Nya Kingsman Collection 2020 är här

snyggaste skräddade mode för män hösten 2020
Bild: Mr Porter

Nu är den äntligen här, den mest efterlängtade herrkollektionen 2020. Igår lanserades nämligen nya Kingsman Collection där märket samarbetat med eliten inom brittiskt herrmode för att ta fram de absolut snyggaste och mest välskräddade plaggen som man kan hitta på marknaden.

Den första kollektionen från Kingsman släpptes redan år 2014 i samband med filmen Kingsman – The Secret Service. Sedan dess har märket lanserat nya plagg för varje säsong. Det är dock uppenbart att märket lägger extra krut på kollektionerna inför varje ny biopremiär. Det är den stora nätbutiken för herrkläder Mr Porter som står bakom märket Kingsman.

Så är också fallet inför filmen The King’s Man som har sverige-premiär 26 februari 2021.

filmen the king's man
Från nya filmen The King’s Man.

Nya Kingsman Collection hösten 2020

Det som utmärker den kollektion som nu släpps från Kingsman är en förflyttning mellan olika tidsepoker. Vi hittar inte endast det typiska brittiska herrmodet som hämtat sin inspiration från Savile Row. I denna upplaga av Kingsman Collection finns även plagg från första världskriget, en tidsera där delar av den kommande filmen utspelar sig.

snyggaste klädstilar för män hösten 2020
I kollektionen finns kostymer i klassisk brittisk stil, både med enkel- och dubbelknäppt kavaj. Bild: Mr Porter

Filmen The King’s Man är nämligen en bakgrundsberättelse om hur spionorganisationen Kingsman kom till. I filmen samlas historiens värsta tyranner och kriminella hjärnor för att planera ett krig och döda miljontals, medan en man för en kamp mot klockan för att stoppa dem.

Samling av eliten inom brittiskt herrmode

Vi har redan i tidigare kollektionerna från Kingsman fått se samarbeten med en mängd olika märken gällande det välskräddade brittiska herrmodet. I denna kollektion, precis som i de tidigare har regissören till The King’s Man Matthew Vaughn haft en avgörande roll att ta fram kollektionen.

snyggaste smokingkavajer för män hösten 2020
Du hittar även många olika smokingkavajer som påminner om gammaldags rökrockar. Bild: Mr Porter

Inspirationen har också hämtats från kostymdesignern till filmen, Michele Slapton, och hennes mästerverk. Kollektionen innehåller bland annat kostymer i klassiskt brittiskt snitt, militärklassiker och en mängd tidlösa accessoarer för gentlemän.

Här är en samling märken som finns samlade under Kingsman Collection.

Märken i kollektionen

pennor från montblanc
Bild: Mr Porter

I Kingsman Collection hösten 2020 finns ett utökat antal reservoarpennor. Här en reservoarpenna från Montblanc som är en av de främsta inom lyxsegmentet.

Kingsman reseskrivbord

Denna resebyrå har tagits fram i samarbete med anrika brittiska Smythson.

snyggaste lyxiga kostymklockor

I tidigare kollektioner har Kingsman samarbetat med bland annat TAG Heuer och Bremont. Nu har det blivit dags för ytterligare ett klocksamarbete inom det absoluta lyxsegmentet då en ultratunn kostymklocka från Jaeger LeCaultre har lagts till i kollektionen.

Deakin & Francis har en historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1786. I kollektionen hittar vi allt från stiliga klackringar till slipsnålar och manschettknappar från märket.

Ytterligare en ring från Deakin & Francis med Kingsmans emblem på.

stiligaste drinkset 2020

Till den brittiska gentlemannen hör naturligtvis också ett lyxigt drinkset. Brittiska specialisten inom glaskonst Higgs & Crick har här tagit fram det ultimata drinksetet med decanter, glas och en box i läder och trä.

För att göra kollektionen ännu mer brittisk och spegla det årtionde som delar av filmen utspelar sig under finns här klassiska tweedplagg med knäbyxor och väst.

Bland de mest högklassiga ytterrockar som finns är tillverkade i alpackatyg, som denna med design av en militärrock från första världskriget.

läderjacka från första världskriget

En jacka i Aviatormodell som ofta användes under 1910-1920-talet hittar vi också i kollektionen. En jackmodell som Ralph Fiennes använder sig av I flera scener i den kommande filmen.

Vi har redan tidigare skrivit om en av de mest anrika hattillverkarna Lock & Co Hatters. I Kingsman Collection har man för första gången inkluderat en traditionell brittisk keps i utbudet.

Förutom nämnda märken hittar man även skor från George Cleverley, slipsar från Drake’s, skjortor och hängslen från Turnbull & Asser i kollektionen. De stilrena glasögon och solglasögon som finns från Cutler & Gross är också värda ett specialomnämnande.

Här är trailern från kommande The King’s Man som stilinspiration:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *