BOSS tillkännager ett långsiktigt partnerskap och en kapselkollektion med tennisstjärnan Matteo Berrettini

BOSS Matteo Berrettini collaboration

BOSS tillkännager nu att man ingår ett långsiktigt partnerskap med den italienska tennisspelaren Matteo Berrettini. I samarbetet ingår bland annat en fristående kapselkollektion som snart lanseras på marknaden.

BOSS fortsätter samarbeta med många intressanta profiler, både inom nöjes- och sportindustrin. Tidigare har uppmärksammade kapselkollektioner lanserats i samarbete med bland annat boxaren Anthony Joshua och Liam Payne. Under fjolåret kom även en kollektion ut på marknaden i samarbete med ikoniska Russell Athletic. Ni har säkert också märkt att Chris Hemsworth har en framträdande roll i sin roll som global varumärkesambassadör för BOSS.

Det fleråriga avtalet innebär att BOSS och Matteo Berrettini blir officiella partners och Berrettini introduceras som global varumärkesambassadör för BOSS, både på och utanför tennisbanan. Han kommer också att medverka i BOSS globala kampanjer från och med våren/sommaren 2022.

BOSS x MATTEO BERRETTINI

BOSS Matteo Berrettini

Vid sidan av Berrettinis roll som ambassadör för BOSS kommer kollektionen BOSS x MATTEO BERRETTINI att introduceras för sommaren 2022, där linjen omfattar både djärva aktiva designer och viktiga delar utanför banan. En modern polotröja och innovativa shorts med stretch, med elegant stil och strömlinjeformade silhuetter, utgör grunden för ultimat prestanda.

BOSS Matteo Berrettini samarbete

De är märkta med den nya varumärkeslogotypen och skarpa färger som ger BOSS signatur. En keps, ett armband och mer hållbara strumpor kompletterar denna dynamiska look. Ta med kollektionen utanför planen, för vad dagen än bjuder, med en modern T-shirt och kombinera den med en ny hoodie och casual byxor – båda med extra stretch – för en lättsam, avslappnad look.

En procentandel av all försäljning kommer att doneras till Berrettinis snart lanserade välgörenhetsorganisation som stöder underprivilegierade barn i Italien.

Jag har alltid varit ett fan av BOSS och det är en ära att få samarbeta med ett så kraftfullt modemärke – ett märke som ligger i topp när det gäller stil och teknisk expertis. Jag är särskilt stolt över att ha möjlighet att ge tillbaka till det italienska samhället genom att varje försäljning från vår kapselkollektion stödjer underprivilegierade barn i Italien. Jag kan inte vänta på att få göra en positiv inverkan genom vårt partnerskap, säger Berrettini.

Matteo Berrettini är en fantastisk personlighet på och utanför planen och vi är mer än glada över att samarbeta med honom under de kommande åren. Hans anda och attityd, som gör honom till mer än bara en av världens bästa tennisspelare, är otroligt imponerande. Matteo inkorporerar vad en chef står för idag: att visa en stark vilja, fatta rätt beslut och inspirera människor över hela världen. Därför är Matteo inte bara en förebild utan passar också perfekt för BOSS, säger Daniel Grieder, VD för HUGO BOSS AG.

Tillgänglighet

BOSS x MATTEO BERRETTINI kommer att finnas tillgänglig online och i utvalda butiker från och med den 17 januari 2022.

Om Matteo Berrettini

BOSS Matteo Berrettini ambassadör

Matteo Berrettini har klättrat uppåt i den professionella herrtennisen på den globala scenen. Vid endast 25 års ålder har han mer än 100 matchvinster på tournivå, samt 5 ATP Tour singeltitlar. Han är den enda italienska spelare som någonsin nått finalen i The Championships, Wimbledon. Den explosiva men ändå ödmjuka Berrettini, som har fått smeknamnet ”The Hammer”, tillför tennisspelet en unik skicklighet och känsla.

Om BOSS och HUGO BOSS

BOSS är känt över hela världen för sitt skräddarsydda DNA – men tillsammans med denna signaturproduktkategori har BOSS expanderat utanför skräddarsydda kläder och erbjuder ett komplett sortiment av fritidskläder, kroppskläder, accessoarer och fritidskläder som utgör en dygnet-runt-garderob för dagens förändrare, i varje roll de spelar.

Produktsortimentet omfattar licensierade produkter som dofter, glasögon, klockor och barnkläder. Kunderna kan uppleva BOSS värld i över 400 egna butiker över hela världen och på boss.com. BOSS är det centrala varumärket för HUGO BOSS, ett av de ledande företagen som är positionerat i premiumsegmentet på den globala klädmarknaden.

Med sina två varumärken, BOSS och HUGO, erbjuder koncernen kollektioner i 127 länder på cirka 7 350 försäljningsställen och online i 47 länder via hugoboss.com. Med cirka 13 800 anställda över hela världen hade företaget, med säte i IVletzingen (Tyskland), en försäljning på 2,9 miljarder euro under räkenskapsåret 2019.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *