Nu finns stilklassikern India Song tillgänglig för gratis streaming

india song

För den som söker efter inspiration till sommargarderoben finns nu en utmärkt möjlighet då du kan strömma filmen India Song gratis på Cinemateket.se fram tills imorgon 9..6.

På onsdag är det dags för en annan klassiker, Alain Resnais Hiroshima – min älskade, som också den visas gratis en vecka framåt.

Kostnadsfri streaming på Cinemateket

På grund av rådande omständigheter har Cinemateket stängt tills vidare. Men under tiden visar de nu några digitalt restaurerade filmklassiker för kostnadsfri strömning.

stiltips herr sommar 2020

Varje onsdag släpps en ny film som finns tillgänglig under en veckas tid. Tidigare har vi fått ta del av svenska klassiker på filmduken. Nu är det dags för några utländska klassiker.

Det började förra onsdagen från från författaren och regissören Marguerite Duras med en av hennes främsta filmer. Först ut var India Song som hon själv regisserat och den kan du alltså se ännu imorgon på Cinemateket. På onsdag är det dags för Alain Resnais Hiroshima – min älskade, som är skriven av Duras.

Stilinspiration från 1930-talet

För den som söker stilinspiration till sommaren är filmen India Song en riktig skatt. Den utspelar sig i 1930-talets Indien och uppvisar en mängd snygga sommarplagg med olika nyanser på färger och klassiska detaljer på plagg som vi sett återkomma till herrmodet.

Här finns stilinspiration för hur du kan kombinera scarves till formell stil, hur du kombinerar plagg till linnekostymen och så vidare.

Hoppa med på stilresan redan nu. Imorgon är alltså sista chansen att gratis streama filmen.

stilinspiration sommar 2020

Se klassisk svensk film på SF Anytime

För den som är intresserad av att hyra eller köpa filmklassiker kan vi också tipsa om SF Anytime som har ett stort utbud på sin sajt. Bland svenska klassiker finns filmerna snyggt kategoriserade enligt årtionde, med start från 1910-1919 och ända fram till 2010-2019.

Du hittar också en mängd utländska klassiker som är svåra att hitta på andra ställen. Här märks verkligen att tjänsten lägger sitt fokus på att få fram ett rikt utbud utbud av de som gillar klassiska filmer i jämförelse med andra prenumerationsjättar som Netflix och HBO.

Du hittar även bioaktuella filmer hos tjänsten, där tillgängligheten och pris till viss del är beroende på distributör.

Den svenska aktören SF Anytime grundades 2002 och är idag den ledande aktören inom Video On Demand i Norden och Baltikum. SF Anytime erbjuder alltså allt från de senaste storfilmerna från Hollywood till smalare kvalitetsfilm och serier. SF Anytime är en del av SF Studios som i sin tur ägs av Bonnier AB.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *