6 stilrena och varma ytterplagg för den kallaste årstiden

varma och snygga rockar för män höst vinter 2020

Vid riktigt sträng kyla är det egentligen väldigt få regler som gäller vid klädseln. Det viktigaste är att hålla sig varm. Det finns ändå några riktigt snygga modeller på ytterrockar för den som önskar anpassa dessa till en mer uppklädd vardagsstil, som t.ex. kostymen.

Dubbelknäppning på ytterrocken kan hjälpa en aning, men helst skulle väl ändå de flesta bara kasta på sig en riktigt varm dunjacka för att hålla värmen under transporten till jobbet.

Det finns ändå några alternativ till dunjackan för den som önskar klä sig i något varmt samtidigt som man behåller stilen i kylan. Till kostym kan t.ex. en parkas med smal silhuett passa alldeles utmärkt.

Nyckelordet gällande de flesta ytterplagg som skall sitta snyggt till kostymen är “dressat”. Silhuetten bör alltså helst vara smal, samtidigt som plagget ändå fyller sin funktion och tillför tillräckligt med värme.

Snygga och varma jackor för kallt väder 2021

Här har vi plockat fram några snygga och varma ytterplagg för hösten och vinterns kallaste dagar. Det som är utmärkande för många modeller år 2021 är en längre modeller och smalare silhuett. Det gör det också betydligt enklare att kombinera jackorna för många olika stilar.

Pälsjackan – ikonisk jackmodell

stiliga rockar för män höst vinter 2021 2022

En dubbelknäppt rock från Tiger of Sweden som är tillverkad i en mjuk och ruggad kvalitet i en ull- och alpackablandning. Här har du stilrena snitt som ger en dressad look under kalla höst- eller vinterdagar.

Under 1900-talets första årtionden var ytterrockar i helpäls populära. Bland dessa kan nämnas Raccoon Coats som var tillverkade av tvättbjörn och som var populära i USA under 1920-talet. Nuförtiden har dock allt fler modehus lämnat bort äkta päls i sina kollektioner på grund av etiska skäl och ersatt dessa med konstgjord päls.

Oscar Jacobson har många snygga och varma rockar i sitt utbud vintern 2021/22. Här hittar du bland annat en dubbelknäppt modell med spetsiga slag som är tillverkad i exklusiv baby lama-ull. Den fungerar utmärkt som vinterrock tack vare den mjuka och värmande ullen. Den ger också ett väldigt elegant intryck tacka vare den något glansiga ullen.

Duffeljackan – varm klassiker

snygga vinter jackor 2021

En duffel kan vara ett riktigt bra alternativ till vinterns kalla dagar, tack vare sin täta slutning och det tjocka och varma ulltyget. Det finns ett märke framför alla andra då det gäller duffeljackor. Gloverall har en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1950 och ännu idag ses duffeljackan som synonymt med märket.

Dunjackan – nya stiliga modeller är här

snygga varma jackor 2021 2022

Utmärkande för många av de dunjackor som lanseras just nu är mer sofistikerade varianter som kombinerar stilelement från dubbelknäppta ytterrockar och traditionella dunjackor.

Ett av de märken som levererar några av de snyggaste dunjackorna för 2021 är det italienska märket MooRER som grundades så sent som år 2006. Moorer tillverkar eleganta jackor i exklusiva ull- och kashmirtyger med noggrant utvalda detaljer. Jackorna är både varma och vattentäta.

Här är ytterligare en elegant modell av dunjacka för säsongen från MooRER. Den är quiltad och har snygga detaljer som dubbelknäppning och pälskrage.

snygga varma jackor herr 2021

Då det gäller att tillverka snygga vadderade jackor med figurnära snitt är ända Herno de mest framträdanden. Här har vi en vadderad jacka i längre modell, som kommer i en mjuk ull-syntetväv. Den har också en värmande väst inuti som gör att den även kan användas under vintern.

Parkas – värmande för extrem kyla

stilig parkas vintern 2021 2022

Det finns flera modeller av parkas på marknaden. De mest kända märkena bland de som tillverkar parkas är Woolrich och Canada Goose.

Här har vi dock valt en riktigt stilig och kroppsnära variant från Oscar Jacobson. En mångsidig jacka som kan användas både till kostym och en mer ledig stil.

Ytterrocken – den stiligaste i alla väder

snygga rockar för män höst vinter 2021 2022

Ytterrockar är det stiligaste alternativet då det gäller jackor. Det går inte att komma ifrån. Det är dock inte det varmaste av alla alternativ, så därför rekommenderar vi att ni väljer en dubbelknäppt variant vintern 2021/22. Det är en klassisk variant som de flesta män bar under första delen av 1900-talet. Nu har vi också sett att allt flera märken lanserat snygga varianter av dubbelknäppta rockar till denna säsong.

Bland annat finns många snygga modeller hos Oscar Jacobson och Boglioli. Jackmodeller som är speciellt lämpliga för en mer formell stil.

Filtjackan – ett alternativ till klassisk lodenrock

jacka i filttyg vinter 2021 2022

Den sista modellen av varma jackor som vi väljer att plocka fram är en jacka i tät ullväv från Harris Wharf London. Detta är en modell som till vissa delar påminner om en klassisk lodenrock med sitt filtliknande gröna tyg. Den har dock en utformning som en fishtail parkas med råklippta kanter. En både annorlunda och snygg variant av rock för höstens och vinterns kalla dagar.

Ytterligare tips om du vill klä dig varmt

snygga värmande plagg herr vinter 2021 2022

Ett underskattat plagg då det gäller att hålla värmen är den vadderade yttervästen. Under hösten och våren kan man använda dessa som de är utanför tröja eller skjorta. Men under vintern är det ett utmärkt plagg att ha under jackan för extra värme. Använd då gärna en tunnare modell så att inte ytterrocken blir för tajt.

Du kan också gärna använda dessa vadderade västar inomhus för att hålla värmen. Med andra ord är detta plagg väldigt mångsidigt oavsett om du vill hålla värmen utomhus eller inne under vinterhalvåret.

När du köper väst är det bra att satsa på kvalitet. Då får du en väst som både är mjuk och följsam och passar för många olika sammanhang. Bra västar av hög kvalitet online hittar du bland annat hos Oscar Jacobson och Stenströms.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *