Nya nischparfymer har lanserats i Sverige

de lyxigaste och bästa parfymerna

Världen inom nischparfymer är mer spännande än någonsin. Vi män har alltså fått ett väldigt stort intresse för att pröva oss fram och hitta nya sätt att uttrycka oss via dofter de senaste åren.

Vi är nu redo att pröva oss fram och beställer gärna doftprover innan vi slår till. Med andra ord är det något som många män lägger allt större uppmärksamhet vid, snarare än att bara kasta in första bästa doft i kundvagnen på en tax free shop.

Detta var också något som bekräftades i en intervju med parfymexperterna hos Sniph för ett par år sedan.

Nya lyxparfymer som lanserats i Sverige

I takt med det ökade intresset för nischade parfymer och oud dofter överlag, har även allt fler aktörer kommit in på marknaden. Vi ser också att allt fler av dessa lyxdofter nu kommer till svenska återförsäljare.

Det allra senaste märket att lanseras på svensk mark är Widian som gjorde entré hos Sveriges största nätbutik inom manlig skönhet Gents i förra veckan.

Widian är ett parfymhus som grundades år 2014 i Abu Dhabi i samarbete med parfymören Jean-Claude Astier. Här märks fransk-orientaliska influenser där man blandar den arabiska regionens exotiska dofter och tradionella kultur med blommiga och fruktiga aromer från hela världen.

Dofterna är uppdelade i fyra kollektioner: Black, Gold, Sapphire och Velvet. Designen på flakongerna reflekterar den vackra arkitekturen av den ikoniska Sheikh Zayed-moskén i Abu Dhabi.

bästa parfymerna unika nischparfymer

Widians lyxiga doft Gold II Sahara är en av de allra populäraste från märket med en av de högsta vitsorden på parfymbibeln Fragrantica. Här är det den dyrbara kryddan saffran som framträder tillsammans med bärnsten och vanilj samt cederträ. En oerhört lyxig doft som har allt man kan förvänta sig av en utpräglad nischdoft.

nya lyxparfymer sverige

Den ”svarta” kollektionen ”Black” är ursprungsserien som kom ut 2014. En serie som personifierar och sammanfattar det arabiska parfymhuset Widians hela väsen och karaktär.

Widian Black I har en mix av kryddor, rökelse och skog som stilmässigt är lätt att bära för de flesta som lockas av Orientens mystik. Här finns rökelse och träig cypress i hjärtnoterna, med ceder och sandelträ i basen.

nya lyx parfymer sverige

I Widians kollektion ”Sapphire” hittar vi doften London som är en doft tillägnad den engelska huvudstaden. Det är en aromatisk kvällsparfym med noter av rökigt läder, som för tankarna till rökrummen i engelska herrklubbar och Chesterfieldsoffor med en orientalisk touch.

Här märker vi basnoter av läder, bärnsten, mysk och vanilj. Alltså bland det bästa som parfymvärlden har att bjuda på!

unika nischparfymer herr

Parfymhusets förmånligaste doft Rose Arabia är också en doft med ett väldigt högt vitsord på Fragrantica. Här möts en mix av söt mandel och fruktiga söta note av mandarin, kokos och hallon. I basnoten hittar vi här vanilj, mysk och patchouli.

lyxiga oud dofter

Ett annat nytt märke på den svenska marknaden är Initio Parfums Privés som är ett exklusivt franskt parfymmärke. De första dofterna från märket kom ut år 2015 och här tar man konsten att göra dofter till en helt ny nivå. 

Initios främst bidrag till världen av oud parfymer är den populära doften Oud For Greatness som är en karaktärsfull koncentrerad mix av ren naturlig oud och saffran.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *