Fixa vår- och sommarstilen med scarves och bandanas

snygga scarves och bandanas herr 2022

En av de hetaste trenderna, som samtidigt är en återgång till 1930-talets gyllene era inom herrmodet är de scarves som nu syns i många kollektioner. De som sett bilder från 1930-talet har säkert kunnat konstatera att dessa var en av de viktigaste accessoarerna för män sommartid. Här tar vi fram snygga scarves och bandanas för våren och sommaren 2022 och visar hur du bär upp denna accessoar snyggt.

Scarves, bandanas eller sjalett – kärt barn har många namn. Det är inte unikt i sig med användning av scarves runt nacken för de herrar som sökt ledigare alternativ till slipsen.

Även plastrongen, som ju liknar en slips, men med bredare och kortare nedre del har också ofta används för ändamålet. Den har främst använts till en bonjour eller jackett.

Scarves och bandanas – snygg herrmode-accessoar till sommaren

snygga scarves och bandans herr 2022

Det som är nytt är att många yngre modeentusiaster nu också verkar ha anammat detta och klär sig i scarves tillsammans med bland annat pikétröja och kavaj.

En annan anmärkningsvärd detalj är att flera använt sig av bröstdukar för att knyta dessa kring nacken. Det kräver dock en del gällande storleken på bröstduken för att detta skall vara möjligt. Nu finns även bättre alternativ på marknaden i form av så kallade bandanas. Detta är en välkommen tillbakagång till 1930-talets gyllene dagar och dess sommarmode.

Var du hittar snygga scarves och bandanas 2022

Eton har i flera säsonger tagit fram stiliga scarves och bandanas (bild överst). Även Amanda Christensen har riktigt prisvärda bandanas i stiliga mönster denna säsong. Italienska Lardini har satsat på en kollektion av bandanas i premiumkvalitet i deras vår- och sommarkollektion.

Här är märken med snyggaste scarves och bandanas 2022:

Snygga scarves och bandanas för män vår/sommar 2022

Här är några exempel från 1930-talet över hur man på ett elegant sätt kan kombinera scarves med en kortärmad skjorta i camp collar-stil och byxor med hög midja.

Detta är ju högst aktuellt även inom herrmode våren och sommaren 2022 eftersom både byxor med hög midja och frontveck samt skjortor med camp collar-krage är allt populärare i herrmode-kollektionerna.

Obegränsade möjligheter att kombinera

Möjligheterna är närmast obegränsade för hur du kan kombinera denna eleganta accessoar till sommaren. Något som vi påvisat även i inlägget om våren och sommarens pikéer.

Kombinera med linne

Här kommer några exempel på hur man kan bära upp scarf tillsammans med vårens och sommarens stiligaste och svalaste herrplagg, linneplagget. Du hittar många snygga överskjortor och byxor i linne hos bland annat Oscar Jacobson.

Linneskjortor och shorts är också plagg som rekommendera till sommaren. Även till detta är snygga scarves och bandanas något du kan använda dig av för att vässa stilen. Här hittar du snygga shorts för män.

Scarf och sommarkostym

Kostym i sval linneväv är ett av sommarens nyckelplagg. Vi kan speciellt rekommendera Oscar Jacobson för dig som letar efter stiliga linnekostymer av hög kvalitet.

Tillsammans med piké och bandana är det enkelt att klä sig både klassiskt och stiligt när du bär linnekostym.

Scarf med piké

Piké och byxor med hög midja samt dubbla frontveck är alltså några av de absoluta nyckelplaggen vid sidan om linneplaggen våren/sommaren 2022. På 1930-talet var det vanligt att använda sig av scarves även till piké och det är något som du även med fördel kan göra våren och sommaren 2022.

Speciellt eftersom det nu finns många modeller av snygga pikéer i vintage-stil på marknaden. Även gällande bandanas är utbudet riktigt bra i kollektionerna våren och sommaren 2022.

Hämta inspiration från herrmodets klassiker

snygga scarves och bandanas herr

Cary Grant i filmen How to catch a thief från 1955, ett typexempel på hur du på ett elegant sätt knyter en scarf kring nacken till skjorta och kostym.

Generellt sett är det också till herrmodets mest klassiska filmer du skall söka dig om du vill ha inspiration för hur du klär dig snyggt med hjälp av scarf eller bandana.

För dig som vill ha tips på hur du knyter denna på snyggast möjliga sätt kan vi också tipsa om den guide vi gjorde upp tidigare för hur du knyter en scarf.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *