Snygga herrstilar för hösten och vintern

herrstil inspiration höst vinter 2021
Ralph Lauren höst/vinter 2021

Det finns några stilinriktningar som är framträdande när man kollar in trenderna inom herrmode 2021. Vi satsar allt mer på kvalitet och på det hållbara och tidlösa. Klassiskt herrmode är mer intressant än på länge och vi hämtar inspiration från herrmodet gyllene årtionden under 1930-talet och några årtionden framåt. Här tar vi fram några tips som hjälper dig av klä dig snyggt denna höst och vinter.

Under hösten och vintern är det helt andra material som bli aktuella att bära än under sommarhalvåret. Vi ser allt fler plagg i flanell lanseras och även manchestertyget är framträdande i de kollektioner som lanserats. Lyxigare tyger som kashmir har också kommit in alltmer i de höst- och vinterkollektionerna 2021. Här hittar du till vår sida med snyggaste herrmode på nätet.

Stilrena kollektioner för inspiration

inspiration herrmode höst vinter
Ralph Lauren Purple Label höst/vinter 2021

Om du letar inspiration inom herrmode för denna vinter är Ralph Lauren Purple Label och deras höst/vinter-kollektion den ultimata. Här hittar du alla de stiligaste detaljerna som klassiskt herrmode bjuder på just nu.

Priserna i denna kollektion är dock inte gjord för alla plånböcker. Därför rekommenderar vi svenska sajter som Care of Carl för dig som söker efter stilrena herrkläder till mer humana priser. Care of Carl är dock även den en exklusiv herrmodesajt, där du hittar bland annat lyxlinjen Purple Label från Ralph Lauren.

Vi kan också rekommendera sajter som Harrods, Farfetch och Mr Porter för dig som söker efter bästa möjliga kvalitet bland herrkläder online.

Lägg märke till detaljerna

Det är en konst att klä sig snyggt. Oftast handlar det om av passform, rätt färgval och rätt kombinationer av olika plagg. Men det handlar också om att lägga märke till de små detaljerna. Här är några detaljer att hålla koll på denna vinter:

  • Dubbla frontveck på byxorna och hög midja
  • Generösa slag på kavajer och ytterrockar
  • Stickade tröjor med klassiska detaljer
  • Dubbelbröstade kavajer och cardigans
  • Kritstrecksrandiga kostymer med klassiska detaljer

Snygga färgkombinationer till hösten och vintern 2021

trendfärger herrmode höst vinter

Det är också en konst att välja rätt färgkombinationer. I allmänhet är vi män rätt fantasilösa då det handlar om att kombinera färger. Vi kör gärna på säkra färger som inte sticker ut för mycket. Om du har en känsla för att välja rätt färgkombinationer kan du bli en riktig färgklick i höst- och vintermörkret.

Nu är det mycket jordiga färger som gäller – färger som faktiskt är rätt enkla att kombinera.

Snygga färgkombinationer till hösten och vintern:

  • Grått och beige
  • Naturvitt och grönt/olivfärgat
  • Olika nyansera av blått (ton-i-ton)

Glöm (vissa) av de gamla stilreglerna

stiliga herrskor
Skor i Burgundy-färg från Church The Royal Collection.

Vi har märkt att det finns en seglivad tro på att svarta herrskor är ett måste för skor. Glöm det! Det finns inga stil- eller etikettregler som säger att svarta skor bör användas annat än till smoking eller frack i dagens läge. Satsa istället på olika nyanser av brunt och cognacfärgade skor. Burgundy är också riktigt snyggt. Det passar de flesta typer av klädstilar och piggar upp helheten mycket mer än svarta skor.

Satsa på kostym i flanell

Ett snyggt herrplagg som är underrepresenterat i de flesta herrgarderober är kostym i flanelltyg. Det är ett klassiskt plagg som var väldigt populärt redan på 1950-talet, men som föll i glömska i många årtionden framöver. Nu finns tack och lov många stiliga plagg i flanell tillgängliga i herrkollektionerna för hösten och vintern 2021.

En mörkgrå flanellkostym är väldigt stilig att använda sig av till vintern. Den är snygg att kombinera t.ex. med en vit herrskjorta eller långärmad piké. Använd en beige ytterrock och cognacfärgade skor och du har en stilren helhet. Men om du väljer svart tröja kan du också gärna använda svarta skor – som på bilden ovan.

Stickade kavajer är praktiska

Det finns ett plagg som vi speciellt rekommenderar till den kallare årstiden. Numera finns det många varianter av stickade kavajer på marknaden. Det är ett oerhört praktiskt och mångsidigt plagg att använda sig av oavsett du vill klä dig avslappnat eller stilrent. Du kan bära den både med skjorta eller t-shirt. Den är också enkel att kombinera med allt från chinos, kostymbyxor till jeans.

Du kan också använda dig av både oxfords och minimalistiska sneakers om du klär dig i en stickad kavaj. Det är lite som en overshirt, men samtidigt lite mer stilren.

Satsa på en klassiskt keps eller hatt

brittiska kepsar

Efter att hattarna började användas allt mindre efter 1950-talet är det tyvärr många män som går runt barhuvade vintertid. Alternativet man använder sig av är olika typer av mössor. Som tur har det nu allt fler män börjat hämta inspiration från hur män klädde sig under herrmodets gyllene dagar och klassiska brittiska kepsar samt hattar har börjat användas igen.

Det syns också bland herrmodesajter online där vi nu hittar många snygga modeller av hattar och kepsar från anrika tillverkare.

Avslutningsvis – var inte rädd att sticka ut!

Detta år finns större sannolikhet att få en mer normal festsäsong än vad vi hade ifjol. Efter ett år där vi inte kunde ha normal jul- eller nyårsfester är det många som längtar till att få festa som normalt igen. Många har dragit paraleller till det glada 1920-talet som var den senaste gången vi kom ur en omfattande pandemi.

Med tanke på att vi nu är så intresserade av klassiskt herrmode och hur man klädde sig under 1930-talet ter det sig naturligt att intresset för ett av herrmodets mest klassiska plagg återvänder. Smokingen är inget som vi klär oss i speciellt ofta nuförtiden, men till årets jul- och nyårsfester är det dags. Våga ta chansen att klä dig lite extra fint detta år och satsa på en smoking!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *