Förmånligt herrmode till vardag och fest

förmånlig kläder för män herrmode

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

I somras lanserade den brittiska modejätten ASOS en svensk sajt. Att ASOS är en riktig jätte inom herrmodet även i Sverige visar det faktum att man omsatte 220 miljoner kronor i Sverige ifjol utan att ens ha en sajt på svenska. Detta innebar att ASOS faktiskt är större i Sverige än t.ex. Amazon.

ASOS varumärken är framtagna av designteamet i London, där ASOS Design jobbar med att tolka de stora trenderna. Man lägger sedan på en egen touch på plaggen för att dessa skall få den säregna stil som ASOS representerar.

Även om den klassiska och tidlösa stilen i många fall är att föredra, speciellt gällande skräddarsydda plagg, kan det vara roligt att kombinera detta med andra stilar och färger ibland- till ett rimligt pris. För den som likt mig har oproportionellt korta ben i förhållande till överkroppen är det bra att satsa på kavajer med kortare längd för att få till en bättre helhet. Till detta behövs då också ofta byxor med en tajtare passform för att få helheten att passa ihop.

Även om alltså ett klassiskt herrmode i många fall är att föredra, så är det faktiskt inte alltid som denna passar alla män. Jag eftersträvar klassiska färger i min garderob för att få plaggen att hålla så länge som möjligt. Men eftersom passformen även är väldigt viktig för hur man bär upp ett plagg gäller det också att se till så att man verkligen passar i kläderna.

Man ser ofta män som i sin strävan efter att klä sig klassiskt har en alltför lång kavaj och även i övrigt har kläder som inte är anpassade efter kroppshyddan. Det är något som många ”herrekiperare” glömmer – de flesta av oss män har faktiskt helt olika typer av kroppsformer och ofta är det proportionerna på denna kroppsform som avgör hur helhetsintrycket blir. Det handlar inte nödvändigtvis endast om huruvida ärmarna på kavajen har precis den rätta längden eller om hur kavajen sitter över axlarna. Dessa kunde sägas vara grunderna, sådant som är en förutsättning gällande varje välsittande plagg.

Men sedan gäller det också att lägga uppmärksamheten vid flera andra detaljer som har med ens egen kroppsform att göra. Detaljer som man troligen känner till bättre än de flesta skräddare – oavsett hur skickliga dessa sedan må vara.

Jag personligen är faktiskt mer noggrann med att välja högsta kvalitet på plagg som skjortor och skor, snarare än på ytterplagg som kostymer och ytterrockar. Det är främst där jag tycker att kvalitetsskillnaden kommer fram mest.

Nedan är lite inspiration från vad ASOS erbjuder för tillfället på sin sajt.

Vi börjar från mina egna senaste inköp hos ASOS. En stickad och långärmad piké i åtsittande passform är ett mångsidigt plagg till garderoben som passar både till chinos och under kavajen.

Samtidigt passade jag på att införskaffa ett par finbyxor i stretchtyg och tajt passform med något kortare benlängd. När man köper byxor i riktigt tajt passform får det gärna vara stretchtyg och då är det bra att kolla att det finns elastan i produktbeskrivningen. Ofta är rekommendationen att man inte bör ha kort byxlängd ifall man inte har långa ben. Det är dock en rekommendation som man kan ta med en klackspark. Jag har nämligen personligen märkt att t.ex. kavajlängden är betydligt viktigare med tanke på helheten. Byxor med kortare längd använder jag dock främst till sommaren. Då t.ex. med loafers eller sneakers.

Sedan över till lite av det andra utbudet hos ASOS. En dubbelknäppt ytterrock i ullblandning med fuskpälsdetaljer från Heart & Dagger är riktigt snygg till vintern. Här tillsammans med kostymbyxor i ull och kamelfärgad tröja med polokrage.

snyggaste festmodet för män

Den som söker efter förmånligt festmode kan hitta riktigt bra alternativ hos ASOS. Här syns en vinröd, kviltad sammetskavaj i extra smal passform med dubbelknäppning – en kavaj som för tankarna till den traditionella rökrocken.

snygga stilar till nyåret

Guldfärgad smoking i sammet med breda slag från River Island.

herrmode nyår

En smoking i ett något annorlunda mönster från Twisted Tailor.

Marinblå kritstrecksrandig kostym i ullblandning, med smal passform.

Marinblå kostym med smal passform från Asos Design. Lägg märke till den korta kavajlängden, som slutar strax nedanför midjan.

herrmode julfest

Mörkblå smoking från ASOS Design.

Randig kostym i ull med boucléfinish med breda slag från Moss London.

Dubbelknäppt kostym från Only & Sons. På denna finns dock endast en knapprad, vilket är ett av exemplen på hur man hos Asos ofta kombinerar det mer klassiska med modernare inslag.

Grå kostym i ”Super Slim Fit” passform från Jack & Jones premium-linje.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *