Stilrådgivning online – Vilka är de bästa tjänsterna?

stilrådgivning online

I takt med att pandemirestriktionerna fortsätter är det svårt att röra sig som man önskar ute i de fysiska butikerna. Det påverkar också modehandeln, där denna flyttar ut till nätet i allt snabbare takt. Det som många saknar när det handlar om handel över nätet är den personliga kontakten och rådgivningen. Det finns dock utmärkta tjänster även för den som vill ha stilrådgivning online. Här tar vi fram några exempel på detta.

Redan innan pandemin slog till stod det klart att allt mer av handeln flyttar online. Pandemin har enbart försnabbat processen och gjort att vi nu tvingats att sköta saker över nätet. Något som bland annat av Carl Wåreus från Google pratade om i det trendsseminarium för 2021 som Demoskop höll i början av året. Gå in på Demoskop Akademi hos Youtube om ni vill ta del av presentationerna.

Snabba förändringar i modesektorn

stilrådgivning online

Samtidigt som det innebär stora förändringar både för modehandeln och konsumenterna ger det också nya möjligheter. Vi har kunnat se att flera stora modehus flyttat sina modeshower online. Årets första upplaga av Pitti Uomo pågår online just nu. Även andra modeshower kommer att presenteras online detta år. Hit hör bland annat modeveckan i Milano.

Allt detta gör att vi som konsumenter har betydligt större möjligheter att ta del av allt som sker i modevärlden både live och i eftersändning. Inte alla erbjuder detta gratis, men som kund har du iallafall möjlighet att välja om du vill betala för det eller inte – utan att behöva resa tusentals kilometer för att ta del av evenemangen.

Det gör såklart att bland annat modefotografer och liknande tjänster blir mindre eftertraktade. Samtidigt har det alltså öppnat upp andra möjligheter för den som är vaken och snabb att reagera på förändringar.

Bästa tjänster för stilrådgivning på nätet

stilinspiration för män

Hit kan tjänster som stilrådgivning online räknas. Eftersom vi nu vistas alltmer sällan i fysiska butiker har nu behovet av tjänster på nätet ökat avsevärt. E-handelsföretaget Care of Carl, som säljer märkeskläder för män online lanserade sin personliga stilrådgivningstjänst Carl Supply redan 2017.

Carl Supply

Tjänsten innebär att du som kund skapar en personlig stilprofil online och sedan bokar en telefontid med Care of Carls stilrådgivare. Under samtalet diskuteras dina önskemål och utifrån detta sätter stilrådgivaren ihop ett personligt förslag som du kan välja att beställa hem i sin helhet eller göra urval ifrån.

Carl Supply är stilrådgivning online som innebär ett helt nytt sätt att handla där den personliga stilrådgivaren handplockar kläder, skor och accessoarer efter kundens specifika behov.

Här är de olika stegen i tjänsten:

 1. Skapa stilprofil
  Detta hjälper stilrådgivaren att förstå dina preferenser rörande stil, budget och behov.
 2. Bli kontaktad
  En av Care of Carls stilrådgivare ringer på förbokad tid för ta fram ett förslag.
 3. Reservation och beställning
  Förslaget mailas till dig först. Plaggen reserveras i ett dygn. Du kan känna efter och ta bort bort plagg innan beställningen. Du lägger själv beställningen om du vill, och kan i så fall välja samma betal- och leveranssätt som erbjuds.
 4. Leverans av kläderna
  Paketet med dina kläder levereras 1-3 dagar senare. Alltid med fri frakt och retur.

Tjänsten var ursprungligen till för de kunder som har brist på tid eller inspiration. Numera finns det även många andra orsaker till att ta del av tjänsten när vi inte har samma möjligheter att få hjälp i fysiska butiker.

Personal Shopping online hos Åhlens

stilrådgivning online

Nu har även Åhlens öppnat upp möjligheten till Personal Shopping som digital tjänst! Detta är en kostnadsfri shoppingtjänst inom mode, men även inom skönhet och heminredning kan du får hjälp.

Här går du tillsammans med en stylist igenom dina behov för vad just du behöver. Därefter plockar du tillsammans med stylisten ihop dina varor som levereras med hemkörning eller skickas till önskad stad.

Personal Shopping-tjänsten hjälper dig med allt ifrån plagg till vårens och sommarens garderob till produkter för din skönhetsrutin. Du kan alltså också få stylingtips till hemmet.

Du kan boka tjänsten genom att kontakta Personal Shopping på telefon 072-580 32 69 eller på e-post personalshopping.stockholm@ahlens.se.

Det handlar om en kostnadsfri tjänst, men du rekommenderas ha en shoppingbudget från minst 9000 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *