Snyggast på festen: Sommarkostymer och sommarkavajer

stiltips för män sommar 2020

Nu börjen värmen äntligen komma till våra breddgrader och är dags att klä upp sig för alla härliga kvällar på uteterrasser. Speciellt nu när det inte längre finns några restriktioner kvar är det många som letar efter festplagg. Denna sommar är speciell på många sätt.

De senaste somrarna har blivit mer eller mindre förstörda av alla regleringar. Nu är det dock dags att festa loss igen. Det är många som har längtat efter att få bege sig ut bland människor igen och därför tar vi här fram snygga sommarkavajer och sommarkostymer för män.

Sommarkostymen

Det är något speciellt med en kostym i linne. Linnekostymer i beige färg var populärt redan under 1930-talets glansdagar och nu är den tillbaka i herrmodet starkare än någonsin tidigare. Även olivgrönt är en oerhört stilig färg för linnekostymer.

Denna är såpass populär denna sommar att storlekar kan vara svår att hitta hos vår favoritsajt Care of Carl. Vi rekommenderar isåfall Oscar Jacobson som alternativ för dig som letar efter stiliga linnekostymer.

Du kan bära denna tillsammans med skjorta, slips eller piké. Använd helst loafers tillsammans med linnekostym och lägg också gärna till en bandana om du inte bär slips. Det ger dig en extra elegans som skiljer sig från mängden.

Det är ytterligare en accessoar som är väldigt populär denna sommar.

Sommarkavajen

En självklar del av sommargarderoben för en festkväll är en okonstruerad kavaj. För sommaren rekommenderar vi en något ljusare färgskala på kavajen än till övriga delar av året. Beige och olika nyanser av grönt är några av sommarens trendfärger.

Även den vita kavajen är en plagg som kommit starkt inom herrmodet våren och sommaren 2022. Bär denna tillsammans med mörkblå byxor för en elegant outfit på festkvällen.

Satsa även på en okonstruerad olivgrön kavaj tillsammans med vita linnebyxor. Det är en stil som italienska män burit i många säsonger och det är oerhört stilrent till sommaren.

Okonstruerade kavajer från italienska mästaren Boglioli är bland de hetaste på marknaden just nu bland okonstruerade kavajer och på Care of Carl är storlekarna ofta slutsålda. Vi rekommenderar också att ni tar en koll hos Farfetch om ni letar efter kavajer från Boglioli.

Överskjortan – ett alternativ

Ett måste i herrgarderoben till sommaren är överskjortan. Den har delvis kommit att ersätta kavajen eftersom den kan användas på så många olika sätt. Du kan bära en överskjorta tillsammans med slips, piké eller skjorta. Allt passar lika bra.

Vill du klä dig ledig använder du jeans. Om du vill få till en mer elegant stil, utan att för den skull behöva känna dig överklädd använder du chinos med frontveck.

snygg herrstil vår sommar 2022

Du kan även använda skor för att framhäva önskad stil. Om du vill klä dig avslappnad bär du sneakers. Vill du klä upp dig är det loafers som gäller.

Bland annat Oscar Jacobson har haft många eleganta överskjortor i linne denna vår och sommar.

Pikétröja – för varma sommarkvällar

stiltips för mäns sommaren 2020

Vi har redan tidigare tipsat om pikétröjan som ett utmärkt plagg att använda till kostym eller kavaj på sommaren. Loafers eller sneakers är de självklara sommarskorna som hör till varje garderob denna årstid. Om det är en varm sommarkväll kan vi rekommendera att du bär pikétröja tillsammans med byxor med frontveck och högre midja.

Ny till förra säsongen från Eton var en elegant bomulls- och linnepiké. En tröja som finns i flera olika färger. Den har en exklusiv blandning av bomull och linne med en elegant melange-textur och en snygg design som tar oss tillbaka till herrmodets gyllene dagar.

Sandaler och lösa jeans för mer ledig stil

Du behöver inte vara uppklädd på alla festkvällar. På vissa uteterasser kan du mycket väl använda dig av sandaler – speciellt om du inte planerat att ta dig in till någon restaurang med strikt dresscode. På dessa platser är ofta även shorts förbjudna.

Hos stilförevisningar som flertalet modemärken använder sig av kombinerar man sandaler med både kostym och jeans samt kavaj. Detta är en en outfit som förmedlar ledig elegans. Du kan gärna använda dig av denna stil även till vardags under varma vår- och sommardagar. Vi kommer att presentera de snyggaste sandalerna för sommaren snart här på Gentlemannaguiden.

snygga sandaler för män vår sommar 2022

En av de absolut snyggaste modellerna av sandaler är Nevada från engelska mästaren Church’s, som har denna modell i flera olika färger.

Bär gärna lite lösare jeans när du bär sandaler. Hit hör t.ex. modellen Johan från som Oscar Jacobson nyligen lanserade. Det är en Straight Fit-modell som är riktigt stilig till sommarhalvåret. Även Levi’s 501 är en liknande jeansmodell vi rekommenderar för sommaren.

För dig som vill bära jeans

Men allt handlar inte om chinos och kostymbyxor. Även ett par snygga jeans har sin givna plats i garderoben. 511™ Slim Fit Jeans är en helt ny klassiker hos Levi’s. Jeansen har en rak passform, men är aningen snävare än originalmodellen 501 och har ett betydligt smalare benslut.

Denna modell har en färg som är enkel att kombinera med kavaj och piké. När du väljer jeans av en tajtare modell bör du dock komma ihåg att även kavajen bör vara aningen kortare och mer åtsittande. Fäst även uppmärksamhet på längden hos kavajen. Proportion och passform är nämligen det allra viktigaste vid sidan om förmågan att välja rätt färgkombinationer.

Jacob Cohen är ett annat märke som har riktigt snygga jeansmodeller till kavaj.

Solglasögon som skiljer sig från mängden

En av sommarens självklara accessoarer är solglasögon. Vi har tidigare plockat fram både klassiska modeller av solglasögon och mer moderna varianter här tidigare.

En variant som är extra snygg till sommaren är de med transparent eller lätt färgskiftande båge. Men även klassiska solglasögon med sköldpaddemönster är också alltid ett säkert kort. Oliver Peoples har några av de mest klassiska och stilrena modellerna av solglasögon på marknaden. Håll även ögonen på TBD Eyewear om du letar efter prisvärda alternativ.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *