Herrmodet våren och sommaren 2020 från Cesare Attolini

mode för män 2020

Om du söker stilinspiration för det klassiska herrmodet finns det få bättre ställen att söka det hos än hos Cesare Attolinis kollektioner. Det italienska märket är främst känt för att under 1930-talet ha lanserat världens första ostrukturerade kavajer. Märket har också en passande slogan i form av ”Timeless Elegance” för att framföra budskapet med sina kollektioner. Här handlar allt om tidlös elegans och den klassiska silhuetten.

Vissa skulle säga att det är ett utpräglat herrmode för den mogna mannen. Som vi kunnat se under de senaste åren har dock många märken under de senaste åren gått tillbaka till mer klassiska silhuetter och detaljer på allt från kavajer till byxor.

I Cesare Attolinis nya kollektioner för de olika säsongerna har man som tradition att även förevisa de främsta kulturella kulturella fanbärarna i det italienska samhället. Under åren har vi fått besöka anrika restauranger, hotell och biltillverkare. Främjare av det italienska mat- och konsthantverket har alltid haft en framstående plats när man valt platserna för att fotografera de olika kollektionerna.

I fjolårets vår- och sommarkollektion från Cesare Attolini bar det av till Forte dei Marmi i Toscana. Nu bär det av till de vackra olivodlingarna vid Maseria Brancati och 1500-tals palatset La Sommità som numera är ett charmigt hotell. Båda är belägna i Ostuni, beläget i provinsen Brindisi i regionen Apulien i sydöstra Italien.

mode för mogna män

En av vårens snygga accentfärger är olivgrönt, som enkelt kombineras med ljusa byxor och skjorta i denimtyg. Du kan också välja välja att framhäva detta genom att använda en scarf i rätt färger. Här kan du läsa mer om hur du knyter en scarf.

Scarves är även i övrigt en detalj som kommit allt starkare som en viktig detalj inom herrmodet. Även det en detalj med inspiration från herrmodets gyllene dagar.

mode män färger 2020

Ytterligare exempel på olivgröna nyanser i kollektionen i form av dubbelknäppt kostym.

Olivgröna byxor passar utmärkt till både gråa och beiga nyanser.

Jordiga färger är här för att stanna inom herrmodet. Hit hör också brända toner i orange som piggar upp vår- och sommargarderoben.

trender mode män 2020

En Field Jacket är ett mycket praktiskt som vardagsplagg och något som finns tillgängligt hos de flesta herrmodemärken för tillfället.

dubbelknäppta västar

En dubbelknäppt väst har flera klassiska detaljer som verkligen tillför något extra till garderoben.

herrmodet 2020

Ett exempel på hur du enkelt matchar en ljusgul kavaj för en snygg och stilig helhet.

Rutor och ränder skall man vara försiktig med att kombinera. Men så länge man undviker rutig kavaj med randiga byxor, kan det faktiskt bidra framhäva en nonchalant och självsäker framtoning.

Dubbelknäppt och rutig kostym i en annan av vårens och sommarens riktigt ”heta” färger, en färg som ofta benämns ”Tobacco” i kollektionerna. Denna färg är framstående blanda annat i kollektionerna från Saman Amel – en av våra nya framstående svenska herrmärken.

Ytterligare ett exempel på en brun och rutig kostym. Ett tips för den som bär brun kostym är att kombinera denna med ljusblå skjorta och mörkblå slips. Dessa färgkombinationer gifter sig oerhört bra och tar fram de rätta kontrasterna.

herrmode våren 2020

Här har vi ett exempel på hur man kan använda pastellfärger på ett stiligt sätt i klädseln. Pasteller är något som kommit allt starkare in hos kollektionerna i de flesta herrmodemärken under de senaste åren. Riktigt uppfriskande för den som vill få mer liv i garderoben till de ljusare årstiderna.

plagg till basgarderoben

En kostym i navy hör till varje mans basgarderob. Den dubbelknäppta modellen är en klassiker som allt fler hittat fram till under senare år – även bland allt yngre män.

stiligt klädd herrmode

Stilig aftonklädsel från Cesare Attolini, i form av smoking i navy med klassiskt breda spetsslag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *