Svenska skomärket Myrqvist till CareOfCarl

Ett av våra favoritmärken inom prisvärda herrskor, Myrqvist, kommer nu till CareOfCarl. Med en blandning av traditionell herrstil och uppdaterade modeller är det här ett riktigt bra komplement till CareOfCarls sortiment.

Myrqvist

För den som inte känner till Myrqvist så grundades märket 2016 av Sebastian Öhrn. Öhrn hade tänkt sig en karriär inom investment banking, men började redan som student sälja skoblock på nätet. Försäljningen gav honom insikt i värdekedjan för herrskor, och han insåg att det fanns en affärsmöjlighet i att erbjuda klassiska herrskor av hög kvalitet direkt från fabrik.

Vid sidan om försäljningen av skoblock och andra accessoarer startade Sebastian Öhrn skomärket Myrqvist, där svensk design (och genomsvenska produktnamn) blandas med portugisisk skotradition. Idag säljs Myrqvist både online via hemsidan och butiken på Jakobsbergsgatan i Stockholm, och nu dessutom hos CareOfCarl.

Tillsammans med ett fåtal andra svenska skomärken har Myrqvist skapat ett segment av prisvärda, klassiska men ändå uppdaterade stilar. Randsydda och med smarta slitsulor i gummi så har du skor som passar perfekt för våra nordiska förhållanden utan att kosta skjortan.

Våra favoriter från Myrqvist hos CareOfCarl

Vi har plockat ut fyra stilrena favoriter från Myrqvist hos CareOfCarl – tre klassiska höstskor att bygga din garderob med, och en joker i leken.

Kostymskon: Äppelviken

Myrqvist Äppelviken Oxford Black Calf

Äppelviken är en klassisk skomodell i klassisk tappning: en svart cap toe oxford. Hösten och vintern är en tid för kostymer, eller åtminstone ett par finare herrbyxor, och här passar svarta oxfords perfekt till.

Vardagskängan: Gyllsjö

Myrqvist Gyllsjö Chukka Boot Dark Brown Suede

Chukka boots kommer antagligen från skor som bars efter polomatcherna i Indien – en bekvämare känga än ridstövlarna. Och Gyllsjö Chukka Boots i mocka är både bekväma och snygga. Dessutom passar det i princip till allt utom en formellare kostym: jeans, chinos, uddabyxor. Den mörkbruna nyansen sitter perfekt med höstfärger som toner av blått, beige och brunt.

Vinterskon: Duved II

Myrqvist Duved II Laced Boot Dark Suede

Chukka boots i all ära, men när snö och slask lägger sig i Sverige behövs något tyngre. Men komfort och stil kan gå hand i hand. Duved II är en bekväm känga i hiking boot-stil, men stilren. Trivs fint med ett par japanska jeans i selvedge denim och en grovstickad tröja i kashmirull.

Jokern: Ålsten

Myrqvist Ålsten Double Monkstrap Black Calf

Jokern i leken – Ålsten, en double monk strap. Inte för alla, men för den som redan har basgarderoben på plats och som letar efter något nytt.

Double monk straps görs av alla de klassiska skohusen, som Crockett & Jones och Edward Green. Modellen med spännen är en föregångare till skorna med snören, men har samtidigt också en väldigt modern känsla.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *