The Kingsman Collection – Sommaren 2017

Det har blivit dags för den sista kollektionen av The Kingsman Collection innan filmen Kingsman: The Golden Circle har premiär i september. För den som inte är bekant med kollektionen handlar det alltså om en exklusiv linje kläder och accessoarer som uppgörs i samarbete mellan herrmodesajten Mr Porter och några av de mest anrika brittiska märkena inom herrmodet.

Den första kollektionen utkom för första gången i samband med att filmen Kingsman: The Secret Service hade premiär i januari 2015. Till skillnad från filmen med samma namn har dock inte klädkollektionerna haft något uppehåll, utan varje säsong har nya kollektioner utkommit exklusivt på mrporter.com.

Själva filmen Kingsman: The Secret Service bygger på böckerna The Secret Service av Mark Millar och Dave Gibbons. Filmen handlar om en superhemlig underrättelsetjänst som rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter.

Filmer har alltid starkt påverkat hur vi klär oss. Ofta nämns Steve McQueen i filmen Bullitt och de olika Bond-karaktärerna som några av de som haft en stor inverkan på det manliga modet. Med The Kingman Collection har man dock tagit det ett steg längre eftersom man byggt upp en hel kollektion utifrån filmen med samma namn.

Som bekant handlar det om en unik Savile Row-inspirerad kollektion som bygger på samma ”gentlemannaspion-koncept” som i filmen. En Bond-kollektion i mer renodlad engelsk tappning om man skall kategorisera kollektionen. En hyllning till den brittiska skräddarkonsten med samarbeten med ett antal anrika brittiska lyxmärken vid design och tillverkning. Bland dessa finns skjortmakarna Turnbull & Asser, slipstillverkaren Drake’s och brittiska skotillverkaren George Cleverley som specialgjort kläder och accessoarer till kollektionen.

Med sommarens kollektion fortsätter man på sin inslagna bana, där fokuset ligger på det tidlösa och klassiska. Savile Row-inspirationen märks i nyckelplaggen och i de ledigare plaggen har man till just denna säsong valt att satsa på flera plagg som för tankarna till den lediga, men samtidigt uppklädda stilen som åtminstone jag sammankopplar med 1950-talets rivieraklädsel. Tänk Cary Grant och filmen How to Catch a Thief.

Till varje typisk engelsk garderob hör en elegant elegant dubbelknäppt kostym. Gärna i diskret randigt mönster. Just denna kostym som finns bland Kingsmans sommarkläder för män är tillverkad från de exklusiva tyger som är vävda vid William Halstead i Bradford.

Skor från George Cleverley, skjorta från Turnbull & Asser och slips från Drake’s.

George Cleverley representerar något av det allra finaste då det gäller engelska handgjorda skor. Genom historien har man haft kunder allt från Winston Churchill till Alexander McQueen. För märket Kingsman görs samtliga skor i samarbete med George Cleverley. Även detta mästerverk med en slimmad, sömlös profil i mocka.

Slimmad kavaj i siden/linneblandning tillsammans med byxor i ullflanell.

En av mina favoriter från den nya kollektionen är denna kostym i en gammaldags brun nyans som för tankarna tillbaka till 1950- och 1960-talet. Med dess svala bomullstyg, smala silhuett och enkla knäppning är den en given favorit till sommargarderoben.

Slips i ull-, silkes- och linneblandning från Drake’s skapar en elegant helhet till just denna kostym. 

Cutler and Gross har tillverkat glasögon i över 40 år och tillhör ett av de mest erkända brittiska märkena inom området. Den stilrena designen på glasögonen hade en väldigt synlig del i den första filmen. Till denna kollektion återkommer man med flera väldigt snygga och tidlösa modeller både bland vanliga glasögon och solglasögon.

Vid sidan om en mörkblå kostym hör en ljusgrå kostym till varje mans välsorterade garderob. Antingen omönstrad eller som här i diskret Glencheck-mönster.

Globe-Trotter’s exklusiva resväskor har varit favoriter hos ett stort antal kändisar och statsmän. Just detta är specialtillverkat för kollektionen Kingsman.

En elegant portfölj från kollektionen.

Brittiska Bremont har även de designat två exklusiva herrklockor till kollektionen.

Om man vill ta 1950-tals stilen ända ut till fullo är det gärna i form av en tidstypisk, fläckig Herringbone-kavaj som tack vare att den är vävd från silkes- och linnegarn är ett svalt och skönt plagg till sommaren.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *