Snyggast på sommarfesten – Stiltips för terrasskvällen

stiltips för män sommar 2020

Nu är värmen äntligen här och det har blivit dags att klä upp sig för alla härliga kvällar på uteterrasser. Denna sommar är speciell på många sätt. Förra sommaren blev mer eller mindre förstörd av alla regleringar. Nu finns det dock hopp om en normal sommar igen i takt med att vaccinationerna börjar ge effekt. Det är många som har längtat efter att få bege sig ut och festa loss igen och därför tar vi här fram snygga feststilar för män sommaren 2021.

Vi har tidigare spekulerat i huruvida denna sommar kommer att innebära en återgång till ett mer glamoröst mode igen. Förutsättningar finns trots att vi samtidigt blivit mer miljömedvetna och fokuserade på hållbarhet. Vi vet alla hur det mänskliga psyket fungerar. Vi är sociala varelser och nu har vi ett uppdämt behov att umgås bland andra människor och släppa loss.

Snyggaste feststilar för män sommaren 2021

Inget är fel då det gäller mode. Vi har alla olika smak. Vi på Gentlemannaguiden har en förkärlek till herrmodets glansdagar på 1930- och 1940-talet. Då var det vit smoking en av de hetaste trenderna för varma sommarkvällar. Men är medvetna om att endast ett fåtal beger sig ut i vit smokingkavaj en vanlig lördagskväll i dagens läge.

Därför har vi här tagit fram alternativa stilar för de män som vill klä sig snyggt sommaren 2021. För den som vill ha inspiration för sommarens mode 2020 kan vi också rekommendera någon av våra tidigare artiklar om herrmode. Ni hittar också tips för vilka parfymer vi rekommenderar för denna sommar i detta inlägg.

Snygg på terrassen

Det finns många sätt att klä sig snyggt till en kväll på terrassen denna sommar. I Sverige bör man alltid ta hänsyn till det föränderliga vädret, men det är ingen ursäkt att inte klä sig snyggt när det är dags för festkväll. Här tar vi fram några av de snyggaste stilarna denna sommar.

Ostrukturerad kavaj – Ett måste för en stilig sommar

En självklar del av sommargarderoben för en festkväll är en ostrukturerad kavaj. För sommaren rekommenderar vi en något ljusare färgskala på kavajen än till övriga delar av året. Beige och olika nyanser av grönt är några av sommarens trendfärger.

Satsa på en ostrukturerad olivgrön kavaj tillsammans med vita linnebyxor. Det är en stil som italienska män burit i många säsonger och det är oerhört stilrent till sommaren. Om du vill klä dig elegant rekommenderar vi också att du tar en titt på linnekostymer. Ovan har du en ytterst stilig kritstrecksrandig variant från Morris Heritage med en dubbelknäppt kavaj och breda spetsiga slag. Det är det närmaste du kommer 1920-talets eleganta herrstil under 2021.

Överskjortan – ett självklart val sommaren 2021

Ett måste i herrgarderoben sommaren 2021 är överskjortan. Den har delvis kommit att ersätta kavajen eftersom den kan användas på så många olika sätt. Du kan bära en överskjorta tillsammans med slips, piké eller skjorta. Allt passar lika bra. Vill du klä dig ledig använder du jeans. Om du vill få till en mer elegant stil, utan att för den skull behöva känna dig överklädd använder du chinos med frontveck.

Du kan även använda skor för att framhäva önskad stil. Om du vill klä dig avslappnad bär du sneakers. Vill du klä upp dig är det loafers som gäller.

Pikétröja – för varma sommarkvällar

stiltips för mäns sommaren 2020

Vi har redan tidigare tipsat om pikétröjan som ett utmärkt plagg att använda till kostym eller kavaj på sommaren. Loafers eller sneakers är de självklara sommarskorna som hör till varje garderob denna årstid. Om det är en varm sommarkväll kan vi rekommendera att du bär pikétröja tillsammans med byxor med tydliga frontveck och lite högre midja.

Ny till förra säsongen från Eton var en elegant bomulls- och linnepiké. En tröja som finns i flera olika färger. Den har en exklusiv blandning av bomull och linne med en elegant melange-textur och en snygg design som tar oss tillbaka till herrmodets gyllene dagar.

För dig som vill bära jeans

snygga stilar till sommaren för män

Men allt handlar inte om chinos och kostymbyxor. Även ett par snygga jeans har sin givna plats i garderoben. 511™ Slim Fit Jeans är en helt ny klassiker hos Levi’s. Jeansen har en rak passform, men är aningen snävare än originalmodellen 501 och har ett betydligt smalare benslut.

Denna modell har en färg som är enkel att kombinera med kavaj och piké. När du väljer jeans av en tajtare modell bör du dock komma ihåg att även kavajen bör vara av åtsittande modell. Fäst även uppmärksamhet på längden hos kavajen. Proportion och passform är nämligen det allra viktigaste vid sidan om förmågan att välja rätt färgkombinationer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *