Julklappar till kvinnan – exklusiva parfymer

bästa julklappar till kvinnan 2021

Det börjar vara hög tid att fundera på julklappar om man inte gjort det tidigare. Idag fokuserar vi på julklappar till kvinnan och tar en närmare titt på några riktiga klassiker bland parfymer.

Speciellt då det gäller en man som skall köpa julklappar till kvinnan verkar det många gånger vara en komplicerad process. Och ofta verkar det handla om bristande planering. Vi män är oftast inte lika bra som kvinnan på att planera denna typ av händelser i förväg.

Ibland ser man män dagen innan julafton i förtvivlan irra sig runt på stan i hopp om att hitta något alldeles speciellt som både skall visa omtanke och samtidigt uppfylla de önskningar och behov som partnern har.

Här hittar du övriga tips på bästa julklappar för kvinnor och julklappstips för män.

Exklusiva damparfymer som julklapp

Idag har fokuserar vi på en de riktiga klassikerna bland gåvor, nämligen parfymen. Det finns en del riktigt vackra och exklusiva parfymer och presentboxar för kvinnor som säkert är uppskattade som julklapp.

Acqua di Parma – italiensk elegans

bästa parfymer för kvinnor julklappar 2021

En vacker presentförpackning är alltid uppskattat och det finns inga förpackningar som är vackrare än de i vintagestil från anrika italienska parfymhuset Acqua di Parma.

Förutom Magnolia Nobile ovan finns några verkligt underbara gåvoset som förutom själva förpackningen innehåller härligt feminina dofter. Däribland Rosa Nobile som kommer i en fantastiskt vacker rosa presentask.

snygga julklappar 2021

Då man pratar om Acqua di Parma bör man heller inte glömma bort deras mest klassiska doft Colonia som var den första doften som utkom år 1916. Detta är en unisexdoft som blev personliga favoriter hos bland annat Hollywood-ikonerna Audrey Hepburn, Gregory Peck och Cary Grant.

Creed – lyxiga och exklusiva parfymer

lyxiga julklappar parfymer för kvinnor män 2021

Exklusiva och lyxiga nischparfymer har blivit en trend hos såväl kvinnor som män under de senaste åren. Ett märke med en anrik historia och ett stort antal kändisar bland sina kunder är Creed. Ett märke du kan läsa mer i detalj om här. Vi har också testat fram våra favoriter hos märket om du söker parfymer till dig själv.

Den som verkligen vill skämma bort sin dam kan gärna ta en titt på några av de exklusiva parfymnyheter som lyxiga parfymhuset Creed lanserade under 2017.

lyxiga parfymer julklappar för henne 2021

Les Royales Exclusives var den mest ambitiösa och exklusiva doftkollektionen som någonsin lanserats av Creed när den kom ut tidigare i år. Dessa parfymer är unisexdofter och är alltså ämnade både för män och kvinnor. Till våra favoriter för kvinnan hör doften Sublime Vanille, som är en doftupplevelse som skiljer sig från ordinära.

De tidlösa dofterna är eleganta och förföriska med högsta kvalitet i varje beståndsdel. Ingredienserna är handplockade från när och fjärran, koncentrerade i en Eau de Parfym, förslutna i en skulptur av glas och slutligen förseglade med en förgylld kork. Les Royales Exclusives är en verkligt exklusiv kollektion för parfymsamlare och konnässörer.

Xerjoff – italienskt parfymhantverk

lyxigaste parfymerna i världen

Då det handlar om parfymhantverk finns det få som kan mäta sig med Xerjoff. De har några av världens lyxigaste parfymer i sitt utbud i dagsläget. Bland annat Kampuchea Noir, med ett literpris på över en miljon kronor.

Men du hittar många olika varianter i utbudet. Om du letar efter en presentbox från Xerjoff kan vi tipsa om Casamorati Gran Ballo, som är en helt underbar present för kvinnan!

Penhaligon’s – brittiskt parfymhantverk

bästa parfymer för kvinnor julklapp 2021

En annan av de mest intressanta nyheterna inom parfymbranschen de senaste åren har varit samlingen Penhaligon’s Portraits. Portraits är en brittiskt aristokratisk samling dofter i skräddarsydda förpackningar, med gravyr och illustrationer av konstnären Kristjana Williams.

Penhaligon’s exklusiva parfymer hittar du främst på Gents.se i Sverige.

bästa damdofter för 2020

Portraits är en serie med personligheter, alla från den victorianska eran och Kronans storhetstid, där Penhaligon’s har skapat tio dofter för att återspegla tiden, personligheterna och konflikterna.

Även i denna serie är samtliga dofter i av kategorin Eau de Parfum, vilket innebär att de har en högre koncentration av parfymolja som håller längre vid användning än den hos parfymer vanligare varianten Eau de Toilette.

bästa parfymer för damer 2020

De fem dofterna från serien som är ämnade för kvinnan är Clandestine Clara, The Bewitching Yasmine, The Coveted Duchess Rose, The Revenge of Lady Blanche och The Ruthless Countess Dorothea.

Redan från förut har Penhaligon’s några av vackraste parfymflaskorna på marknaden och dessutom ett arv att förvalta som få andra parfymmärken kan matcha.

bästa parfymer för henne julen 2021

William Penhaligon grundade frisörsalongen Penhaligon’s redan 1870 på den berömda gatan Jermyn Street i centrala London. Ett stenkast från de turkiska baden där inspirationen till husets första doft för män, 

Hammam Bouquet, utkom år 1874. Sedan dess har man levererat dofter och toalettartiklar till hertigar, grevinnor och kungligheter.

Penhaligon’s mest kända doft Blenheim Bouquet från 1902, även den för män, var ett beställningsjobb till hertigen av Marlborough och är fortfarande en av de mest sålda dofterna från Penhaligon’s. Blenheim Bouquet är även känd som en av de dofter som Winston Churchill använde sig av.

bästa parfymer för damer 2021

Underbara unisexdoften Halfeti Leather EdP är det Brittiska parfymhuset Penhaligon’s senaste parfym. Här har du en doft med läder och oud, rökelse, ceder och patchouli. En doft komplex och mystisk doft som den kvinna garanterat gillar och utmärkt val som julklappar till kvinnan.

Guerlain – eftertraktade klassiker

klassiska Guerlain parfymer för kvinnor

Vill man satsa på ett annat riktigt klassiskt märke för kvinnan kommer man osökt in på franska Guerlain. Guerlain är även känt för sin unika och tidlösa design på sina parfymflaskor.

I alla sammanhang där man behandlar ämnet klassiska parfymer bör parfymhuset Guerlain finnas representeras, speciellt då det gäller parfymer för kvinnor. Såpass omfattande är ändå det utbud av klassiska parfymer som det franska parfymhuset tillhandahåller.

Guerlain grundades år 1828 av Pierre François Pascal Guerlain (1798-1864) och blev fransk hovleverantör efter att ha skapat Eau de Cologne impériale för kejsarinnan Eugenie år 1860, en härlig citrusdoft som faktiskt finns tillgänglig ännu idag.

Guerlain klassiska parfymer för kvinnor

Övriga klassiska dofter för kvinnor från Guerlain är bland annat, Mitsouko från år 1919 och Shalimar  från år 1925.

Bland kända kvinnliga användare av Shalimar finns Rita Hayworth, Britt Ekland och Joan Collins, bara för att nämna några.

Att Mitsouko var en av Ingrid Bergmans favoritdofter är också ett känt faktum.

Nyare parfymer på marknaden

Då det gäller nyare varianter av exklusiva parfymer finns det också en hel del att välja bland. Nischparfymer har blivit enormt populära de senaste åren och det har också gjort att många nya parfymhus dykt upp. Svenska Byredo börjar ha några år på nacken och är ett av de absolut mest populära märkena bland svenskar då det gäller nischparfymer.

Även det är ett utmärkt val om du söker julklappar till kvinnan!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *