Veckoslutsinspiration: Inför Pitti Uomo 89

På tisdag drar den första av Pitti Uomos två årliga mässor igång när den 89:e upplagan äger rum. Pitti Uomo har kommit att bli den största inspirationskällan för herrmodet under de senaste åren och lockar till sig ett stort antal utställare och modeintresserade män till varje upplaga.

Därför är det på sin plats att detta veckoslut uppmärksamma detta evenemang lite extra. Till veckoslutsinspirationen har jag denna gång valt att gå in för det italienska. Även om Pitti Uomo numera i allra högsta grad är ett internationellt evenemang med utställare även från Sverige, är det i mina ögon fortsättningsvis italienska märken och italiensk mode som står i fokus.

Om man har för avsikt att delta i årets upplaga behöver man inte vara rädd att ta ut svängarna på klädseln. Hatten har blivit en allt vanligare syn från år till år och kostymer i alla världens färger finns även representerade. En mycket inspirerande föreställning som ger en gott om idéer att implementera även på klädseln på ”hemmaplan”.

Kostym: Etro

Slips: Suitsupply

Skjorta: Brioni

Skor: Santoni

Bröstduk: Rubinacci

Hatt: Borsalini

Klocka: Radiomir Panerai

Väska och vinhållare: Ghurka

Vin: Luce

J.K. Place florens

Den som har vägarna förbi Florens som alltså är hemorten för Pitti Uomo, kan med fördel välja att bo på underbara J.K. Place i hjärtat av staden. J.K. Place var också en av platserna där Cesare Attolinis höst/vinterkollektion 2015 blev förevigad, som jag skrev om på onsdag.

En annan av de platser som Cesare Attolini valde att visa upp i sin höst- och vinterkollektion var vingården Luce Della Vite från Montalcino i utkanten av Florens, som tillverkar ett av de mest exklusiva italienska vinerna, nämligen Luce.

folk Pitti Uomo 87- Pitti People - 003

Lite bilder från Pitti Uomo 87, som alltså ägde rum vid motsvarande tidpunkt ifjol. Evenemanget erbjuder mycket inspiration att hämta med sig till den egna garderoben. Varför inte krydda tillvaron med en färggrann ytterrock?

fok Pitti Uomo 87- Pitti People - 013

Ytterligare några färggranna ytterrockar som garanterat väcker uppmärksamhet.

folk Pitti Uomo 87- Pitti People - 011

Exempel på hur man med rätt färgkombinationer kan lyfta in den rutiga byxan i sin klädsel.

Pitti People - 030

Loafers är populära på mässan.

folk Pitti Uomo 87- Pitti People - 050

Så även den dubbelknäppta kavajen.

radiomir panerai 5

Officine Panerai är ett av de få italienska klockmärken som kan mäta sig med de Schweiziska i exklusivitet. Officine Panerai, normalt benämnt som bara ”Panerai” grundades 1860 i Florens. Fram till 1996 producerade de endast klockor och djupmätare till italienska försvarsmakten.

Panerai har två modellserier: Radiomir som är en lite mer ”dressad” modell och Luminor Marina som är mer ”sportig” och som har Panerais varumärkesskyddade bygellösning över kronan.

panerai

Den allra första modellen av Radiomir tillverkades år 1936 sköts tillverkningen i Schweiz, men år 2001 öppnade man igen sin butik i Florens och finns numera på Piazza San Giovanni efter att butiken genomgått en ordentlig renovering.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *