Stenströms höst/vinter 2022

stenströms herrmode höst vinter 2022

Ännu är vi mitt i semesterfirandet och klär oss därefter, men snart är det dags att förbereda sig för hösten. Det har även flera modeaktörer börjat göra genom att lansera sina höst- och vinterkollektioner. Först ut är Stenströms som nu visar upp sin höst- och vinterkollektion 2022.

Om Stenströms

stenströms herrmode höst vinter 2022

Stenströms är skjortspecialisten som funnit på marknaden ända sedan 1899. Med andra ord finns mycket historia att luta sig tillbaka på hos den svenska tillverkaren av premiumskjortor. Numera hittar du även många andra produkter i utbudet hos Stenströms.

Hit hör bland annat stiliga västar, tröjor och accessoarer. När vi tar en blick på höstkläder herr och vinterkläder herr ser vi också många av de nyckeltrender som kommer att vara heta kommande säsong. Hit hör mångsidiga plagg inom Business Casual, som skjortor i stretchtyg och kavajer i mjukare tyger.

Mjuka okonstruerade kavajer

stiligt herrmode höst vinter 2022

En het trend inom herrmode är alltså Business Casual och här är mjuka, okonstruerade kavajer ett av nyckelplaggen. Dessa kavajer är ofta tillverkade merinoull som är följsamt och värmande.

Största fördelen med detta plagg är att passformen är mer ”förlåtande” än hos mer traditionella kavajer. Trots är designen nästan identisk med en vanlig kavaj. Det gör att du kan bära den till många olika sammanhang tillsammans med t.ex. jeans eller chinos.

stiliga kavajer herr höst 2022

Hos Stenströms hittar du flera olika modeller av stickade kavajer och fler kommer till höst- och vinterkollektionen.

Stiliga dunvästar

snygga dunvästar herr 2022

Stenströms har under de senaste åren etablerat sig som en av de främsta bland tillverkare av stiliga dunvästar. Detta är ett av de mest mångsidiga av våra herrmodeplagg och kan användas både över en tröja eller skjorta under hösten. Till vintern kan den användas under en ytterrock för extra värme.

snygga dunvästar herr 2022

Fördelen med Stenströms västar är att de har en slimmad passform som ger ett stilrent intryck. Det finns även en bröstficka som du med fördel kan stoppa in en bröstduk i.

Ledig elegant klädsel

stilren ledig herrklädsel 2022

Det finns många sätt att klä sig stiligt, men samtidigt ledigt. Italienarna är experter inom detta område och bland annat italienska lyxmärket Brunello Cucinelli är en av de främsta företrädarna.

ledig elegans herrmode höst vinter 2022

I Stenströms höst- och vinterkollektion syns flera plagg som vi kommit att förknippa med denna lediga elegans. Hit hör bland annat tunna västar i nylon- och manchestertyger. Lager-på-lager är något av italienarnas paradgren under vinterhalvåret och något som med fördel även kan användas av svenska män under hösten.

Skjortor i stretchtyger

En viktig del av Business Casual-modet är även olika plagg i flexibla tyger. Allt fler märken tar fram resekollektioner med kostymer och skjortor i stretchtyg. Det märks även hos Stenströms som till höst- och vinterkollektionen har flera skjortor i stretchtyger.

Största fördelen med denna typ av skjortor är att du slipper tänka på att de skall skrynklas när du bär dem under en lång arbetsdag. Det går heller inte att komma ifrån att de oftast är betydligt bekvämare att bära än många andra tyger.

Snygga stickade tröjor

Stenströms är också ett märke som är experter på att ta fram snygga stickade tröjor i merinoull. Detta är en tröja som är väldigt bekväm och mångsidig. Du kan använda den som den är eller under en kavaj som alternativ till skjortan.

snygga stickade tröjor herr 2022

I höst- och vinterkollektionen märks också flera modeller av tröjor med högre krage än vad vi vant oss vid i tidigare kollektioner. En vit stickad tröja är väldigt fräscht att kombinera t.ex. med en beige kavaj och mörka jeans till hösten och vintern. Även tillsammans med en beige eller sandfärgad ytterrock är den riktigt stilig.

Overshirt i merinoull

stilig overshirt för herrar 2022

Överskjorta, Overshirt eller skjortjacka. Kärt barn har många namn. Hos Stenströms väljer man att kalla den Shacket. Detta mångsidiga plagg används av många som ett ersättande plagg för en jacka eller kavaj och finns numera i utbudet hos de flesta märken.

Till våren och sommaren var de flesta Shackets hos Stenströms tillverkade i ett svalt nylontyg. Till höst- och vinterkollektionen märks en variant i merinoull. Ett stiligt plagg som definitivt hör hemma i var mans garderob!

Stiliga festplagg för män

Ett viktig herrmodetrend 2022 är festmode. Det har synts speciellt tydligt till sommaren när vi nu återgått till att fira bröllop som vanligt igen. Men även till hösten och vintern märks det att de flesta aktörer förbereder sig på fler fester detta år. Jul- och nyårsfirandet lär bli betydligt vildare detta år efter flera år av återhållsamhet.

Även Stenströms har tagit fram en rad plagg och accessoarer för fester i deras höst- och vinterkollektion. Här märks bland annat smokingskjortor och flugor samt en dubbelknäppt smokingkavaj med breda sjalslag. Det som är speciellt intressant är att denna kavaj är tillverkad i merinoull, vilket gör den väldigt kroppsnära och följsam att bära.

Med andra ord finns många höjdpunkter i den höst- och vinterkollektion som nu börjat lanseras hos Stenströms!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *