Pitti Uomo 102: Det bästa från herrmodemässan

Redan för några veckor rapporterade vi om några stilar att ta med sig från årets upplaga av Pitti Uomo. Här kommer ytterligare inspiration från herrmodemässan Pitti Uomo.

Pitti Uomo i Florens är den mest uppmärksammade av alla mässor inom herrmode. Denna herrmodemässa äger rum i januari och juni varje år och lockar alltid några av de mest framstående bland manliga Influencers inom herrmode. Men Pitti Uomo är så mycket mer än så.

Det är samtidigt en av de främsta mässorna för branschnyheter inom herrmode. En mässa där vi får ta del av kommande trender inom branschen.

Pitti Uomo 102 i siffror

I sommarens upplaga presenterades nästan 700 kollektioner till över 10 600 köpare, varav 4 200 från ett sjuttiotal utländska länder. Detta utgjorde ungefär 40 % av det totala antalet. Totalt hade Pitti Uomo 16 000 besökare över fyra dagar.

Jämfört med sommarupplagan 2021 ökade de italienska köparna med 135 procent och de utländska med 360 procent.

Stiltips från mässan

inspiration herrstil pitti uomo sommar 2022
Bild: Enrico Labriola

Kommande trender är såklart intressanta för oss här på Gentlemannaguiden och något som vi regelbundet rapporterar om t.ex. på vår guide till herrmode. Här fokuserar vi dock främst på vad vi såg utanför de kollektioner som olika märken visade upp. Bland besökarna på mässan får vi alltid mycket inspiration för hur man klär sig snyggt.

Här tar vi fram det bästa från herrmodemässan Pitti Uomo 102. Bilderna nedan kommer från Skolyx.se.

Andreas Klow förevisar här en stilig gräddvit linnekostym med klassiska detaljer som hög midja på byxorna och uppslag. Den något mörkare vita nyansen skapar en stilig kontrast till den kritvita linneskjortan.

Läs mer: Stiliga linneplagg för män

stilinspiration pitti uomo sommar 2022
Bild: Skolyx.se

Loafers i mocka med ljus nyans är alltid ett säkert val när du väljer en ljus kostym under sommarhalvåret.

Andreas Weinås visar här att mörkare, jordiga toner inte endast är för vinterhalvåret. Speciellt om du bär linnebyxor och -kavaj är det riktigt stiligt även under sommaren. Linnebyxor i beige/khaki tillsammans med en piké i gräddvit/ljusgul färg ger en stilren framtoning och är en mångsidig outfit för sommaren.

stilinspiration sommarskor herr 2022
Bild: Skolyx.se

En av våra favoriter bland sommarskor för män är mörkbruna Penny Loafers från några av de brittiska mästarna Crockett & Jones, Loake 1880 eller Edward Green.

Simon Crompton bär här en annan sommarklassiker i form av vita linnebyxor, som han kombinerar med en linnekavaj i läcker sandfärgad nyans. Som ni kan se väljer några av våra främsta influencers inom herrmode uppslag på byxbenen just nu. En detalj att hålla koll på när du väljer byxor både för sommar- och vinterhalvåret.

stiliga sommarskor herr 2022
Bild: Skolyx.se

Crompton är känd för att ofta välja Belgian Loafers till sina outfits. Detta är en utpräglad sommarsko som passar till många olika sammanhang.

På bilden till vänster ser vi ett utmärkt exempel på hur du enkelt kan använda ton-i-ton för att få till en stilig helhet när du klär dig i navy/mörkblått. Några detaljer att hålla koll på från den högra bilden är dubbelknäppningen på kavajen. Du kan gärna använda dig av t-shirt när du klär dig i dubbelknäppt kavaj för en mindre formell framtoning.

Männen här bär stiliga Totebags för att bära sina tillhörigheter. För sommaren är detta ett utmärkt val. För kortare resor kan vi också rekommendera någon av de snygga snygga weekendväskor som finns på marknaden.

Vi har skrivit åtskilliga artiklar om festmode för män sommaren 2022. Konstigt vore det annars med tanke på att vi nu äntligen kan fira sommarbröllop och festa bland människor som normalt igen.

Här ser du några exempel på stiliga outfits för sommarfester. Av dessa vill vi speciellt lyfta fram den vita smokingkavajen, samt jeansskjortan till beige kavaj och vita byxor. Mannen i mitten på bilden till höger bär en mörk jeansskjorta, men även ljusare nyanser av jeansskjortor passar lika bra om du vill få till en snygg helhet.

En klubbkavaj till vita byxor är en sommarklassiker sedan en lång tid tillbaka. Bland annat Oscar Jacobson har nyligen lanserat en stilig variant av klubbkavaj. Hos dem hittar du också många varianter av vita byxor sommaren 2022.

Här hittar du flera exempel på hur du kan använda dig av en mörkblå kostym för att klä dig snyggt, oavsett om den är i linne eller bomull. Mannen längst till höger på bilden till vänster har valt en outfit som vi här på Gentlemannaguiden ofta väljer att kalla den spanska stilen. Det som kännetecknar den är en mörkblå bomullskostym i lätt glansigt tyg tillsammans med mörkblå glansig slips och antingen vit eller ljusblå skjorta.

Detta är alltid ett säkert val oavsett om du klär dig för business eller bröllop.

stiliga sommarskor herr inspiration 2022
Bild: Skolyx.se
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *