvudsak handlar den italienska stilen ändå om att hitta den perfekta balansen. Om du använder för mycket färger stör det helhetsintrycket. Studera italienska män och hur de använder sig av färger i både kläder och accessoarer!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *