VM i stil – Tysklands samarbete med Hugo Boss

germany world cup suit 2018 hugo boss

Tyskland har ett mycket starkt lag i denna upplaga av Världsmästerskapet i fotboll som börjar nästa vecka i Ryssland och räknas till favoriterna vid sidan om länder som Brasilien och eventuellt Frankrike. Frågan är dock om inte VM redan avgjorts då det gäller vilka lag som har den snyggaste stilen utanför planen – med nämnda Tyskland som en minst lika stark kandidat inom detta område tack vare sitt samarbete med Hugo Boss.

Som bekant är det svenska Cavaliere som det sjätte mästerskapet i rad fått äran att klä upp det Svenska landslaget i fotboll till VM i Ryssland som börjar nästa torsdag. Detta med en kostym som går under namnet ”Zoloto” (guld på ryska) och som finns tillgänglig på Cavalieres hemsida. Då det gäller övriga VM-lags kostymer finns det åtminstone ett par andra som är värda att uppmärksamma. Frågan är om det inte är det tyska landslaget och deras samarbete med Hugo Boss som tar hem vinsten då det gäller den stiligaste klädseln utanför planen.

Bland de lag som släppt sina samarbeten för allmänheten märks bland annat England som återigen samarbetat med Marks & Spencer för att ta fram sin VM-kostym. Kostymen är gjord av 100 % mjuk Merinoull som skall garantera en mjuk känsla under de resor som laget gör mellan de olika VM-orterna. På fickan på insidan av kavajen finns en diskret guldstjärna för att fira Englands senaste VM-guld från år 1966.

England World Cup suit 2018 Marks & Spencer

Kostymen har tillverkats med så kallad Supercrease™-teknologi som skall garantera att den hålls skrynkelfri under resandet.

England World Cup 2018 suit

Till kostymen här även en väst, som sig bör då det handlar om ett landslag från ett land med lång och anrik skräddartradition. Den relativt förmånliga kollektionen finns tillgänglig på Marks & Spencers hemsida och är ett riktig snyggt kläder till sommarfester, som bröllop eller dop.

germany world cup suit 2018 hugo boss

Ett tredje land som att förnya sitt samarbete till ett stort mästerskap är Tyskland. Hugo Boss och det Tyska landslaget har samarbetat sedan år 2013 och bidrar numera med kläder till herrlandslaget, U21-landslaget och damlandslaget.

Kapsylkollektionen består av en mörkblå kostym med en moderna och smal passform i exklusivt jungruull (Virgin Wool) som tack vare sin naturliga stretchegenskaper i tyget gör det bekvämt att resa i.

Till kollektionen hör också en vit skjorta i elastiskt poplintyg, en silkesslips med twillstruktur som har den tyska flaggan diskret placerad nederst på slipsen.

hugo boss germany world cup suit 2018

Kollektionen kompletteras av en snygg ullltröja, en polotröja i samma mjuka jungfruull och byxor med dragsko för mer avslappnade tillfällen.

hugo boss germany world cup 2018 russia

Alla stilar går i samma mörkblåa navy färg. Beroende på tillfälle kan de olika klädesplaggen kombineras på olika sätt.

Ett speciellt kännetecken är de diskreta detaljerna bestående av lagets färger av svart, rött och guld som finns på insidan på de flesta av klädesplaggen.

hugo boss roma collection

Detta är dock långt ifrån den första gången det anrika Hugo Boss samarbetat med fotbollslag ute i Europa. Hugo Boss har också tagit fram resekollektioner för bland annat Roma, Real Madrid, Bayern München och Paris Saint-Germain under de senaste åren och man har därmed nischat sig som experter inom bekväma kläder för män.

kändisarnas favoritdofter favoritparfymer
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *