Vårens trendfärg inom herrmodet – Orange

vårens trnndfärger inom modet

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

De flesta modehus har nu släppt sina vår- och sommarkollektioner och vi kan därmed se vilka modetrender som är gällande för 2020.

Olika nyanser av grönt har redan flera säsonger varit i ropet och även i vårens och sommarens kollektioner syns många nyckelplagg i den olivgröna färgen.

En färg som synts i flera kollektioner som nyligen lanserats är orange i en väldigt klar nyans. Hos Orlebar Brown har man valt att kalla färgen klementin, medan Ralph Lauren väljer ordet orange.

vårens och sommarens trendfärger 2020 orange

Här syns några nyckeplagg från Ralph Laurens lyxlinje Purple Label, där vi bland annat ser deras helt egna tolkning av Ghurkabyxan. En byxmodell som annars italienska Rubinacci är mest känt för.

vårens och sommarens trendfärger 2020

Den höga midjan med spänne och dubbla frontveck är några av kännetecknen hos byxmodellen. Denna raka modell har även slag nederst på byxbenen.

klassiskt herrmode våren sommaren 2020

I kollektionen märks också en smokingkavaj i samma orangefärgade nyans.

orlebar brown James Bond piké

Det är också intressant att konstatera att Orlebar Brown valt att lansera en pikétröja i samma färg i sin vår/sommarkollektion. Inspirationen till denna modell med namnet ”Terry” hämtades ursprungligen från Bond-filmen Goldeneye med Sean Connery i huvudrollen.

I mars lanseras en ny Bond-kollektion från Orlebar Brown inför den nya Bond-filmen No Time to Die som kommer ut i början av april detta år. Med tanke på alla de klassiska plagg som lanserades i förra kollektionen är detta något att se fram emot. Vi ser naturligtvis till att hårdbevaka kollektionen här på Gentlemannaguiden genast när den lanseras.

snyggaste simshortsen 2020

I samma färg kommer även dessa dressade badbyxor från Orlebar Brown. Bulldogmodellen är en medellång klassiker från varumärkets första kollektion, och den är ännu idag en bästsäljare. Även till denna har inspirationen hämtats från James Bonds klassiska badshorts på 1960-talet.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *