The Tailoring Club A/W 2016

Det handlar om att kunna reglerna, men lika mycket om att bryta mot dem. Bäst resultat uppnås om man behärskar de koder som genomsyrar det klassiska herrmodet, men sedan respektfullt ignorerar dem. I själen finns skräddartraditionen och hantverket, parat med utrymme för modern individualism.

Detta är filosofin bakom varumärket The Tailoring Club som lanserades i utvalda Brothers-butiker för första gången under hösten 2011. Nu har även märkets höstkläder och vinterkläder för 2016 nått utvalda butiker runtom i Sverige, men delar av kollektionen kan även handlas via Brothers hemsida.

Kollektionen utgår ifrån välskräddade kostymer och kavajer i sköna ull- och kashmirmaterial. Skräddad tradition i modern tappning är ledorden hos The Tailoring Club. The Tailoring Club har sitt ursprung i den klassiska skräddartraditionen. Plaggen och kostymerna präglas av en kompromisslös inställning till tyger, material och hantverk.

Kavajerna sys i ull från de finaste väverierna i Italien. Skjortorna är tillverkade i långstaplig bomull, som bara blir snyggare ju mer man använder dem eftersom de med tiden anpassar sig efter din unika silhuett.

HyperFocal: 0
Foto: Johan Sandberg

Karaktären kommer av detaljerna. Något högre skurna ärmhål, en smal figurnära passform, små variationer som inte tar plats men som skapar utrymme för personlighet. Därtill kommer tiden. Kostymerna är inte gjorda för att hänga på en fingalje längst in i garderoben. Hög kvalitet tål att användas och en kostym blir aldrig snyggare än när den får ta prägel av personen som bär den.

the-tailoring-club-3
Foto: Johan Sandberg
the-tailoring-club-5
Foto: Johan Sandberg

The Tailoring Club har sitt ursprung och sin själ i Brooklyns skräddartradition. Jämfört med England och Italien är den amerikanska traditionen mer rustikt genuin och mindre chict elegant. En ny generation har upptäckt att kostym inte bara är snyggt, utan också praktiskt – förutsatt att det är rätt kostym, rätt matchad. Gatorna i Williamsburg, Brooklyn, eller på Manhattans Lower East Side är idag fulla av killar mellan 25 och 40 i välsittande kostymer. Genom att plocka det bästa ur skräddartraditionen och sedan sätta sin egen personliga prägel har de lyckats skapa något nytt.

HyperFocal: 0
Foto: Johan Sandberg

Mannen som attraheras av The Tailoring Club tycker det är snyggt med slips, men bär den helst löst med översta skjortknappen uppknäppt. Därför består kollektionen också av slipsar, näsdukar och andra accessoarer i samma modernt skräddade look.

the-tailoring-club-4
Foto: Johan Sandberg
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *