Stiltips inför semestern – 10 accessoarer du behöver denna sommar

snygga accessoarer för sommaren 2021

Augusti är den viktigaste semestermånaden ute i Europa och även i Sverige är det många som numera väljer att plocka ut sina semestrar allt senare. Juli är fortfarande svenskarnas stora semestermånad, men vi kan se att vanorna håller på att förändras. Här tar vi fram våra bästa stiltips med snygga accessoarer för sommaren för stiligaste möjliga semester.

Det kan verka lite motsägelsefullt, men sommaren är faktiskt den årstid när accessoarerna blir viktigare än någonsin. Det är när vi är lättklädda som dessa verkligen sticker ut.

Snygga accessoarer för sommaren 2021

snygga accessoarer för sommaren

Tidigare har vi delat med oss av mängder av stiltips med snyggaste mode för män sommaren 2021. Till viss del har vi tangerat accessoarerna, men här går vi in mer på detaljnivå gällande dessa. Det finns till viss del trender även gällande accessoarer, men vi vill ändå påstå att de flesta av nedan nämnda är relativt tidlösa för män som vill klä sig klassiskt. Här är våra tips på snygga accessoarer för sommaren 2021.

En sommarscarf eller bandana

snygga accessoarer för sommaren

Under de senaste åren har bandanas och scarves blivit riktigt heta som sommaraccessoarer. Speciellt bandanas som i allmänhet är lite kortare är riktigt snyggt att bära oavsett om du bär endast piké, kavaj eller överskjorta. Det är en detalj som också ger en retro-touch på din outfit eftersom dessa var populära bland män under 1930-talet – herrmodets gyllene tidsålder.

Totebag

Det finns ingen mer utpräglad sommarväska än en Totebag. Detta är det självklara valet när du beger dig till stranden och du kan också bära dina saker i denna på lunchen eller om du beger dig rakt till terassen under kvällen. Det finns många stilar på totebags, men om du vill ha en som både är vattenavvisande och hållbar rekommenderar vi att du väljer en i kanvastyg.

En totebag med axelrem är också praktisk om du bär väskan under en längre period. Mismo är ett av de märken som har stiliga totebags i kanvas med axelrem.

Flätat eller tygbälte

snygga accessoarer för sommaren

Byxor med hög midja och frontveck är det hetaste modet just nu. För dig som gillar klassiskt herrmode är det en ytterst välkommen utveckling eftersom detta som bekant var det byxmode vi såg långt in på 1960-talet. Denna typ av byxor kan gärna bära utan bälte, men om du behöver bälte kan ett flätat bälte rekommenderas. Även detta ger en elegant vintage touch som skiljer dig från mängden.

Kolla i utbudet hos italienska familjeföretaget Anderson’s om du söker högklassiga flätade bälten.

Osynliga strumpor

osynliga strumpor för män

Strumpor eller inte innanför loafers eller sneakers? Detta är en fråga som delar åsikterna. Vi på Gentlemannaguiden är av åsikten att det alltid är snyggare med bara anklar på sommaren. För att undvika att göra skorna illaluktande rekommenderar vi att du bär strumpor som blottar anklarna. Det är dock viktigt att du ser till att skaffa strumpor av bästa möjliga kvalitet som hålls uppe. De bästa strumporna är gummibelagda i hälarna, som gör att de inte faller ner under hälarna.

Falke har så kallade osynliga strumpor som inte syns i lågskor i många olika färger. Eftersom de inte syns ovanför skorna har dock färgvalet mindre betydelse.

Hatt

snygga accessoarer för sommaren

I dagens läge är det många män som väljer kepsen som huvudbonad. Om du vill ha ett stiligare alternativ rekommenderar vi en panamahatt som huvudbonad sommartid. Det har blivit betydligt enklare för män att bära hatt i numera tack vare att det klassiska herrmodet är hetare än någonsin. I och med att vi söker inspiration från 1900-talets första hälft är det naturligt att vi även hittat tillbaka till hatten som huvudbonad.

Sandaler och espadriller

snygga accessoarer för sommaren

Det slarvas en del när vi män väljer skor för sommaren. Sandaler och espadriller av hög kvalitet hör till varje mans garderob – inte minst för att dessa är oerhört mångsidiga. Sandaler eller espadriller är det självklara valet till shorts, men kan också användas till långbyxor om du vill klä dig stiligt en sommarkväll. Välj sandaler i äkta läder som är bekväma att använda om du vill ha skor för många år framöver.

Sommarparfym

snygga accessoarer för sommaren

Även gällande parfymer har mycket ändrat bland män under de senaste åren. Numera lägger vi mycket tid och omsorg att hitta den ultimata parfymen för just våra behov. Vem vill väl inte dofta gott? Vi rekommenderar en lättare citrus- eller bärnstensdoft för dagen och en mer djup oud- eller läderdoft för kvällen. Variera och våga pröva fram dina favoriter. Tiden när vi män endast hade en parfym i skåpet är förbi. Numera kan vi mycket väl ha många olika parfymer för olika tillfällen och humör. Det är uppfriskande för våra sinnen!

Det finns också många klassiska herrparfymer på marknaden som håller år ut och år in.

Klocka med natoarmband eller gummi

Även gällande klockor ser vi ett ökat intresse för hantverket. Vi män söker inte längre enbart efter billigaste möjliga alternativ som ser snygga ut. Vi är intresserade av historien bakom olika klockor och de egenskaper klockorna har. Alltför ofta finns ett för stort fokus på vissa statusmärken bland klockor i olika herrmagasin, vilket gör att vi glömmer bort märken med både lång historia och ett unikt hantverk.

Som sommarklocka kan vi rekommendera hållbara kvalitetsklockor i sportigare utförande, med bra vattentäthet och armband i gummi eller med natoarmband.

Solglasögon som sticker ut

snygga accessoarer för sommaren 2021

Det finns många klassiska modeller av solglasögon. Det är också något som vi kan rekommenderas om du endast vill skaffa ett par solglasögon av hög kvalitet. Om du vill ha flera modeller i garderoben rekommenderar vi att du även skaffar en modell som sticker ut. Genomskinliga bågar och olika färger på linserna är exempel på sätt att variera dina solglasögon. Nya, fräscha solglasögon är ett enkelt sätt att höga stilgraden några snäpp under sommaren.

Ett armband eller ring

snygga accessoarer för sommaren

Smycken på män har ofta mötts av delade åsikter. Speciellt guldkedjor runt nacken har mötts med skepsis och blivit förknippade med medelålders män som har ett behov att hävda sig. Något har dock hänt under de senaste åren på detta område. Kanske delvis eftersom flertalet högprofilerade märken satsat hårt på att ta fram snygga armband, ringar och halsband speciellt utformade för män.

Sommaren är en utmärkt årstid att använda sig av dessa accessoarer då de är mer synbara än under andra delar av året. Använd armband, ringar och halsband med stolthet eftersom dessa är snygga accessoarer för sommaren!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *