Trendfärger: Höst / vinter 2023

hur kombinera färger herrkläder

Att klä sig snyggt innefattar många olika aspekter. Att kombinera rätt plagg tillsammans och rätt passform på kläderna är oerhört viktigt. Men även förmågan att välja rätt färger. Här tar vi fram snygga färgkombinationer för herrkläder hösten och vintern 2023.

Det finns vissa typer av färger som är starka trender inom årets höstkläder och vinterkläder för män. Det blir alltid en mörkare färgskala i jämförelse med sommarhalvåret – med vissa undantag. För dig som inte har ett naturligt intresse av kläder kan det vara en utmaning att färgmatcha kläder. Här tar vi dig därför igenom några snygga färgkombinationer för denna säsong.

Höstens och vinterns favoritfärger

Det finns såklart oändligt många färgkombinationer bland herrkläder, även om vi i allmänhet klär oss i en mer neutral färgskala till vintern. Här tar vi fram några stiliga kombinationer.

Beige och ljusgrått

Det finns en missuppfattning om att du inte bör bära ljusa färger till hösten och vintern. Att välja en ljus färgskala piggar upp både dig och din omgivning. Satsa på en kombination av ljusgrå flanell med ytterrock i ljusbeige färg för en snygg färgkombination.

I regel brukar vi föredra bruna eller cognacfärgade skor, men till ljusgrå byxor är svarta skor riktigt stiligt.

Brunt och mörkgrått

En riktig klassiker inom herrmodet är mörkbrunt/kamel och mörkgrått tillsammans. Det gäller inte minst när du bär udda kavaj tillsammans med kostymbyxor med frontveck.

Blått och grått

Blått och grått är även det färger som är bra att kombinera. Detta oavsett om det handlar om blå överdel och grå nederdel eller tvärtom. En rock i navy är den mest klassiska av alla jackor och av alla färger är den enklast att hitta på ytterplagg.

Navy och beige

En klassiker oavsett säsong är beiga chinos. Man kunde lätt tro att brun kavaj eller tröja är det optimala att bära tillsammans med beiga byxor. Istället anser vi att du bör bryta av denna färg med annan nyans, nämligen navy. Detta ger en betydligt stiligare helhet.

I regel är en överdel i navy, som en kavaj, tröja eller cardigan något som passar tillsammans med de flesta färger på byxor. Det finns en orsak till att vi benämnt en okontruerad kavaj i navy som ett av de absoluta måsteplaggen i herrgarderoben.

Oliv och beige

Olivgröna toner är en klassiker, speciellt bland vaxade jackor. Här finns det framförallt två typer av färger på byxor som passar. Välj gärna beiga chinos eller jeans till denna färg på jacka. Barbourjackor är ett måste denna höst och vinter och till detta hör även någon av de stiliga modeller på kängor som finns på marknaden.

Ton-i-ton i mörkblått

Det finns en färgnyans som alltid passar ton-i-ton och det är mörkblått/navy. Det är en klassiker som aldrig går ur mode. Under de senaste åren har speciellt en trend krypa fram i form av Athleisure. Att bära lager-på-lager i samma nyans av mörkblått är ett säkert val som har tillämpats hos bland annat i resekollektioner hos proffslag inom fotbollen.

För dig som vill klä dig stiligt och avslappnat i vardagen är detta ett säkert val.

Färger på skjortor och tröjor

Vit skjorta eller tröja är det stiligaste du kan bära under ett ytterplagg och det passar också utmärkt till det mest då det gäller byxor och kavajer. Det kan dock finnas tillfällen då du vill variera lite och få till en färgklick till vinterblek hud.

I detta sammanhang är speciellt skjortor i ljusblå nyanser en av de mest mångsidiga du kan äga. Detta är snyggt till både brunt, beige och navy – med andra ord till de flesta av säsongens färgtrender.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *