Höstinspiration-gråbeige bas

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Det kalla höstvädret har på allvar kommit till våra breddgrader och det börjar därför vara dags att ta i bruk lite varmare kläder igen. Idag hämtar vi inspirationen från 1930-talets underbara värld och höstmode från herrmodetidningen Esquire Apparel Arts från år 1934. Till hösten tenderar färgerna att bli lite mer färglösa än på sommaren, men det betyder inte att det behöver bli tråkigt. Färgerna beige, grå och vit känns som en både fräsch och lyxig kombination till denna årstid.

En kostym i det något annorlunda tyget Alpackaull från Suitsupply får tjäna som bas i dagens outfit. Alpackaull är ett starkt tyg samtidigt som det är otroligt mjukt och lätt. Detta tyg är erkänt som ett av de lyxigaste i världen som även har unika termiska egenskaper. Det är varmt i kalla miljöer, men samtidigt svalt när temperaturen ändras och blir varmt. Alltså det perfekta tyget för höstens väder. Det är inte utan orsak alpackatyget ibland kallas ”Guldet från Anderna”.

Till detta passar det utmärkt med en ”ruggigare” slips i ull från Drake’s i kombination med en vit skjorta från Charvet. Som grädde på moset en lyxig sandfärgad rock från Loro Piana.  För att skapa lite kontraster till denna outfit är det bra med lite klarare färger på accessoarerna. Detta åstadkommer man t.ex. klarare färger på skor, klocka och portfölj. Skorna är från Cheaney, klockan från Radiomir Panerai och portföljen från Travelteq.

 

PicsArt_1444931474455

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *