UNIQLO öppnar sin tredje butik i Sverige

uniqlo göteborg öppnar april 2021

Nu avslöjar den japanska modejätten UNIQLO att de öppnar sin tredje Sverigebutik fredagen den 23 april på Fredsgatan 12 i Kompassen, Göteborg. I butiken på 1000 m2 kommer du att hitta UNIQLO LifeWear för män, kvinnor, barn och spädbarn fördelat på två våningar.

Dessutom presenterar UNIQLO ihop med Borås Textilhögskola The Upcycling Project – ett gemensamt designprojekt med syfte att inspirera till ett cirkulärt levnadssätt.

Japanskt herrmode på frammarsch i Sverige

Vi har sett ett ökat intresse för japanskt herrmode i Sverige. Till det ökade medvetenheten om det japanska hantverket gällande herrkläder har framförallt UNIQLO bidragit. Men vi har också sett bland annat Care of Carl lansera en avdelning kallad Hantverk från Japan. Gents.se har också redan tidigare lanserat japanska parfymmärket Di Ser på sin sida.

Redan tidigare i år avslöjade UNIQLO planen att öppna en helt ny butik i Göteborg. Nu har vi alltså ett exakt datum för öppningen. Denna butik blir den tredje i Sverige och fjärde i Skandinavien.

uniqlo öppnar i göteborg

Butiken kommer att erbjuda LifeWear, som är kläder designade för att förbättra alla människors vardag. Däribland populära UNIQLO-produkter som Supima cotton t-shirts, AIRism, Chinos, Linen, Extra Fine Merino, Ultra Light Down, Jeans, UT:s (UNIQLO t-shirts) med flera.

Partnerskap med Textilhögskolan i Borås

UNIQLO inleder också ett partnerskap med Textilhögskolan i Borås för att tillsammans skapa The Upcycling Project, vars syfte är att lyfta fram en mer cirkulär syn på mode. Studenterna får tillgång till gamla och feltillverkade plagg från UNIQLO för att utforska hur överblivet material kan användas kreativt och ge nytt liv till kläder. Studenternas kreationer i The Upcycling Project kommer i april visas upp i hållbarhetsytan på bottenplan i nya Göteborgsbutiken.

Vi är så glada över att kunna samarbeta med Textilhögskolan och dess studenter inför öppningen av vår nya butik i Göteborg. Hållbarhet är ett huvudområde för UNIQLO och med detta partnerskap hoppas vi kunna lära oss av studenternas perspektiv samtidigt som vi utbildar och inspirerar våra kunder, säger Nikolina Johnston, COO, UNIQLO Scandinavia.

Samarbete med möbelföretag Modly Studios

Utöver detta samarbetar UNIQLO också med nyskapande möbelföretaget Modly Studios. Företaget har sin bas i Göteborg och grundades av Ergin Can och Jens Olsson. Hos Modly Studios kan konsumenter enkelt skräddarsy möbler online, innan de tillverkas lokalt och hållbart. De kommer som del i en utställning visa upp sina populära bord i hållbarhetsytan i nya UNIQLO-butiken på Fredsgatan 12.

Innan öppningen av UNIQLO Göteborg kommer delar av personalen stötta lokala välgörenhetsorganisationen Erikshjälpen genom att jobba i en av deras second hand-butiker under en dag. UNIQLO kommer också donera 1000 AIRism munskydd till Erikshjälpen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *