Plaggen du måste ha denna vår och sommar

Efter ett minst sagt konstigt fjolår har herrkläder är det igen dags att klä upp sig inför en ny säsong. Sättet vi klär oss på har sakta men säkert blivit färgstarkare, mer äventyrligt och mindre begränsat av gamla regler och klädkoder.

Den här säsongen är full av optimism och hopp trots alla utmaningar i omvärlden – eller kanske just därför. Mode är också ett sätt att uttrycka sig och nu lever vi i hoppet om en ljusare framtid.

Pastellfärger, tryck, lös passform och till och med pyjamas är något som syns i säsongens kollektioner. Här är några av de mest trendiga herrplaggen för våren och sommaren 2021.

Bomberjacka

Bomberjackan är ett av de klassiska herrplaggen som kommer tillbaka i stil 2021. Det är funktionella och samtidigt eleganta plagg till vardagen. Kombinera din jacka ett par sneakers för en sofistikerad casual look.

Loafers

Loafers och Weejuns är bland de mest klassiska bland vår- och sommarskor. Du kan bära dessa både med eller utan strumpor, beroende på vilken stil du har. Loafers är bekväma och snygga till de flesta vår- och sommarstilar.

Vanlig vit t-shirt

Det finns vissa plagg som du inte kan få för många av. Det finns inget mer grundläggande i den manliga garderoben än en vanlig vit t-shirt.

Oavsett om det handlar om rund hals eller en v-ringning, en enkel kortärmad vit t-shirt är ett tidlöst plagg som går att kombinera med det mesta i vår- och sommargarderoben.

Solglasögon

Ibland är allt som krävs ett par snygga solglasögon för att lyfta din stil. Snart är det den tid på året då solen börjar skina allt klarare och vi börjar bära solglasögon för att skydda våra ögon.

Det finns många snygga klassiska modeller av solglasögon på marknaden just nu, där du både kan välja mellan olika färger på linserna och bågarna.

Oxford Shirt

Om du inte sedan tidigare äger en Oxford shirt bör du definitivt överväga att skaffa en. Det är ett mångsidigt plagg som du kan kan bära oavsett om befinner dig på puben eller kontoret. Det är få andra plagg som du på samma sätt kan bära oavsett om du vill klä dig formellt eller avslappnat.

Till sommaren kan du rulla upp ärmarna för ett avslappnat utseende. Använd din Oxford-skjorta med khaki-chinos och vita sneakers för en avslappnad sommarstil.

Linnekostym

En kostym i linne är något för alla som vill klä sig klassiskt till sommaren. Linnetyget har fördelen att det andas bra och håller dig därför sval i varmt väder. Många av linnekostymerna numera har även en blandning av ull och elastan i sig, vilket gör att tyget håller sig skrynkelfritt.

Oavsett om du vill klä dig stiligt till kontoret eller på väg till ett avslappnat bröllop är linnekostymen något att satsa på. Morris är ett av de märken som brukar ha ett bra utbud av linnekostymer till sommaren. Nedan har du ytterligare några alternativ.

Vita Sneakers

Din skogarderob innehålla löparskor, klassiska och formella skor samt loafers. Bland skor för våren och sommaren finns det en ledig modell som absolut bör finnas i din garderob – enkla och monokroma vita sneakers. Dessa är de mest mångsidiga skorna på marknaden just nu. Skor som du kan bära oavsett om du använder dig av kostym eller en ledigare vår- och sommarstil.

Just den vita färgen passar också med alla övriga färger och är därmed de optimala då det gäller färgmatchning. Om du vill hålla dina vita sneakers rena rekommenderar vi skovårdsprodukter från Jason Markk – ett premiummärke inom området.

Chinos

Smart Casual är ett begrepp inom herrmode och inom detta område är chinos ett måste. Chinos återfinns i gränslandet mellan jeans och kostymbyxorna på den formella skalan. Ett praktiskt plagg som även det bör finnas i varje mans garderob.

Detta är bland de mest mångsidiga byxorna för män. Du ser bra ut oavsett om du bär dessa med t-shirt, en tröja eller skjorta. De är också det perfekta alternativet till jeans eftersom de ofta är bekvämare och andas bättre i varmt väder.

Om du vill ha bekväma chinos i tajtare modell rekommenderar vi att du kollar på alternativ med elastan i tyget.

Västar

Idén med en ärmlös jacka är inte alls ny. Stilen har funnits sedan medeltiden. Det är perfekt plagg för att ge extra värme som lager-på-lager, utan att begränsa rörelsefriheten.

Många av vårens och sommarens västar är lätta och kommer i funktionsmaterial. Vi rekommenderar neutrala och jordiga toner som du kan bära i många sammanhang.

Overshirts

En overshirt eller överskjorta är ett av vårens och sommarens nyckelplagg. Det fantastiska med en overshirt är att den överbrygger klyftan mellan sommar och vinter. När det är soligt men ändå kyligt är det i grunden en jacka. När det blir kallt är den tillräckligt tunn för att passa under en jacka.

Även överskjortan är ett plagg som är perfekt att ha för att bygga lager-på-lager. Du kan bära den både med en tunn eller tjock tröja under, något som gör det till ett plagg för alla årstider.

Pikétröja

En pikétröja har sitt ursprung från tennisen, men har utvecklats till att bli en självklar del av sommargarderoben. Detta är ett avslappnat, men samtidigt sofistikerat plagg. Du kan bära den under en kavaj eller som den är – båda är lika snyggt.

Vi rekommenderar att ni tar en titt på den eleganta finstickade pikétröja från Morris Heritage som lanserats exklusivt hos Care of Carl.

Varmare väder är på väg! Om du inte redan har gjort det är det nu dags att förbereda din garderob för vårens och sommarens äventyr!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *