Herno x FC Barcelona: Kläder för miljardärer

Redan i november fick vi veta att FC Barcelona valt Herno för lagets nya ställ. Inte matchstället då, utan ”resegarderoben” eller vad de nu ska kallas, kläderna laget använder utanför planen. Kollektionen släpptes officiellt under Pitti Uomo 103 och nu har vi fått de första bilderna. Samarbetet gäller både herrar och damer, och även FC Barcelonas basketlag.

Herno x FC Barcelona – stilrena funktionsplagg i klassiska nyanser

Italienska familjeföretaget Herno har sedan starten 1948 byggt sig ett namn inom stilrent och funktionellt mode med bl.a. västar, parkas och fodrade kavajer. Med rötterna i Lesa vid Lago Magiores stränder, precis vid Alperna, är det kanske inte konstigt att bolaget tidigt började göra funktionskläder som regnrockar. Efter att under en tid producerat kläder för andra klassiska italienska modemärken har Herno byggt sitt egna varumärke allt starkare.

Hernos DNA är tydligt i samarbetet med Barça: det är stilrent, enkelt och avskalat i klassiska färger som svart, blått och grått till vintern samt marinblått, olivgrönt, vitt och khaki / kamel till våren och sommaren. Snarare är det materialen som sticker ut – här är det funktionsmaterial och stretch rakt igenom. Sportmodet och de funktionsorienterade, avslappnade plaggen kommer med all säkerhet vara en av trenderna inom herrmodet i år.

gavi i parka från FC Barcelona x herno
Gavi i Hernos parka med polotröja i ull – en del av vinterstället. Foto: Herno
franck kessie i fc Barcelona x herno
Franck Kessié visar upp blazern, byxorna och den vita skjortan i Herno x FC Barcelona. Foto: Herno

Herrarnas vinterkollektion i Herno x FC Barcelona består bl.a. av:

  • Parka i quiltad Scuba Stretch Sub-zero-material
  • Blazer i Scuba Stretch och tillhörande byxor
  • Polotröja i grå ull

Sommarkollektionen består av:

  • Jacka / överskjorta i lättviktsmaterial
  • Skjorta i funktionsmaterial
  • Byxor i nylon

Enligt uppgift kommer Herno x FC Barcelona enbart säljas av Herno online.

Tidigare år har FC Barcelona bland annat samarbetat med Thom Browne. Thom Brownes kollektion var en blandning av väldigt skräddade kostymer och mer modebetonade plagg, som chinos med Thom Brownes signaturränder, som kändes mer high fashion snarare än sport.

fc Barcelona x Thom Browne
Thom Browne x FC Barcelona var en blandning av skräddat och väldigt modebetonat. Foto: FC Barcelona

Att samarbeta med klassiska modemärken utanför planen har blivit allt vanligare bland fotbollslagen. Bland alla samarbeten finns t.ex. Real Madrid x Zegna, Juventus x Loro Piana, AS Roma x Fendi och AC Milan Virgil x Off-white (Virgil Abloh).

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *