Var du hittar bästa tweedplagg på nätet

bästa tweedplagg på nätet

Det finns ett stort intresse för klassiska brittiska plagg i Sverige. Hit hör i allra högsta grad olika tweedplagg, som kavajer, västar och byxor i tweed. Tyvärr motsvarar utbudet sällan efterfrågan, något som vi här på Gentlemannaguiden blivit varse om tack vare alla förfrågningar vi fått om tweedplagg. För den som söker finns dock en del lösningar på problemet. Här tar vi fram bästa tweedplagg på nätet just nu.

Fram tills nu har det varit rätt svårt att hitta tweed kläder online om du inte önskat köpa direkt från någon av de brittiska butikerna. I samband med att Amazon öppnade i Sverige dök dock en helt ny möjlighet för oss svenskar. Nu har vi tillgång till betydligt större utbud i kombination med smidigare och förmånligare leveranser.

Det är också här vi hittar bästa tweedplagg online just nu. För den riktiga entusiasten är det dock fortsättningsvis klassisska brittiska aktörer som Cordings som är bland de bästa sajterna för tweedplagg online. Läs vår intervju med Cordings här.

Bästa tweedplagg online

Det finns en del snygga tweedplagg som vi svenskar har ett stort intresse för och som du hittar ett stort utbud av hos Amazon. Vi börjar dock med utbudet från några av Sveriges bästa nätbutiker för herrkläder, Care of Carl och Oscar Jacobson. I höst- och vinterkollektionen hittar du nämligen en del stiliga tweedkavajer hos båda sajterna.

I den brittiska avdelningen hos Care of Carl hittar du just nu ett fint utbud av tweedkavajer från Walker Slater. Tweedspecialisten Walker Slater har ett nära samarbete med Harris Tweed och har en stor passion för traditionella tyger och tekniker. Tyget vävs ofta i ett fiskbensmönster eller i en tvåskaftsväv.

Ovan hittar du kostymserien Edward som inspirerats av Kung Edward VIII:s elegans och stilsäkerhet. Kavajen till vänster är tillverkad i en grov ullväv med donegalstruktur, medan kavajen till höger kommer i en kraftig ullblandning med finsbensmönster.

Tweedvästar

Om du söker tweedvästar på Amazon är det bara att söka på tweed väst i sökfunktionen, så får du fram en del riktigt snygga alternativ. Bortse från produktbeskrivningen eftersom den ännu är rätt bristfällig på svenska versionen av Amazon.

Som ni kan se finns flera olika modeller, med allt från tweedvästar med slag till tweedvästar med dubbelknäppning.

Tweedkavajer och kostymer

Även gällande tweedkavajer och kostymer finns en hel del att välja på. Det finns både tweedkavajer och tredelade tweedkostymer om du är intresserad av att skaffa ett helt set.

Tweedkepsar

Det är framförallt gällande tweedkepsar som utbudet imponerar. Här hittar du allt från tweedkepsar i ”Peaky Blinders-stil” till Sherlock Holmes-kepsar. Gubbkepsen är populär hos tweed-fanatiker och hos Amazon hittar du många olika stilar.

Övriga tweedplagg

Gällande övriga plagg för tweedfantasten hittar vi också knäbyxor och jackor.

Sammanfattning – tweedplagg på nätet

Det finns med andra ord en del utbud för den som gillar tweedplagg. Som nämnt har Amazon gjort utbudet mer lättillgängligt och framförallt förmånligare. Men vi rekommenderar även att du tar en koll på klassiska brittiska sajter som Cordings. Även de har gjort mycket för att underlätta leveransen genom ökad satsning på den svenska marknaden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *