Vår- och sommarkollektionen 2019 från Cesare Attolini

Januari är en av de bästa månaderna för den som gillar klassiskt herrmode och söker inspiration för vårkläder. Det är då som herrmodemässan Pitti Uomo äger rum – det är också då som Cesare Attolini släpper sin kollektion för våren och sommaren.

Gällande klassiskt herrmode är det få modehus som kan mäta sig med italienska Cesare Attolini. Cesare Attolini grundades av Vincenzo Attolini på 1930-talet och är känt som märket som skapade den okonstruerade kavajen, något som är synonymt med den napolitanska skräddarkonsten. Övriga kännetecken är en slimmad silhuett och ett högt skuret ärmhål. Cesare Attolini drivs numera av Vincezo Attolinis barnbarn Guiseppe och Massimiliano Attolini.

italienskt herrmode
Från vårens och sommarens kollektion från Cesare Attolini.

Varje plagg i Cesare Attolini kollektioner tillverkas helt för hand i skrädderiet i Casalnuovo i utkanten av Neapel. Det tar mellan 25 till 30 timmar att färdigställa en kostym, vilket delvis förklarar den prislapp på minst 30.000 kronor som man kan förvänta sig att betala om man vill ha en kostym från Cesare Attolini. Även om märket tillhandahåller kostymer inom så kallat ready-to-wear segmentet, är det ändå skräddarytt som är Attolinis kännetecken.

mode för mogna män

Förutom att man hos Cesare Attolini värnar om sina traditioner med en klassisk och tidlös silhuett, gör man även mycket för att framhålla andra delar av den italienska kulturen i de kollektioner man presenterar inför varje ny säsong.

mode mogna män

Tidigare har vi fått bekanta oss med Lake Como, Toscana, Langhe, amalfikusten och senast de norra delarna av Italien i kampanjerna. Nu bär det av till Forte dei Marmi i Toscana där vi bland annat får stifta bekantskap med hotellet Principe Forte dei Marmi och SGF, eller “Scuola di Torano”, som tillverkar skulpturer till utställningar, museer och offentliga platser runtom i världen.

mode för män

I vårens och sommarens kollektion från Cesare Attolini ser vi en härlig blandning av färgrika plagg, blandat med somriga tyger som linne och melerade, lätta bomullstyger.

stilinspiration klassiskt herrmode

Dubbelknäppta kavajer och rutiga tyger är inte endast för hösten och vintern. Här ser vi några utmärkta exempel på hur man kan kombinera dessa stilrena och klassiska plagg även till en sommarstil för män.

herrmode
klassiskt herrmode
stilinspiration

klassisk stil
herrmode
stil för män
herrstil
sommarmode män
vårmode män
mode för män
stilinspiration stiligt mode
stiliga kläder mogna män
herrmodet 2020
trender herrmode 2020
trender klassiskt herrmode 2020
trenderna inom klassiskt herrmode

herrmodet 2020


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *