Kändisarnas favoritdofter

kändisarnas favoritdofter

Igår var det National Fragrance Day i England och det firar vi naturligtvis även på denna blogg. Idag har vi kommit fram till kändisarna och deras favoritdofter. Flera av parfymhusen som t.ex. Floris London, Creed och Penhaligon’s har sedan en lång tid tillbaka haft en väldokumenterad klientlista, främst då det gäller några av deras mer kända användare. 

Att märken som Creed bibehållit sin särställning även bland många av nutidens kändisar visar flera av de listor där man dokumenterat deras favoritparfymer. Såpass välrepresenterad finns detta märke bland dessa personer. 

I detta fall har meningen varit att ta fram en lista över vilka parfymer som dessa personer faktiskt använt i sitt liv, snarare än att ange parfymer som de endast marknadsfört. Det är nämligen ingen brist på kändisar med egna märken nuförtiden.

Nedan några kändisars favoritdofter i ett urplock:

1. Special No 127 EdT – Winston Churchill

24870_4

Floris No. 129 är en riktig klassiker som användes bland annat av Winston Churchill. En riktigt fräsch doft med doftbas av patchouli och mysk. Nedan visas ett av de handskrivna kvitton som Churchill fick vid sitt köp.

22726_4

2. Green Irish Tweed EdP – Clint Eastwood

23550_4

Clint Eastwood, Richard Gere, Robert Redford, Robbie Williams, Russel Crowe, George Clooney…. Egentligen kunde listan göras hur lång som helst över hur många kändisar som har denna doft som sin personliga favorit. Inte så märkligt med tanke maskulinitet som denna doft förmedlar. Det är svårt att hitta en manligare doft.

3. Penhaligon’s Blenheim Bouquet EdT- Duke of Marlborough

penhaligon's blenheim bouquet

Penhaligon’s Blenheim Bouquet skapades redan 1902 vars namn hänvisar till hemvisten för en av Englands mest namnkunniga släkter, familjen Marlborough. Blenheim Palace var även födelseplatsen för Sir Winston Churchill. Churchill sägs också ha varit regelbunden användare av Penhaligon’s Blenheim Bouquet.

4. Brut Original EdT – Elvis Presley

brut original

Det har bekräftats av en av Elvis Presleys vänner att han använde Brut, men även i Creeds register finns han som kund. Även Jon Bon Jovi sägs ha Brut som sin favoritparfym. En ikonisk och välkänd doft, speciellt för de som vuxit upp på 1960-70-talet.

5. Geo F. Trumper Extract of Limes Cologne – Simon Cowell

geo f. trumper extract of limes

 

Geo F Trumper Extract of Limes Cologne innehar en diskret, men samtidigt frisk doft av citron. Perfekt för vårens och sommarens varma dagar.

6. Acqua Di Parma Colonia EdC – Jude Law

acqua di parma

Som tidigare nämnt är Acqua di Parma Colonia Eau de Cologne en av de dofter som jag personligen förknippar med Italien. Colonia är den första och ursprungliga doften från Acqua di Parma som lanserades redan år 1916. Inte så märkligt att personer som David Niven och Jude Law har dofterna från Acqua Di Parma som sina personliga favoritdofter.

7. Crabtree & Evelyn Indian Sandalwood Cologne – Prins Charles

Crabtree

Indiskt sandelträ tillsammans med kryddiga toner av cypress, bergamott, samt en gnutta lavendel skapar en exotisk och behaglig blandning som enligt mig passar speciellt till kyligare dagar eller kvällens evenemang.

8. Truefitt & Hill 1805 Cologne – Charles Dickens

truefitt & hill

1805 Cologne är den mest populära doften i Truefitt and Hills sortiment. Namnet 1805 hänvisar till året då Truefitt & Hill startade sin verksamhet. Till Truefitt & Hills kunder har hört allt från kungligheter till den kända författaren Charles Dickens.

9. Creed Silver Mountain Water – David Bowie

creed silver mountain water

Med användare som Ricky Martin, David Bowie, Jamie Foxx och Oliver Creed, måste det vara något speciellt med doften. Helt riktigt är Silver Mountain Water en både fräsch och maskulin doft som håller länge. Man lär inte bli besviken på denna.

10. Floris No. 89 EdT – Ian Fleming

floris no 89 edt

En doft inspirerad av den engelske gentlemannen och en personlig favorit hos Bond-författaren Ian Fleming.

11. Creed – Bois Du Portugal: Paul Newman

Creed bois du portugal

En orientalisk, varm och kryddig doft som är inspirerad av väldoftande träd från Portugal. Att den är en av Paul Newmans och Kevin Costners favoritparfymer skvallrar om att det är en väldigt maskulin doft.

12. Creed Tabarome EdP: Humphrey Bogart

creed tabarome

Ännu på temat maskulina dofter, så hör denna definitivt hit. Creed Tabarome skapades urspungligen för Sir Winston Churchill, vars kärlek för cigarrer och Brandy man förevigade i doften Tabarome. Namnet Tabarome anspelar på den lyxiga tobaksdoften som ger den här doften dess karaktär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *