Bästa ryggsäckarna – Här är modellerna att satsa på 2023

bästa ryggsäckar herr

Ryggsäckar har blivit allt populärare de senaste åren. Under pandemin kom en stor Outdoor-trend som delvis håller i sig ännu idag. Med stigande bränslepriser är det också blivit vanligare att cykelpendla till jobbet. För detta ändamål är ryggsäcken ett av få alternativ om du vill transportera dina saker bekvämt och säkert. Här tar vi fram alternativ inom kategorin bästa ryggsäckar herr 2023.

En annan stor trend inom herrmode är Business Casual. Som en del av denna är det inte alls ovanligt att byta ut portföljen mot en ryggsäck för jobbtransporten. Det är även något som flera traditionella tillverkare av väskor tagit fasta på och numera finns många bra alternativ på marknaden för ryggsäckar.

Mer om väskor: Snygga herrportföljer, snygga weekend bags och bästa resväskan

Bästa ryggsäckar herr 2022

bästa ryggsäckar herr 2023

Det finns många bra märken bland ryggsäckar i dagsläget. Precis som inom herrmodet i övrigt satsar flera av dem på bättre och mer ändamålsenliga material för ryggsäckarna. En stor trend är också miljömedvetenhet, där många modeller av ryggsäckar numera tillverkas i allt mer miljövänliga material.

Vilken ryggsäck ska man välja?

bästa ryggsäckar herr 2023

Vilken ryggsäck du ska välja beror såklart till stor del på dina behov. För det första bör du tänka på behovet av förvaring. Om du använder ryggsäcken för jobbändamål behöver det finnas plats för dator och annan elektronik.

Det är också bra att tänka på ergonomin vid val av ryggsäck. Välj gärna en modell som avlastar axlarna även vid tyngre packning. I dagens läge finns också mängder av alternativ bland vattentäta ryggsäckar och det finns egentligen ingen orsak att välja en modell som inte tål regn.

Sist men inte minst är stilen och utseende också en viktig aspekt. Om du vill ha en ryggsäck som speglar din stil är det också skäl att tänka på designen på din ryggsäck.

Ryggsäckar bästa märken

Inom kategorin bästa ryggsäckar herr 2023 finns en del framstående märken. Svenska Sandqvist är ett av de märken som tagit fram flera bra modeller under senare år. En av våra absoluta favoriter på redaktionen är modellen ovan som finns i två olika storlekar. Den har en snygg brun färg och kommer i ekologisk bomullscanvas med läderdetaljer.

Den större modellen till vänster har ett inre laptopfack som passar de flesta 15′ laptop-modellerna och stängning via dubbla bältesspännen. Den rymmer ända upp till 18 L. Den mindre modellen har stängning med bältesspänne på framsidan och ett inre laptopfacket som passar de flesta 13′ laptop-modellerna. Den rymmer upp till 11 L.

fjällräven klassiska ryggsäckar

Fjällräven är ett annat märke som nått kulstatus på marknaden och som i dagsläget är populärare än någonsin. Mismo är också ett framstående märke inom herrmodet och ett märke tagit fram många snygga modeller av väskor genom åren.

bästa märken vattentäta ryggsäckar 2023

Om du letar efter vattentäta och stiliga ryggsäckar finns knappast ett bättre alternativ än danska Rains. Ovan syns en stor och praktisk ryggsäck som är tillverkad av vattentätt tyg. Den har en inbyggd bärbar datorficka för en 13-15″ laptop, samt justerbara axelremmar. 

Bland utpräglade vandringsryggsäckar är Osprey ett erkänt tillförlitligt märke.

Ryggsäckar som håller länge

Ryggsäckar som håller länge

Ryggsäckar i tätt vävd nylon eller kanvas har i regel mycket bra hållbarhet. Om du vill att din ryggsäck skall hålla riktigt länge rekommenderar vi också att du väljer en modell utan dragkedja. Det är där som oftast ryggsäcken går sönder vid för fylld packning. När du väljer en ryggsäck med dragkedja bör du se till att det är en YKK®-dragkedja – likt ryggsäcken Dante från Sandqvist ovan.

Bästa ryggsäckar för cykling

Bästa ryggsäckar för cykling

Vid val av bästa ryggsäck för cykling finns det några saker att tänka på. Den bör helst ha reflexer så att du är synlig i mörker. Ryggsäcken bör också vara bekväm och ha bra möjligheter till förslutning för att avlasta axlarna.

Ryggsäcken skall vara vattentät och ha stort förvaringsutrymme både för dator och ombyteskläder. Ryggsäcken Ruben 2.0 från Sandqvist är en stilren, funktionell och vattenavvisande ryggsäck. Den kommer från serien Stream som är tillverkad i återvunnen polyester med vattentät TPU-beläggning. Den rymmer upp till hela 21 liter och har ett 13″ laptopfack och är designad med YKK® AquaGuard-blixtlås.

Polyester-webbingen är gjord i reflexmaterial vilket gör att du syns i mörker. En ryggsäck där funktionalitet och hållbarhet är ledstjärnan och håller dina saker säkra och torra under din cykeltur. 

Ryggsäckar för vandring

Som en del av outdoor-trended är det populärt med ryggsäckar för vandring just nu. Vandringsryggsäckar behöver naturligtvis vara bekväma för tung packning och långa vandringar. Det är också viktigt att denna typ av ryggsäckar har bra ventilering samt bra regnskydd.

Osprey har några av de bästa vandringsryggsäckarna för herrar på marknaden. Här finns ett extremt bekvämt AntiGravity-bärsystem med viktavlastande passform. De har också ett Fit-on-the-Fly-höftbälte och ger ännu bättre finjusterad passform.

Förvaringmöjligheterna är även utmärkta med flertalet fack, fickor och fästpunkter för allt som behöver finnas med under en lång vandring.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *