Singles Day: Bästa reorna för män

herr rea på singles day

Som att det inte räcker med fars dag, Black Friday, Black Week, Cyber Monday och den klassiska rean på herrkläder i mellandagarna: nu för tiden är även Singles Day en shoppingdag att räkna med.

Den kinesiska shoppinghögtiden Singles Day infaller samma dag varje år, alltså den 11 november 2023. Därför sker rean ofta med variationer på temat ”11”, t.ex. 11% eller 22% rea. För den som letar bra deals kan Black Friday vara bättre, men fördelen med Singles Day är att det fortfarande är tidigt på säsongen och att lagren är relativt välfyllda.

I den här guiden uppdaterar vi löpande med årets bästa erbjudanden kring Singles Day när vi hittar dem.

Årets bästa Singles Day-deals för män

Herrmode

Många andra märken och handlare verkar stå över – Eton Shirts, Oscar Jacobson, Tiger of Sweden, Care of Carl, Filippa K, J Lindeberg, Ralph Lauren, Hackett mfl står alla över Singles Day i år.

Skönhet för män

Varför kallas det Singles Day?

Singles Day (光棍节) – singlarnas dag – är en kinesisk högtid som ursprungligen kallades ”Ungkarlsdagen”. Datumet, 11/11, ska påminna om bara grenar i ett släktträd (singlar utan barn) och siffran ett antyder ju också ensamhet.

Den första Singles Day firades av studenter vid Nanjing University 1993, som ett slags revolt mot familjelivet och bristen på saker att göra som singel. Då handlade det inte om shopping, utan om firande och olika evenemang.

Det var istället den gigantiska e-handlaren Alibaba som gjorde dagen till en shoppinghögtid 2009. I Kina är dagen årets viktigaste shoppingdag, motsvarande Black Friday i USA, och varor för närmare 100 miljarder dollar säljs under dessa timmar enbart i Kina.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *