Snygga höstskor för män 2023 – 5 modeller du bör ha!

snygga höstskor herr 2022

Skor har en oerhört viktig del i en snygg herrstil. De skor som vi använder visar rätt långt hur noga vi är med detaljerna. Här tar vi fram snygga höstskor herr 2023.

Då det gäller skomodet under hösten finns vissa likheter med sommarskorna. Speciellt under tidiga höstmånader som september är det många som gillar att bära loafers. Ju längre in på hösten vi kommer desto fler är det som väljer tätare och varmare skor. Som vintern utvecklat sig är det dock många som i dagsläget väljer att bära typiska höstskor året runt.

Varför kvalitet är viktigt hos skor?

Det finns inget annat område inom herrmode där kvalitet är så viktigt som bland herrskor. Det är viktigt både för känslan när du går och för fothälsan. Hållbarheten är också en helt annan när du väljer skor av hög kvalitet. Istället för att behöva byta ut skorna varje år har du skor för många år framåt om du satsar på kvalitet. Speciellt om du satsar på bra skovård.

Därför rekommenderar vi alltid att du väljer någon av de märken som är kända för sin höga kvalitet. Här märks bland annat någon av de engelska märkena Crockett & Jones, Loake 1880 eller Edward Green. Bland sneakers är märken som Axel Arigato, Sweyd och Common Projects några av de mest kända för sin kvalitet.

Snygga höstskor herr 2023

Snygga höstskor herr 2023

Det finns speciellt fyra typer av höstskor vi rekommenderar för dig som vill klä dig snyggt 2023. Det är oxfords, munkskor, brogues, sneakers och kängor. Här tar vi fram några av de snyggaste skorna inom respektive skomodell.

Sneakers – mångsidigaste av skomodeller

Det finns många orsaker till att sneakers blivit så populära bland män. Det är en skomodell som är enkel att kombinera både inom det som man kallar Business Casual och till vardagen. Vita lädersneakers är alltid ett säkert val, men till hösten märks även sneakers i mocka i kollektionerna.

Oxfords – stiligaste skomodellen

Oxfords är en av de mest klassiska skomodellerna som är snyggt att bära till mer formella sammanhang. Men det är också en skomodell som går alldeles utmärkt att bära med jeans och chinos om du vill klä dig mer ledigt.

Det finns knappast en mer stilren modell av skor tack vare de rena linjerna och designen med den tunna sulan.

Munskor – stilmässig kameleont

Munkskor är mindre formell än oxfords, men samtidigt mer formell än brogues och derbys. Den kan både användas till jeans och fin kostym för ett välklätt intryck. Den stängs med två spännen över vristen istället för snörning – något som sägs härstamma från de sandaler munkar använde sig av på 1400-talet.

Brogues – Slitstarkt och stiligt

Strax under oxfords i formalitetsgrad kommer brogues och har en perforerad tåhätta i form av ett W. Sulan är även aningen tjockare på de flesta modeller av brogues i jämförelse med oxfords.

Trots detta är det en utmärkt sko att använda till alla möjliga sammanhang dagtid. Det är också i övrigt en utmärkt modell av höst- och vintersko tack vare hållbarheten.

Kängor – många modeller av snygga höstskor för män

Det finns många olika modeller av snygga kängor för män på marknaden. Vissa snörkängor är har designen av ett par Brogues och Derbys, men av högre modell. Bland de kängor som finns under en helt egen kategori av skomodeller märks chelsea boots, chukka boots och desert boots.

Med det ökade Outdoor-intresset har vi också kunnat märka ett större intresse för stabila vandringskängor för vardagsbruk.

Läs mer: 12 klassiska modeller av herrskor

Att kombinera snygga höstskor

Som vi nämnde har skorna en viktig del i att klä sig snyggt. Men det handlar även om att kunna kombinera rätt skor med rätt outfit. Till stor del handlar det om konsten att välja rätt proportion på skorna till din outfit – speciellt i förhållande till dina byxor. När du bär byxor med smal passform bör skorna ha tunna sulor och vice versa.

Även färgen på skorna har stor betydelse. Det finns en övertro på att svarta skor alltid är ett säkert val, något som delvis finns kvar från gamla etikettregler. Istället kan vi rekommendera cognacfärgade/mörkbruna skor som ett snyggare alternativ till de flesta sammanhang. Speciellt vid vid val av Brogues och Oxfords. Enda undantaget är när du bär svart kostym eller smoking.

Vi kan speciellt rekommendera Barbours modeller av snygga höstjackor för män. Dessa jackor är enkla att kombinera både till jeans och skor som kängor och sneakers.

Läs mer: Snygga jeans för män 2023

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *