Ny studie avslöjar varje lands favoritmodemärken för män

största modemärken för män 2022

Det finns en mängd modemärken i världen, men vilket är det mest populära bland män? Det är något som teamet på Underfit tagit reda på genom sökdata från Google och Instagram. Här har man identifierat de största modemärkena för män 2022, de största trenderna och de största bland manliga modeinfluencers i världen.

Bland svenskar som är intresserade av klassiskt herrmode är anrika italienska och brittiska modemärken välbekanta. Men på det stora hela utgör dessa endast en liten del av modemarknaden. Av naturliga orsaker är de märken som fokuserar mer på ledig stil betydligt större internationellt.

Mest populära modemärken bland män

mest populära modemärken för män i världen 2022

Det vanligaste manliga modemärket på Google är Converse, det mest sökta manliga modemärket i 20 länder runt om i världen. På nära andra plats kommer Tommy Hilfiger, det största manliga modemärket i 19 länder.

  1. Converse – 92 020 000 årliga globala sökningar
    Converse fick hela 92 miljoner globala sökningar under förra året, vilket gör det till det mest sökta manliga modemärket på vår lista över 129 manliga modemärken.
  2. Uniqlo – 87 660 000 årliga globala sökningar
    Världens tvåa är Uniqlo, med 87 miljoner årliga sökningar. Detta Japanbaserade företag har nått internationell framgång och är vårt näst mest sökta herrmodemärke globalt. Detta är det modemärke som har flest sökningar bland män i Sverige.
  3. New Balance – 71 680 000 årliga globala sökningar
    Det andra skomärket på vår topp fem-lista över de mest sökta varumärkena inom herrmode är New Balance, med över 71 miljoner årliga sökningar globalt. New Balance är en av världens största tillverkare av sportskor.

Här är hela listan över mest populära modemärken bland män utifrån sökdata på Google och Instagram:

mest populära märken bland män 2022 antal sökningar
populäraste modemärke per land 2022

Största manliga modeinfluencern i världen

Den italienska bloggaren, skådespelaren och modedesignern Mariano di Vaio är den största manliga modeinfluencern i världen, med 6,6 miljoner följare och i genomsnitt över 84 000 gilla-markeringar per inlägg.

Största manliga modeinfluencern i världen 2022

Största modetrender 2022 – herrplagg

Chelsea boots är den klart största manliga modetrenden 2022, med hela 8 miljoner globala sökningar på Google och 473 000 hashtags på Instagram. Speciellt för hösten och vintern brukar kängor och boots för män vara populärt och populärast av alla skomodeller är chelsea boots.

På andra plats kommer fleece på grund av den starka säsongen för denna typ av plagg. Tredje platsen kniper västar för män, som vi nyss skrivit om här på Gentlemannaguiden.

största modetrender 2022 enligt sökning data

Metodik:

Instagrams följare och hashtags togs från Instagram med hjälp av en lista med 32 manliga modeinfluencers. Influencers genomsnittliga likes per inlägg togs från Influencer Marketing Hub. Influencers poäng beräknades genom att kombinera och rangordna både influencerns antal följare och genomsnittliga likes. Globala årliga sökningar registrerades från Google med hjälp av en lista över 34 manliga modetrender och 129 manliga modemärken. Trendpoäng beräknades genom att kombinera och rangordna både sökdata och Instagramdata för varje trend.

Läs mer: Bästa modemärken för män 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *