Färgtrenderna 2022: Vår och sommar

vårens och sommarens trendfärger i kläder herrmode 2022

Förmågan att klä sig snyggt handlar om en förmåga att kunna kombinera rätt plagg. Det gäller del att ha en känsla för proportioner och passform. En oerhört viktig del av stilren klädsel är också förmågan att kunna kombinera färger i klädseln på rätt sätt.

Du kan plugga olika färgteorier i all oändlighet, men dessa kommer sannolikt inte att hjälpa dig speciellt mycket. Att kombinera färger i kläder handlar nämligen så mycket mer om enbart färganalys. Om du vill få mer stiltips gällande olika klädesplagg rekommenderar vi vår stora guide till herrmode.

Vill du läsa om årets färger? Här hittar du trendfärger för våren och sommaren och trendfärger för hösten och vintern inom herrkläder

Populära färger 2022

Inom modebranschen är vi nu alltmer nostalgiska och söker bland det historiska för estetik. Samtidigt har vi ett ökat intresse för att bevara gamla hantverkstekniker. Detta inspirerat av människor och krafter som banat väg för oss under tidigare generationer. Samtidigt kombineras denna visdom med ny och innovativ teknologi och tillvägagångssätt i plaggen.

Intresset för det klassiska och tidlösa inom modebranschen ger sig också uttryck i hur vi matchar färger i kläder. Grunden för färgerna i detta tema är jordiga. Här märks naturvitt, beige, sand och olivgrönt klart och tydligt i kollektionerna för våren och sommaren 2022.

trendfärger 2022

Det är rätt långt samma trendfärger i kläder bland kollektionerna som under våren och sommaren 2021, men med vissa undantag. Denna vår och sommar ser vi mer senapsgula färger och beiga färger som gränsar mot brandgult och orange.

trendfärger 2022

Bland jordiga färger märks även accentfärger som bränd terrakotta, röd lera, bärnsten, pistasch och nötiga färger. Även matt beige och lyster från pärlemor finns som nyanser i färgskalan.

2022 års trendfärger

Vi kan också se en klar ökning av vita plagg i kollektionerna 2022. Detta är speciellt tydligt bland traditionella festplagg som kavajer och kostymer.

Bland retro-färgerna som är inne just nu märks också azurblått, mint, kungsblå och turkos. Färger som ger nostalgiska vibbar hos många av oss och ofta förknippas med sommarhalvåret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *