Ermenegildo Zegna – Defining Moments

Idag hämtar vi inspirationen från italienska modehuset Zegnas nyutkomna kollektion Defining Moments med skådespelarna Robert De Niro och McCaul Lombardi som frontfigurer. Det var på fredagen som Zegna presenterade kollektionen som kan beskrivas som klassiskt elegant och avskalad, med fokus på den marinblåa kostymen i olika utföranden.

Då det gäller kostymen ovan från nämnda kollektion, så är den tillverkad i tyget Seersucker eller bäckebölja. Seersucker är ett tunnt bomullstyg, vanligtvis randigt eller rutigt, där garnet vävs på ett speciellt sätt för att ge tyget dess typiska ojämna yta. Ordet kommer från indien och de persiska orden ”shir” och ”shakar” som betyder mjölk och socker. Tyget andvänds ofta i sommarplagg och i sport- och casualkläder.

Zegna är ett italienskt modehus som grundades 1910 av Ermenegildo Zegna. Det familjeägda företaget är med sin drygt 100-åriga historia ett av de äldsta italienska märkena, samt ett av världens största herrmodemärken. Varumärket är känt för att tillverka exklusiva herrkläder med utsökt kvalité och raffinerat hantverk. Zegna producerar även tyger åt bland annat Gucci, Armani, Fendi och Yves Saint Laurent.

Zegna öppnade sin första butik 1980 i Paris och har idag över 500 butiker med flagskeppsbutiker i varje storstad runt om i världen. Varumärket har en stark identitet som kännetecknas av tradition, nyskapande och exceptionell kvalité. Zegnas respekt för material, detaljer och design har varit den bakomliggande drivkraften till varumärkets framgångar och ikoniska status. Idag omfattar Zegnas sortiment det mesta inom herrmode och design såsom kostymer, accessoarer och klassiska parfymer.

Detaljerna i kollaget överst (samtliga från Ermenegildo Zegna):

Kostym: Royal Blue Seersucker Suit Slips: 8cm Patterned Textured Silk-Blend Tie Skjorta: White Cutaway-Collar Cotton Shirt Skor: Leather Penny Loafers Portfölj: Pelle Tessuta Leather Briefcase Halsduk: Maserati Scarf Manschettknappar: Rose Gold Skeleton Cufflinks Parfym: Amber Gold

Orsaken till att kollektionen heter just Defining Moments är att den skall belysa det faktum att varje människas livshistoria ofta börjar från ett tillfälle som när man ser på det i efterhand kan sägas ha avgjort den väg vi tar i livet. Genom att våga ta risker och obekväma beslut kan hela ens liv förändras på ett ögonblick och drömmar kan gå i uppfyllelse.

Robert De Niro i en navyblå geometrisk slips från Zegna och en vit skjorta från den nya kollektionen.

Zegnas klassiska Penny Loafers i svart utförande.

Samma modell av loafers i mörkbrunt från vårens och sommarens kampanj.

På tal om återkommande klassiker från Ermenegildo Zegna, så kan portföljen Pelle Tessuta definitivt räknas dit. Även denna bild från vårens och sommarens kollektion.

Ermenegildo Zegnas lyxiga butik i Milano.

Ifjol presenterade Zegna även en så kallad kapsylkollektion i samarbete med tillverkaren av lyxbilar, Maserati. Samarbetet sträckte sig båda vägarna eftersom Zegna stod för inredningen till en av Maseratis bilmodeller.

Den första parfymen från Zegna lanserades 1992 och representerar maskulinitet och italiensk elegans. En rad herrparfymer har med åren tillkommit och den senaste, Amber Gold, lanserades ifjol. Parfymerna är modernt maskulina med dofter som andas Zegnas lyxiga och eleganta design. Varje doftskapelse är en resa i fantasin som viskar om passion och förförelse.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *