Inspiration inför påskhelgen

inspiration för påsk

Påskhelgen är en av flera välkomna ledigheter under året. Att kunna ta det lugnt i några dagar extra är inte att underskatta. Att sätta sig ner i soffan med en god whisky och en bok och bara njuta av livet är alltid uppskattat.

Trots att det ännu är drygt en månad tills årets påskhelg kan det vara bra att redan börja förbereda sig. Speciellt om du önskar inreda hemmet i gammaldags brittisk stil.

Ovan har vi tagit fram inspiration för påskhelgen för en riktig gentleman. Här är produkterna på bilden:

Smokingjacket: Revise Byxor: Derek Rose Tofflor: Crockett & Jones Bok: Och världen skälvde – Ayn Rand Öl: Collesi Cigarr: Montecillo Fåtölj: Kensington Doftljus: Acqua Di Parma

Det är inte alltför enkelt att hitta en rökrock i gammalt hederligt utförande längre. På Amazon.se har dock några riktigt fina modeller i härlig gammaldags stil. Bland annat märket Revise har snygga rökrockar i många olika färger.

Brittiska Derek Rose är ett av världens främsta märken inom klassisk Loungewear. Här hittar du många snygga morgonrockar och pyjamas om du vill klä dig avslappnat i hemmamiljö. Något som är speciellt aktuellt i pandemitider och mode för män 2021.

snygga tofflor i gammaldags stil

Här har vi några riktigt snygga, bekväma och hållbara tofflor i gammaldags stil. Dessa handgjorda tofflor kommer från den engelska skotillverkaren Crockett & Jones, som har en lång historia inom skotillverkning. Alla skor tillverkas med stor omsorg i deras fabrik i Northampton.

Kensington fåtölj inredning för män

En Kensington fåtölj ett måste för alla som vill inreda hemmet i manlig stil. Speciellt för ”hobbyrummet” är detta en möbel hör till en klassisk inredningsstil.

Om du vill hitta snygga inredningsprylar till påsken rekommenderar vi också att ni i övrigt kollar runt i utbudet hos Newport. Här finns nämligen många prylar i retrostil för den som vill inreda stiligt. Det finns t.o.m. en skild avdelning tillägnad påsken hos Newport just nu.

Läs även vårt tidigare inlägg om manlig inredning och inredningsprylar i vintagestil.

snygga vintage serveringsvagnar

Ytterligare en detalj som kan vara trevlig att ha i hobbyrummet är serveringsvagnar i klassisk stil. Här kan du läsa mer om var du hittar dessa.

Att hitta bokhyllor och skåp i robust och klassisk stil kan vara en utmaning. Hos exklusiva Eichhholtz finns dock riktigt snygga skåp och bokhyllor. En bokhylla med stege är något många drömmer om till hemmabiblioteket. Du hittar åtminstone en variant hos Eichholtz.

En detalj som vi män ofta glömmer bort i hemmet är doftljus och diffusers. Det är inte endast snygga inredningsdetaljer, utan det sprider också en behaglig doft i hemmet. Bland annat italienska Acqua di Parma och Fornasetti har både snygga och väldoftande produkter inom detta område.

Läs mer om Fornasetti och deras samarbete med brittiska hovleverantören Cole & Son i denna artikel.

el-laguito-exterior-102-HR (1)

I februari firas The Habanos Festival i Havanna, Kuba. Habanos är företaget bakom bland annat cigarrmärket Montecristo ovan.

84a96618-a730-4b33-9ee1-4690d45e6c46

Ölen Collesi är en italiensk ale. Det är i den lilla byn Apecchio beläget på den Italienska landsbygden som detta öl bryggs. Grunden för ölet från Collesi bygger på lokala råvaror av högsta kvalitet tillsammans med passion och erfarenhet.

Det korn som används skördas när det är perfekt moget och odlas i Collesis egna områden och behandlas sedan i närliggande mälteri. Bryggmästare är Marc Knops, hemhörande i Belgien som arbetar för att skapa balanserade öl i belgisk trappisttradition. Ölet är precis som all annan ale överjäst och den naturliga jäsningen i flaska gör att dessa öl har en fyllig smak men bibehåller aromen av varje enskild ingrediens. Ölet är opastöriserat.

Nedan en video från Collesi: