6 stilrena och varma ytterplagg för den kallaste årstiden

varma och snygga ytterrockar för män

Vid riktigt sträng kyla är det egentligen väldigt få regler som gäller vid klädseln. Det viktigaste är att hålla sig varm. Det finns ändå några riktigt snygga modeller på ytterrockar för den som önskar anpassa dessa till en mer uppklädd vardagsstil, som t.ex. kostymen.

Dubbelknäppning på ytterrocken kan hjälpa en aning, men helst skulle väl ändå de flesta bara kasta på sig en riktigt varm dunjacka för att hålla värmen under den (förhoppningsvis) korta transporten till jobbet.

Det finns ändå några alternativ till dunjackan för den som önskar klä sig i något varmt samtidigt som man behåller stilen i kylan. Till kostym kan t.ex. en parkas med smal silhuett passa alldeles utmärkt. Nyckelordet gällande de flesta ytterplagg som skall sitta snyggt till kostymen är ”dressat”. Silhuetten bör alltså helst vara smal, samtidigt som plagget ändå fyller sin funktion och tillför tillräckligt med värme.

Här är några snygga och varma ytterplagg för vinterns kallaste dagar.

Fårskinnsjacka från Ralph Laurens linje RRL. Under 1900-talets första årtionden var ytterrockar i helpäls populära. Bland dessa kan nämnas Raccoon Coats som var tillverkade av tvättbjörn och som var populära i USA under 1920-talet. Nuförtiden har dock allt fler modehus lämnat bort äkta päls i sina kollektioner på grund av etiska skäl och ersatt dessa med konstgjord päls. För att få fram fårskinnsplagg behöver man dock inte döda djuren, så i detta fall finns det inga etiska tveksamheter med att bära denna ytterrock.

En duffel kan vara ett riktigt bra alternativ till vinterns kalla dagar, tack vare sin täta slutning och det tjocka och varma ulltyget. Här en duffel från Burberry.

Kviltad dunrock från BOSS i nyull vävd i Italien. Rocken stängs med knappar upp i en stående krage, som är ett utmärkt komplement till halsduken för att hålla värmen.

Det finns även dunjackor som är dressade och har en smal silhuett. Ett exempel är denna dunfyllda ytterrock från italienska lyxmärket Canali i en kviltad ullblandning med en touch av siden. Jackan har två fickor fram samt en smart innerficka med dragkedja och yttertyget är dessutom vattenavstötande.

En något kortare modell av dunjacka i en kavajmodell från amerikanska märket Fay. Denna jacka är ovanligt tjock för att vara av denna korta kavajmodell och är fylld med mjukt dun, avsedd för vinterbruk.

Från samma märke kommer denna dressade dunjacka i en något längre modell. Jackan är tillverkad i en mjuk polyesterväv fylld med mjukt dun, avsedd för vinterbruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *