Här är svenskarnas favoritdestinationer för resor hösten 2022

svenskars favoritresmål hösten 2022

Det finns ett stort intresse för resor hos svenskarna hösten 2022. Det märks inte minst på åtgången av resväskor och andra tillbehör för resor. Men vilka är de populäraste destinationerna? Det har researrangören Apollo rett ut som rapporterar om rekord på efterfrågan inför årets höstlov.

För sol och bad är det framför allt två destinationer som sticker ut enligt försäljningsstatistik från Apollo. Då det gäller en annan populär resetyp, storstadsresor, rymmer den några överraskning. Det råder heller ingen tvekan om vem vi helst vill resa med – och vem vi inte vill resa med.

Läs mer: Bästa resväskorna

Populärt med resor för höstlovet 2022

svenskars favoritresmål hösten 2022

Redan tidigt under sommaren började höstlovet fyllas på hos Apollo och i nu finns endast några ströplatser kvar. Hos Apollo är det Kanarieöarna och Grekland som sticker ut som klara höstfavoriter 2022.

Grekland visar sig från sin bästa sida på hösten, med behagliga temperaturer och mycket färre turister. För familjer är destinationer som Kreta och Rhodos det ultimata valet för din höstsemester, särskilt om du längtar efter sol och bad. Fuerteventura är också ett säkert val, speciellt för de som önskar en aktiv semester, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef Apollo.

Läs mer: Res med stil

Aktiv semester populärt

svenskarnas favoritresmål för aktiv semester 2022

Vi har kunnat se ett ökat intresse för aktiva resor under de senaste åren. Här sticker i synnerhet Fuerteventura ut där de som vill ha en aktiv semester hittar både Playitas Resort och La Pared.

Apollo Sports flaggskepp Playitas Resort erbjuder bla padel, tennis, simning, golf, cykling och löpning. Playitas egen Kids Sports Academy för de små och ett brett utbud av grupplektioner har hotellet vuxit till att bli en stor favorit för familjer, par och soloresenärer året runt. 

Nya storstadsfavoriter till hösten

svenskars favoriter för storstadssemester hösten 2022

Hösten är också högsäsong för stadsresor och här är listan över de mest populära städerna är fortsatt stabil med London, Rom och Barcelona i toppen. Men i år kan Apollo också rapportera några spännande utmanare.

Efter två år av restriktioner är bland annat New York tillbaka med full kraft, och världsmetropolen har kommit ikapp både Paris och Prag i toppen av försäljningen. Den största överraskningen kommer dock från Grekland: Aten är staden med snabbast växande efterfrågan.

Det är väldigt få som förknippar Grekland med långhelger, så det är kul att se Aten klättra rekordsnabbt. Här tillgodoses alla storstadsbehov man kan ha, särskilt för en vuxensemester; från gastronomi, shopping och nattliv till äventyrliga sevärdheter. Aten är verkligen en storstad i världklass som inte alla svenskar fått upp intresset för ännu så kul att se att det är på gång, säger Miller Kinge.

Läs mer: Snygga weekendväskor 2022

Vi reser helst med dessa

vi reser helst med dessa

I en nyligen genomförd undersökning* utförd av Apollo sa 43 procent att de föredrog att åka på stadsresor med sin partner. 24 procent vill resa med vänner, medan 18 procent föredrar att ta med sina barn.

Våra föräldrar är däremot de vi minst vill ta med oss på en stadsresa. Bara 3,4 procent vill ha det, medan 9 procent vill resa ensamma. Spännande att se att det är så många som vill utforska en storstad på egen hand, snarare än att ha någon av sina föräldrar med sig.

Topp 5 höstsemesterTopp 5 destinationerTopp 5 storstäder
1. Spanien1. Fuerteventura1. London
2. Grekland2. Kreta2. Rom
3. Cypern3. Gran Canaria3. Barcelona
4. Egypten4. Rhodos4. New York
5. Emiraten och Dubai5. Cypern5. Paris

*Undersökningen genomfördes av Mantap Global AB på uppdrag av Apollo under 2022. Resultaten baseras på 4045 svar, drygt 1000 per land i Norge, Sverige, Danmark och Finland. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *