BOSS och Russell Athletic presenterar sin nya samarbetskollektion

boss Russell athletic samarbetskollektion

BOSS och Russell Athletic presenterade nyligen del 2 av sitt samarbete med en stortartad modeshow på Kennedy Sports Center i Milano. Med över 1300 människor på plats för att bevittna blev detta modeveckans stora samtalsämne.

BOSS är främst kända för sitt välskräddade mode och har en lång historia inom formell klädsel för män. Under de senaste åren har dock även nya linjer lanserats inom det som ofta benämns Athleisure och annat avslappnat mode. Den tyska klädjätten sparar verkligen inte på krutet vid lanseringen av de nya kollektionerna. Som vi tidigare kunnat berätta om har samarbetskollektioner lanserats med bland annat Anthony Joshua och andra framstående personer inom olika delar av nöjesbranschen.

BOSS x Russell Athletic del 2

boss Russell athletic samarbetskollektion

Även i del två av samarbetet mellan BOSS och Russell Athletic är marknadsföringsbudgeten enorm. Under Milan Fashion Week presenterades den nya samarbetskollektionen med några av modevärldens största Influencers. Hit hör bland annat Gigi Hadid, Irina Shayk, Joan Smalls, Alpha Dia, Alton Mason och Adut Akech. Även tyska idrottaren Alica Schmidt syntes bland de personer som visade upp den nya kollektionen.

Khaby Lame var den som avslutade modevisningen. På endast 18 månader har han lyckats få mer är 113 miljoner följare på sin TikTok-kanal och detta var hans första samarbete med BOSS.

boss Russell athletic kollektion del 2

Live Streaming på TikTok, Instagram och YouTube

Alla plagg som visades upp under modeshowen fanns genast tillgängliga via såväl på boss.com, som via Instagram. Man använde sig även av hashtaggen #BOSSMoves för att uppmana människor att dela med sig av sina egna tolkningar av modeshowen.

Den nya riktningen för BOSS

Under pandemin är det helt klart att BOSS satsat hårt på att attrahera en yngre målgrupp. En nya visuell identitet har nyligen presenterats och nu har också en tredje samarbetskollektion med boxaren Anthony Joshua har nu lanserats. Medan många modemärken led hårt under pandemin, har BOSS valt att gasa sig ur krisen.

BOSS har även investerat hårt inom sitt kärnområde med mer pressade kläder. Som varumärkesambassadör har man valt Chris Hemworth, som är ansiktet utåt i globala modekampanjer under 2021 och 2020.

boss Russell athletic kampanj
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *