Julklappar till kvinnan – exklusiva parfymer

Nu är det endast drygt en vecka kvar till julafton och det börjar vara hög tid att fundera på julklappar om man inte gjort det tidigare. Idag fokuserar vi kvinnorna i våra liv och tar en närmare titt på några riktiga klassiker bland parfymer.

Speciellt då det gäller en man som skall köpa en present åt en kvinna verkar det många gånger vara en komplicerad process. Och ofta verkar det handla om bristande planering. Vi män är oftast inte lika bra som kvinnan på att planera denna typ av händelser i förväg.

Ibland ser man män dagen innan julafton i förtvivlan irra sig runt på stan i hopp om att hitta något alldeles speciellt som både skall visa omtanke och samtidigt uppfylla de önskningar och behov som partnern har.

julklappar till kvinnan män 2017
Det kan vara värt att tänka till lite extra när man köper presenter till sin älskade partner.

Idag har fokuserar vi på en de riktiga klassikerna bland gåvor, nämligen parfymen. Det finns en del riktigt vackra och exklusiva parfymer och presentboxar som säkert är uppskattade som julklapp bland kvinnor.

Damparfymer som julklapp
julklappar för kvinnor 2017

En vacker presentförpackning är alltid uppskattat och det finns inga förpackningar som är vackrare än de i vintagestil från anrika italienska parfymhuset Acqua di Parma.

Förutom  Magnolia Nobile ovan finns några verkligt underbara gåvoset som förutom själva förpackningen innehåller några härligt feminina dofter. Däribland Rosa Nobile som kommer i en fantastiskt vacker rosa presentask.

snygga julklappar 2017

 

Då man pratar om Acqua di Parma bör man heller inte glömma bort deras mest klassiska doft Colonia som var den första doften som utkom år 1916. Detta är en unisexdoft som blev personliga favoriter hos bland annat Hollywood-ikonerna Audrey Hepburn, Gregory Peck och Cary Grant.

lyxiga julklappar parfymer för kvinnor män 2017

 

Den som verkligen vill skämma bort sin dam kan gärna ta en titt på några av de exklusiva parfymnyheter som lyxiga parfymhuset Creed lanserat under året.

Les Royales Exclusives var den mest ambitiösa och exklusiva doftkollektionen som någonsin lanserats av Creed när den kom ut tidigare i år. Dessa parfymer är unisexdofter och är alltså ämnade både för män och kvinnor.

De tidlösa dofterna är eleganta och förföriska med högsta kvalitet i varje beståndsdel. Ingredienserna är handplockade från när och fjärran, koncentrerade i en Eau de Parfym, förslutna i en skulptur av glas och slutligen förseglade med en förgylld kork. Les Royales Exclusives är en verkligt exklusiv kollektion för parfymsamlare och konnässörer.

 

En annan av årets mest intressanta nyheter på parfymfronten är samlingen Penhaligon’s Portraits. Portraits är en brittiskt aristokratisk samling dofter i skräddarsydda förpackningar, med gravyr och illustrationer av konstnären Kristjana Williams.

Serien har lanserades i två olika omgångar ifjol och i år och är en av de mest intressanta nyheterna i parfymvärlden på senare år.

Redan från förut har Penhaligon’s några av vackraste parfymflaskorna på marknaden och dessutom ett arv att förvalta som få andra parfymmärken kan matcha.

gammaldags gentlemannaparfymer
En av de äldsta renodlade damdofterna från Penhaligon’s, Zizonia, som utkom år 1930. Sedan finns också unisexdofterna Extract of Limes som utkom år 1870 och English Fern som utkom redan år 1890. Det är denna vackra gammaldags flakong som blivit synonymt med Penhaligon’s parfymhantverk.

William Penhaligon grundade frisörsalongen Penhaligon’s redan 1870 på den berömda gatan Jermyn Street i centrala London. Ett stenkast från de turkiska baden där inspirationen till husets första doft för män, Hammam Bouquet, utkom år 1874. Sedan dess har man levererat dofter och toalettartiklar till hertigar, grevinnor och kungligheter.

Penhaligon’s mest kända doft Blenheim Bouquet från 1902, även den för män, var ett beställningsjobb till hertigen av Marlborough och är fortfarande en av de mest sålda dofterna från Penhaligon’s. Blenheim Bouquet är även känd som en av de dofter som Winston Churchill använde sig av.

 

Portraits är en serie med personligheter, alla från den victorianska eran och Kronans storhetstid, där Penhaligon’s har skapat tio dofter för att återspegla tiden, personligheterna och konflikterna.

Även i denna serie är samtliga dofter i av kategorin Eau de Parfum, vilket innebär att de har en högre koncentration av parfymolja som håller längre vid användning än den hos parfymer vanligare varianten Eau de Toilette.

 

De fem dofterna från serien som är ämnade för kvinnan är Clandestine Clara, The Bewitching Yasmine, The Coveted Duchess Rose, The Revenge of Lady Blanche och The Ruthless Countess Dorothea.

Guerlains parfymer för kvinnan julklapp 2017

Vill man satsa på ett annat riktigt klassiskt märke för kvinnan kommer man osökt in på franska Guerlain. Guerlain är även känt för sin unika och tidlösa design på sina parfymflaskor.

I alla sammanhang där man behandlar ämnet klassiska parfymer bör parfymhuset Guerlain finnas representeras, speciellt då det gäller parfymer för kvinnor. Såpass omfattande är ändå det utbud av klassiska parfymer som det franska parfymhuset tillhandahåller.

lyxiga presenter julklappar parfymer för kvinnan 2017

Guerlain grundades år 1828 av Pierre François Pascal Guerlain (1798-1864) och blev fransk hovleverantör efter att ha skapat Eau de Cologne impériale för kejsarinnan Eugenie år 1860, en härlig citrusdoft som faktiskt finns tillgänglig ännu idag.

Övriga klassiska dofter för kvinnor från Guerlain är bland annat, Mitsouko från år 1919 och Shalimar  från år 1925.

Bland kända kvinnliga användare av Shalimar finns Rita Hayworth, Britt Ekland och Joan Collins, bara för att nämna några.

Att Mitsouko var en av Ingrid Bergmans favoritdofter är också ett känt faktum.

Det är inte det enklaste att få tag på Guerlains klassiker för män om man går in i de vanliga kosmetikakedjorna runtom i Sverige. För de som har vägarna förbi Arlanda flygplats i Stockholm kan jag dock rekommendera att man tar lite extra tid för att dofta sig genom Guerlains utbud av parfymklassiker. Där finns nämligen alla nämnda parfymer representerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *