Stilinspiration från sommarupplagan av Pitti Uomo 2022

stilinspiration herr pitti uomo sommar 2022

Sommarupplagan av Pitti Uomo i Florens är igång. Världens mest framstående herrmodemässa hålls på Fortezza da Basso mellan 14-17 juni 2022. Här får du stilinspiration från sommarens Pitti Uomo 102.

Mässan som ägnas åt modernt herrmode utvidgar sina tidsmässiga och fysiska horisonter i år. Det finns både nytt innehåll och nya samarbeten samt en fullspäckad kalender med evenemang och internationella lanseringar. Precis som tidigare år är det dock kanske själva besökarna som är huvudattraktionen under mässan.

herrmodemässa Pitti Uomo 102 sommar 2022
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Det är Skolyx.se som står för bilderna från Pitti Uomo upplaga 102. Skolyx.se är känt som Nordens största återförsäljare av kvalitetsskor och sko- och klädvårdsprodukter och har gjort ett utmärkt jobb i att ta fram det bästa från mässan i bildformat.

Läs mer: Snyggt herrmode 2022

Stilinspiration från Pitti Uomo 102

stilinspiration pitti uomo sommar 2022
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Många av oss stilintresserade minns säkert tiderna när ”gatustilen” hos Pitti Uomo avfärdades som något pretentiöst. En uppvisning i herrstilar som vi aldrig själva skulle bära här i Sverige.

Till vår glädje kan vi dock se att mycket hänt bland svenska män under de senaste åren. Intresset för klassiskt herrmode har exploderat under de senaste åren och numera ser vi att allt fler svenska män gör sitt yttersta för att klä sig väl både till vardag och fest.

Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Speciellt till sommaren är det italienska herrmodet i fokus och i detta hänseende finns mycket stilinspiration att hämta från herrmodemässan Pitti Uomo.

Som vi nämnt åtskilliga gånger här på Gentlemannaguiden, hämtas mycket inspiration från 1930-talet och några årtionden framåt i herrmodekollektionerna. Höga midjor på byxorna i kombination med dubbla frontveck samt uppslag på byxbenen är något som är klart framträdande även hos deltagarna i Pitti Uomo.

Dubbelknäppning på kavajerna, tillsammans med en något lösare passform på kostymer och kavajer är andra stilmässigt framträdande detaljer som är framträdande hos besökarna på årets sommarupplaga.

Plagg i linne är som vanligt väldigt populära även på årets sommarupplaga av Pitti Uomo. Det är även en sommartrend som vi svenskar anammar i allt högre grad. Aldrig tidigare har linnekostymer och andra typer av linneplagg varit så populära som de är denna sommar!

Bland färgerna märks mycket jordiga nyanser i form av beige, brunt och sandfärgat. Andra sommarfärger värda att uppmärksamma är också ljusblått och koboltblått. Vitt är såklart också en färg som alltid är aktuell under sommarhalvåret och syns hos många både på kostymer, byxor och kavajer.

Stiltips att ta med sig från Pitti Uomo 102

Om det finns något att ta med sig från Pitti Uomo 102 i form av stiltips, så är det hur männen använder sig av olika plagg och accessoarer för att göra stilen personlig.

Hämta inspiration för hur du kombinerar färger och olika typer av plagg. Men ta även inspiration för hur du kombinerar klassiska accessoarer som hatt och hängslar till olika outfits.

Precis som vi nämnt tidigare är det också en bra idé att byta ut slipsen mot bandanas när du klär dig för sommaren. Det är elegant och gör din stil mer personlig.

Ett plagg som även kan rekommenderas för sommarhalvåret är en hawaiiskjorta tillsammans med kostym eller kavaj. Det har varit ett återkommande tema hos många besökare under tidigare sommarupplagor av Pitti Uomo och även detta år ser vi flera exempel på detta.

Stilig herrstil sommar 2022
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Ett sista stiltips att ta med sig är hur du med fördel kan byta ut kavajen mot en overshirt sommartid. Detta ger dig en mer avslappnad, men samtidigt väldigt stilfull outfit för sommaren. Välj gärna en overshirt i linne tillsammans med ljus byxor i samma material.

stilinspiration Pitti Uomo 102
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Lägg speciellt fokus på skorna

stiliga sommarskor herr 2022
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

Som vi nämnde tidigare kommer bilderna från Skolyx.se, vilket också gör att vi får mycket skoinspiration från mässan. Detta är en detalj som är underskattad i den manliga klädseln.

bästa sommarskor herr 2022
Foto: Skolyx – https://www.skolyx.se

För en stilig sommaroutfit är skorna väldig viktiga. Satsa alltid på kvalitet och se till att välja rätt typ av skor för rätt typ av kläder. Det är något som vi aldrig kan överdriva betydelsen av.

Bland sommarskor för män finns även flera hybridmodeller som espadriller i Belgian Loafer-modell – en skomodell som är speciellt snygg tillsammans med shorts eller linnebyxor.

Läs mer: Herrmode för sommaren 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *