Orlebar Brown har släppt sommarens snyggaste herrkollektion 2022

vårens och sommarens snyggaste herrkläder 2022

Vi längtar väl alla till sommaren. Speciellt när vi ser alla snygga sommarkollektioner som nu lanserar. Nu har en av de snyggaste herrkollektionerna vi någonsin sett lanserats när Orlebar Brown släpper kollektionen Deauville.

Orlebar Brown har i många år levererat några av de snyggaste och mest tidlösa plaggen sommaren. Speciellt då det gäller badkläder. Bland de mest legendariska bland strandplagg kan nämnas badbyxorna Bulldog som är inspirerad av de badbyxor som fanns i James Bond-filmer från 1960-talet. Även Terry-pikéerna med öppen krage är några av det snyggaste du kan bära till stranden.

De senaste åren har Orlebar Brown också släppt skilda kollektioner med ikoniska Bond-plagg under The 007 Heritage Collection. Här finns samlat några av de mest tidlösa plagg vi sett i James Bond-filmer genom tiderna.

Kollektionen Deauville

vårens och sommarens snyggaste herrkläder 2022

Den kollektion för sommaren 2022 som nu lanserats hos Orlebar Brown går under namnet Deauville. Kollektionen är starkt vintageinspirerad och här hittar du många av de plagg som du kunde se hos celebriteter på franska rivieran under 1950- och 1960-talet.

snyggt badmode herr sommar 2022

Det är mycket franskt randigt och vågmönster på plaggen. Men du hittar också inspiration från det badmode som fanns under 1930-talet och några årtionden framåt. En fantastisk nyhet för oss alla som gillar stilarna från den gyllene eran inom herrmode. I detta sammanhang kan speciellt nämnas de simbyxor med bälte som vi så ofta sett i modeillustrationer från dessa årtionden.

stiliga badkläder herr sommar 2022

Det är dock inte enbart badkläder som utmärker kollektionen. Det finns även linnebyxor med hög midja och frontveck i elegant gräddvit färg. Även short i samma design hittar du i kollektionen.

snygga herrkläder vår sommar 2022

Lägg även märke till de eleganta vita kavajerna i kollektionen. En av dessa är vita kavajen Edgar med distinkta ränder. En typ av klubbkavaj som även den flirtar med Riviera-looken från gångna årtionden.

snygga herrkläder vår sommar 2022

En speciell typ av kavaj är den med midjebälte i samma material som en badrock. Det är dock en kavaj som kan användas i många sammanhang under sommaren. Ytterligare ett bevis på Orlebar Browns kreativitet då det gäller att ta fram innovativa plagg för sommaren. Den ultimata stilen för dig som vill klä dig snyggt till sommaren och en väll på terrassen!

stiliga herrkläder online vår sommar 2022

Orlebar Brown beskriver själva sin kollektion Deauville enligt följande:

”Gå tillbaka till en tid då leken var seriös och vi arbetade otroligt hårt för att göra väldigt lite. Vår Deauville-kollektion tar oss tillbaka, med uttrycksfulla tryck, klassiska färger, oväntade kombinationer och elegans i alla lägen.”

stilrent herrmode kvalitet vår sommar 2022

Det är svårt att hitta en mer träffande beskrivning av kollektionen. Detta är kläder för livsnjutaren som vill ta vara på alla de gyllene ögonblick som sommaren har att erbjuda – på stiligast möjliga vis!

Inspiration för sommarmode 2022

Detta är definitivt en kollektion som hör hemma på vår topplista över snyggaste herrmode. För er som inte följt Gentlemannaguiden så länge tar vi här fram inspiration för sommarstilar 2022.

Som vi nämnt i många sammanhang tidigare finns det ett stort intresse för klassiskt och tidlöst herrmode just nu. Det märks inte minst i de kollektioner som släpps på marknaden. För att bevisa att detta inte är något vi fått för oss, tar vi här fram inspiration i form av illustrationer från 1930-talet. Dessa har ni säkert sett tidigare här på Gentlemannaguiden, men det tål att repeteras.

Vi har verkligen gått tillbaka till första delen av 1900-talet då det gäller inspiration till herrmodekollektionerna under 2022. Inte oss emot – det finns en orsak till att 1930-talet ofta benämns som det gyllene årtiondet inom herrmode!

Detaljer att komma ihåg denna sommar

Det finns några stiltips att ta med sig om du vill klä dig elegant denna vår och sommar. Ovan finns en del riktigt snygga plagg i kollektionen från Orlebar Brown som du med fördel kan inkludera i din garderob.

Vi rekommenderar att du skaffar åtminstone ett par byxor med hög midja, dubbla frontveck och lös passform. Just den lösa passform ger en elegant ledig stil med klara vintagevibbar.

stiliga herrbyxor sommar 2022

Pikéer med öppen krage i flera olika kulörer är också ett av vårens och sommarens måsten i garderoben. Det var ett plagg som hade sin storhetstid under 1930-talet och nu är det populärare än någonsin.

Satsa på en finstickad modell med lite kortare ärmar. Även skjortor med camp collar-krage rekommenderas till garderoben denna vår som sommar.

Sist men inte minst – glöm inte bandanas! Det är en modeaccessoar som länge var bortglömd, men de senaste åren har den kommit starkt tillbaka inom herrmodet. Under 1930-talet var det kanske mer vanligt att knyta scarves kring nacken, men vi rekommenderar den något mer lättanvända och mer stilrena bandanan för vår- och sommarbruk.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *